Zainteresowały Cię miedziane naczynia belgijskiej marki Falk? Znaczy to, że traktujesz duszenie i pieczenie bardzo poważnie. Zaczarowała Cię belgijska miedź? I trudno się dziwić, bo to brytfanny klasy Super Premium. Ręcznie tworzone przez rodzinną manufakturę Falk miedziane naczynia już dawno zajęły niezwykle istotną pozycję w świecie doskonałych garnków, brytfann i patelni. Można je spotkać w najsłynniejszych restauracjach świata i kuchniach wszystkich miłośników prawdziwie mistrzowskiego gotowania.
Linia miedzianych naczyń Classic, wyposażonych w masywne, żeliwne uchwyty, pozwoli Ci w pełni zrozumieć, co znaczy prawdziwe duszenie i pieczenie - wyśmienicie smaczne, bo te brytfanny potrafią wzmacniać smaki i czynić dania prawdziwe królewskimi.
Pieczenie, duszenie i gotowanie w miedzianych naczyniach Falk jest też niezwykle ekonomiczne. Miedź to genialnie przewodzący ciepło metal. Stąd możesz sobie wyobrazić, jak perfekcyjnie i równomiernie nagrzeją się 2,5 mm ścianki i dna brytfann Falk. Dusi się w nich błyskawicznie, na małych mocach palnika, zużywając minimum energii.
Dobrze używane i odpowiednio konserwowane naczynia z miedzi mogą wytrwać w kuchni Twojej rodziny i ponad 100 lat. Dlatego z przekonaniem twierdzimy, że zakup miedzianych brytfann Falk to prawdziwa inwestycja. Kupujesz je raz i na całe życie - swoje, swoich dzieci i być może też wnuków. I, co najważniejsze, te naczynia nawet po wielu dekadach nie stracą na wartości ani nie przestaną być piękne i maksymalnie uniwersalne.
Wewnątrz miedzianych brytfann Falk znajduje się cienka warstwa specjalnej, kwasoodpornej stali, którą producent zmyślnie połączył na trwałe z miedzią tak, by oba materiały nigdy się ze sobą „nie rozstały”. O niezwykłej technologii bimetal przeczytasz poniżej.
Luksusowe brytfanny Falk mają na zewnątrz satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź, która nie łapie odcisków palców i jest banalnie prosta w myciu. Dzięki temu polubisz dbanie o swoje miedziane garnki Falk.
Musisz pamiętać, że te masywne i ciężkie miedziane brytfanny z żeliwnymi uchwytami możesz wykorzystać na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. A nawet jeśli gotujesz na indukcji, nie musisz rezygnować z ich zakupu. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.
W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.
BRYTFANNA DO
PIECZENIA DROBIU
BRYTFANNA DO PIECZENIA
POTRAW MIĘSNO-WARZYWNYCH
BRYTFANNA DO
PIECZENIA ROLAD
BRYTFANNA DO
PIECZENIA SZYNKI
BRYTFANNA DO
ZAPIEKANEK
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane brytfanny, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane brytfanny Falk ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszelkich typów duszonych, czy pieczonych potraw. Ogranicza Cię wyłącznie wyobraźnia. Szybko się przekonasz, że wystarczy zaledwie jedno miedziane naczynie Falk, by w Twojej kuchni zaczęły się kulinarne cuda.
Miedziana brytfanna belgijskiej marki Falk przygotuje dla Ciebie każdą zapiekaną, czy podpiekaną potrawę i pieczeń. Możesz w niej też upiec domowy chleb. Dzięki właściwościom miedzi serwowanie gorących potraw wprost na stół jest czystą przyjemnością. Nie musicie spieszyć się z jedzeniem, bo brytfanna z miedzi będzie przez bardzo długi czas czuwała nad ciepłem potrawy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH