Classic - Ręcznie tworzona niska miedziana brytfanna z pokrywką, żeliwne uchwyty, 4,55 litra, 35 x 23 cm, Falk

2840
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, dostawy od stycznia 2023
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zainteresowały Cię miedziane naczynia belgijskiej marki Falk? Znaczy to, że traktujesz duszenie i pieczenie bardzo poważnie. Zaczarowała Cię belgijska miedź? I trudno się dziwić, bo to brytfanny klasy Super Premium. Ręcznie tworzone przez rodzinną manufakturę Falk miedziane naczynia już dawno zajęły niezwykle istotną pozycję w świecie doskonałych garnków, brytfann i patelni. Można je spotkać w najsłynniejszych restauracjach świata i kuchniach wszystkich miłośników prawdziwie mistrzowskiego gotowania.

Linia miedzianych naczyń Classic, wyposażonych w masywne, żeliwne uchwyty, pozwoli Ci w pełni zrozumieć, co znaczy prawdziwe duszenie i pieczenie - wyśmienicie smaczne, bo te brytfanny potrafią wzmacniać smaki i czynić dania prawdziwe królewskimi.

Pieczenie, duszenie i gotowanie w miedzianych naczyniach Falk jest też niezwykle ekonomiczne. Miedź to genialnie przewodzący ciepło metal. Stąd możesz sobie wyobrazić, jak perfekcyjnie i równomiernie nagrzeją się 2,5 mm ścianki i dna brytfann Falk. Dusi się w nich błyskawicznie, na małych mocach palnika, zużywając minimum energii.

Dobrze używane i odpowiednio konserwowane naczynia z miedzi mogą wytrwać w kuchni Twojej rodziny i ponad 100 lat. Dlatego z przekonaniem twierdzimy, że zakup miedzianych brytfann Falk to prawdziwa inwestycja. Kupujesz je raz i na całe życie - swoje, swoich dzieci i być może też wnuków. I, co najważniejsze, te naczynia nawet po wielu dekadach nie stracą na wartości ani nie przestaną być piękne i maksymalnie uniwersalne.

Wewnątrz miedzianych brytfann Falk znajduje się cienka warstwa specjalnej, kwasoodpornej stali, którą producent zmyślnie połączył na trwałe z miedzią tak, by oba materiały nigdy się ze sobą „nie rozstały”. O niezwykłej technologii bimetal przeczytasz poniżej.

Luksusowe brytfanny Falk mają na zewnątrz satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź, która nie łapie odcisków palców i jest banalnie prosta w myciu. Dzięki temu polubisz dbanie o swoje miedziane garnki Falk.

Musisz pamiętać, że te masywne i ciężkie miedziane brytfanny z żeliwnymi uchwytami możesz wykorzystać na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. A nawet jeśli gotujesz na indukcji, nie musisz rezygnować z ich zakupu. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.

 

W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.

  • Ręcznie tworzone miedziane garnki i patelnie belgijskiej marki Falk podniosą prestiż Twojej kuchni. Staną się inspiracją dla Twoich kuchennych popisów. Nauczą też Twoje dzieci i wnuki rodzinnego gotowania.
  • I nie ma w tym słowa przesady, bo doskonałe miedziane garnki prowokują, by gotować lepiej, bardziej twórczo i sprawniej.
  • Poznaj luksusową odsłonę miedzianych naczyń Classic Falk z żeliwnymi uchwytami.

  • W naszym filmie pokażemy, jak Twoje miedziane naczynia Falk Classic będą sprawnie działać na indukcji dzięki stworzonemu przez belgijskiego producenta żeliwnemu adapterowi.
  • Masywny, żeliwny dysk (adapter) służy jako podstawa pod garnki i patelnie. Rozgrzewając się, przewodzi ogromne ilości ciepła. Nagrzewa się tak doskonale, że możesz swobodnie smażyć nawet w bardzo wysokich temperaturach. Gotowanie i duszenie staje się bajecznie proste.
  • Choć adapter stworzony jest z żeliwa, nie rysuje płyty indukcyjnej, gdyż opiera się na trzech niewielkich stopkach.

brytfanna Classic Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone miedziane naczynia
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza duszenie i pieczenie
  • uchwyty z ręcznie obrabianego żeliwa
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Materiał

  • bimetal - złączone ze sobą 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali
  • uchwyty - ręcznie wykańczane, naturalne żeliwo

Wymiary

  • długość - 35 cm
  • szerokość - 23 cm
  • pojemność - 4,55 litra
  • wysokość ścianek - 7 cm
  • długość z uchwytami - 40,8 cm
  • waga bez pokrywki - 3,5 kg

Wykorzystaj niezwykły potencjał
miedzianych brytfann marki Falk,
by odkryć nowe poziomy smaków

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane brytfanny, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Miedziane naczynia Falk
to luksusowe brytfanny
na całe pokolenia

  • Miedziane brytfanny i garnki, ręcznie tworzone przez markę Falk, nie poddadzą się czasowi ani zmiennym modom. Ty i Twoja rodzina możecie korzystać z nich przez całe życie. Nigdy się nie znudzą, a duszenie i pieczenie w nich stanie się codzienną olbrzymią przyjemnością. Koniec z przymusem w kuchni.
  • Miedź jest niemal nieśmiertelna. Trwa i trwa, niezależnie od tego, czy będziesz korzystać z miedzianych brytfann sporadycznie, czy non-stop.
  • Miedziane garnki, brytfanny i patelnie uchodzą od zawsze za najbardziej prestiżowy sprzęt kuchenny. Kiedy w Twojej kuchni pojawią się brytfanny z miedzi, to ewidentny dowód na to, że chcesz piec po mistrzowsku i bez kompromisów.
  • Nawet po całych dekadach Twoje miedziane naczynia Falk mogą wyglądać, jak nowe. Jak to zrobić? Przeczytaj nasz artykuł.

Miedziane brytfanny Falk
są niezwykle uniwersalne -
pozwól się im zaskoczyć

Miedziane brytfanny Falk ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszelkich typów duszonych, czy pieczonych potraw. Ogranicza Cię wyłącznie wyobraźnia. Szybko się przekonasz, że wystarczy zaledwie jedno miedziane naczynie Falk, by w Twojej kuchni zaczęły się kulinarne cuda.

Miedziana brytfanna belgijskiej marki Falk przygotuje dla Ciebie każdą zapiekaną, czy podpiekaną potrawę i pieczeń. Możesz w niej też upiec domowy chleb. Dzięki właściwościom miedzi serwowanie gorących potraw wprost na stół jest czystą przyjemnością. Nie musicie spieszyć się z jedzeniem, bo brytfanna z miedzi będzie przez bardzo długi czas czuwała nad ciepłem potrawy.

Falk i jego unikatowy wynalazek -
bimetal, czyli miedź i stal,
które tworzą jedność

  • Belgijska rodzinna firma Falk, która już od 3 pokoleń ręcznie tworzy luksusowe, miedziane naczynia, obmyśliła własną metodę łączenia czystej miedzi i stali. Bo musisz wiedzieć, że naczynia Falk spełniają surowe dyrektywy - potrawy mogą być gotowane w miedzi, ale nie mogą się z nią stykać. Dlatego w każdym garnku, brytfannie, czy patelni Falk znajdziesz kwasoodporną stal szlachetną, która, po wygrzaniu, zyskuje właściwości zbliżone do powłok nieprzywierających.
  • Falk stworzył fenomenalne rozwiązanie. Korzystając, m.in., z XVII- i XVIII-wiecznych maszyn i najnowszych technologii obróbki stali, łączy ze sobą miedź i stal pod naciskiem 850 ton na centymetr kwadratowy.
  • Tak powstaje bimetal, czyli wynalazek marki Falk - tu atomy miedzi i stali przenikają się, tworząc niemal niezniszczalny materiał. Dlatego Twoje brytfanny Falk Classic z żeliwnymi uchwytami przetrwają przez całe pokolenia.

Majestatyczne uchwyty
miedzianych naczyń Falk Classic,
czyli oldschool’owa doskonałość

  • Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych naczyń, nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii. Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają brytfannom Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.
  • Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie duszenia, smażenia oraz, oczywiście, pieczenia w piekarniku. Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą brytfann Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o miedziane brytfanny Falk

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Naczynia Falk wygrzej zgodnie ze stworzoną przez nas video-instrukcją. Znajdziesz ją na górze strony.
  • Miedź może pokryć się patyną. By ją usunąć, wykorzystaj delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło. Nie szoruj naczyń Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź w trakcie jej używania będzie ciemnieć. To naturalny proces.
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie płynem do mycia naczyń (z ewentualnym dodatkiem kwasku cytrynowego lub sody oczyszczonej).
  • Miedzianych naczyń nigdy nie wstawiaj do lodówki. Potrawy możesz przechowywać, np., w systemie próżniowym Fresh & Save.
  • Pamiętaj, że uchwyty miedzianych naczyń nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.

Poznaj żeliwny adapter Falk,
który pozwoli Twoim naczyniom
działać na indukcji