Signature - Miedziana patelnia sauté, ręczna produkcja, Ø 16 cm, Falk

760
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Wysublimowane potrawy potrzebują dobrej ręki i świetnego sprzętu. Dlatego tak wielu wymagających gotujących sięga po jedne z bardziej profesjonalnych patelni, jakimi są miedziane konikalne patelnie sauté belgijskiej marki Falk. Ręcznie tworzone patelnie rodzinnej manufaktury pozwolą Ci wykreować naprawdę genialnie smakujące potrawy i z maestrią serwować je na stół.

2,5 mm czystej miedzi i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal austenityczna wewnątrz patelni Signature Falk pomogą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że w głębokich, miedzianych patelniach sauté nie da się smażyć, dusić czy zapiekać źle lub byle jak.

Te przypominające kształtem rondelek patelnie pozwalają przygotowywać najdelikatniejsze sosy świata, puszyste kremy do tortów i ciast, czy musy lub ajerkoniak. Patelnia sauté świetnie sprawdzi się w roli naczynia do roztapiania czekolady, tworzenia lukrów i temu podobnych pyszności. Przyrządzisz w niej też duszone warzywa. Jednak jej głównym talentem jest smażenie sauté, od którego wzięła swoją nazwę.

Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, smażysz i dusisz na wiele mniejszych mocach palnika, czy zapiekasz w piekarniku w niższych temperaturach. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki talentom miedzi i jej umiejętności akumulowania ciepła oraz kierowania go w głąb potraw wszystko, co przygotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie.

Ręcznie tworzone patelnie sauté belgijskiej marki Falk powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyjesz. Pamiętaj, że naczyń z kolekcji Signature nie trzeba polerować. Podobnie i stalowe, bardzo wygodne, mocne uchwyty można łatwo wyczyścić.

Kolekcja głębokich, miedzianych patelni sauté, Signature marki Falk, została wprawdzie stworzona dla starszych typów kuchenek (gazowych, elektrycznych i vitro ceramicznych), ale dzięki, np., żeliwnemu adapterowi marki Falk te kultowe patelnie wyśmienicie działają też na indukcji. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a przy opisie produktu - film.

Patelnie z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem przez belgijską, rodzinną firmę Falk mogą wytrwać w Twojej kuchni długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Stąd można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że miedziane patelnie sauté z długim uchwytem mają wieczystą gwarancję.

Koniecznie obejrzyj nasze filmy, w których pokazaliśmy prestiżowe naczynia belgijskiej marki Falk. W filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane patelnie.

Miedziane patelnie Falk
udoskonalą kuchnię
nawet największego laika

  • ręcznie tworzone miedziane patelnie smażenia i duszenia
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza smażenie
  • patelnie też do sosów, kremów, musów, polew na ciasta
  • uchwyty ze stali szlachetnej
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które są niebywale zdolne i piękne

  • Belgijskie miedziane naczynia Falk Signature to ręcznie tworzone arcydzieła, które pozwolą Ci gotować niczym prawdziwy mistrz kuchni.
  • I nie ma w tym słowa przesady - miedziane naczynia, jako jedne z najbardziej prestiżowych i zdolnych garnków i  patelni świata, z mocą i pasją uwolnią Twoją kulinarną kreatywność.
  • Dzięki naszym filmom poznasz wszelkie tajniki garnków i patelni Falk. Tobie zostanie zaplanowanie pysznego menu na całe dekady, bo te naczynia z wieczystą gwarancją posłużą całym pokoleniom.

Wygrzej miedzianą patelnię
duś i smaż, niczym mistrzowie,
na minimalnej ilości tłuszczu

  • W naszym filmie zobaczysz, jak wygrzewa się miedziane patelnie Falk Signature. Ten prościutki proces jest niezwykle istotny.
  • Dzięki wygrzaniu patelni z miedzi jej stalowe wnętrze szybko zyska maksimum swoich możliwości, a Ty będziesz smażyć zdrowo i dietetycznie, na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Wygrzanie patelni z miedzi jest koniecznym krokiem, którego nie możesz pominąć.

Dowiedz się wszystkiego
o miedzianych naczyniach -
zapraszamy do video-poradników

  • Miedziane naczynia, wbrew pozorom, są bardzo przyjazne gotującym. Nie trzeba się ich bać. Wystarczy poznać kilka ich tajników, a będą Twoimi najlepszymi przyjaciółmi.
  • Serdecznie zapraszamy do naszego autorskiego video-poradnika, gdzie znajdziesz WSZYSTKIE NIEZBĘDNE INFORMACJE dotyczące miedzianych naczyń Falk. Dowiesz się, m.in., jak je wygrzewać, myć i czyścić, jak smażyć na miedzianych patelniach.

Sprawdź, co potrafią
ręcznie tworzone belgijskie
naczynia Falk Signature

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA INDUKCJĘ
Z ADAPTEREM

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - trwale połączone ze sobą - 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali austenistycznej
  • uchwyty - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 16 cm
  • pojemność - 0,85 l
  • grubość ścianek - 2,5 mm
  • wysokość ścianek - 6,2 cm
  • długość z uchwytami - 33 cm
  • waga - 1,27 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Miedziane patelnie sauté
będą cieszyć całe pokolenia
kochających wyśmienite smaki

Choć z miedzianymi naczyniami najlepszych światowych producentów mamy do czynienia od wielu lat, poczuliśmy, że dopiero marka Falk nauczyła nas, co znaczy prawdziwa miedziana patelnia. Ręcznie tworzone przez kilku specjalistów rodzinnej firmy Falk naczynia z miedzi to prawdziwe arcydzieła. Są potężne, ciężkie i wykonane z wielką dbałością o najmniejszy szczegół.

Gdy kupisz miedziane patelnie Falk z wieczystą gwarancją, już na zawsze zapomnisz o innych naczyniach. Miedź jest niemal nieśmiertelna. Możesz przekazać ją swoim dzieciom, a swoim. Dobrze konserwowane i używane miedziane  patelnie Falk przetrwają nawet i 120-130 lat.

Do czego wykorzystasz
miedziane patelnie sauté
Falk z kolekcji Signature

  • Wewnątrz miedzianych patelni Falk Signature znajduje się warstwa stali austenitycznej, więc możesz w nich dusić, smażyć, podsmażać, piec, podpiekać i zapiekać, co Ci tylko przyjdzie do głowy. Wielkim talentem patelni sauté jest umiejętność tworzenia aksamitnych sosów, puszystych kremów i mas, roztapianie czekolady, z której powstają polewy, czy przygotowywanie lukru.
  • W głębokich patelniach dusisz, smażysz i pieczesz w wiele niższych temperaturach, niż w żeliwnych, czy stalowych naczyniach. W większości przypadków wystarczą temperatury w okolicy 200-220 stopni, a zyskasz smaki, o jakich Ci się nie śniło.
  • Miedziane patelnie są „tajną bronią” najsłynniejszych mistrzów kuchni - potrafią generować aromaty i smaki, których nie da się zyskać za sprawą innych naczyń.

Zjednoczona miedź i stal,
czyli o pomysłowej technologii
rodzinnej manufaktury Falk

  • Oczarował nas fakt, że rodzinna, belgijska firma Falk do dziś korzysta z maszyn z końca XVII i początku XVIII wieku. Okazuje się, że ten stary sprzęt jest nie do zastąpienia przez nowoczesne wynalazki.
  • Dzięki, m.in., starym maszynom Belgowie tworzą tzw. bimetal. Falk ma swoją tajemniczą metodę łączenia miedzi i stali tak trwale, że przeradzają się w jeden materiał. Co niezwykłe, stal i miedź nie bardzo lubią się łączyć, ale Falk świetnie sobie z tym poradził.
  • Producent skutecznie, aczkolwiek nieco brutalnie, łączy cienką stal z grubym, 2,5 mm pasem miedzi pod naciskiem aż 850 ton na cm kwadratowy. Efekt jest niezwykły. Dostajesz patelnie, które są jednymi z potężniejszych i masywniejszych miedzianych naczyń na świecie.
  • Dzięki bimetalowi naczynia Falk z kolekcji Signature pozwalają Ci smażyć zdrowo i niskokalorycznie. Korzystasz z talentów miedzi, która, za sprawą stali wewnątrz naczyń, nie ma kontaktu z potrawami.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
miedziane patelnie Falk i jak o nie dbać

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowa miedziana patelnia Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw ją na kuchence, wlej szklankę oleju i przez minutę wygrzewaj w 180 stopniach. Kiedy naczynie wystygnie, wylej olej i wytrzyj je.
  • Do konserwacji miedzianej patelni sauté, która pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite - dostaniesz ją od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj wnętrza patelni Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd gotuj na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że stalowe uchwyty miedzianych patelni z kolekcji Signature nagrzeją się w piekarniku, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule oraz filmach.

Adapter marki Falk
sprawi, że Twoje patelnie
będą działały na indukcji