Signature - Klasyczna miedziana patelnia ze stalowym uchwytem, ręczna produkcja, Ø 28 cm, Falk

1195
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, dostawy od stycznia 2023
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Miedziane patelnie to obiekt westchnień i zachwytów zarówno najsłynniejszych kucharzy świata, jak i tych, którzy cenią sobie doskonale wyposażoną kuchnię. Patelnie z miedzi uchodzą, bezdyskusyjnie, za jedne z najdoskonalszych naczyń w historii świata kulinariów. Prestiżowe, ręcznie tworzone patelnie rodzinnej manufaktury Falk pozwolą Ci wykreować naprawdę genialnie smakujące potrawy.

2,5 mm czystej miedzi i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal austenityczna wewnątrz patelni Signature Falk pomogą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że na miedzianych patelniach nie da się smażyć źle, czy byle jak.

Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, smażysz na wiele mniejszych mocach palnika, czy zapiekasz w piekarniku w niższych temperaturach. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki talentom miedzi i jej umiejętności akumulowania ciepła oraz kierowania go w głąb potraw wszystko, co przygotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie.

Ręcznie tworzone klasyczne patelnie belgijskiej marki Falk powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyjesz. Pamiętaj, że naczyń z kolekcji Signature nie trzeba polerować. Podobnie i stalowe, bardzo wygodne, mocne uchwyty można łatwo wyczyścić.

Kolekcja niskich, miedzianych patelni Signature Falk została wprawdzie stworzona dla starszych typów kuchenek (gazowych, elektrycznych i vitro ceramicznych), ale dzięki, np., żeliwnemu adapterowi marki Falk te kultowe patelnie wyśmienicie działają też na indukcji. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a przy opisie produktu - film.

Patelnie z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem przez belgijską, rodzinną firmę Falk mogą wytrwać w Twojej kuchni długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Stąd można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że płytkie, miedziane patelnie Falk mają wieczystą gwarancję.

 

W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.

  • Belgijskie miedziane naczynia Falk Signature to ręcznie tworzone arcydzieła, które pozwolą Ci gotować niczym prawdziwy mistrz kuchni.
  • I nie ma w tym słowa przesady - miedziane naczynia, jako jedne z najbardziej prestiżowych i zdolnych garnków i  patelni świata, z mocą i pasją uwolnią Twoją kulinarną kreatywność.
  • Dzięki naszym filmom poznasz wszelkie tajniki garnków i patelni Falk. Tobie zostanie zaplanowanie pysznego menu na całe dekady, bo te naczynia z wieczystą gwarancją posłużą całym pokoleniom.

  • W naszym filmie zobaczysz, jak wygrzewa się miedziane patelnie Falk Signature. Ten prościutki proces jest niezwykle istotny.
  • Dzięki wygrzaniu patelni z miedzi jej stalowe wnętrze szybko zyska maksimum swoich możliwości, a Ty będziesz smażyć zdrowo i dietetycznie, na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Wygrzanie patelni z miedzi jest koniecznym krokiem, którego nie możesz pominąć.

patelnia Signature Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone miedziane płytkie patelnie
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza smażenie
  • naczynia również do pieczenia, zapiekania i serwowania
  • uchwyty ze stali szlachetnej
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Materiał

  • bimetal - trwale połączone ze sobą - 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali austenistycznej
  • uchwyty - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24 cm
  • grubość ścianek - 2,5 mm
  • wysokość ścianek - 4,8 cm
  • długość z uchwytem - 50 cm
  • waga - 2,5 kg

Dowiedz się wszystkiego
o miedzianych naczyniach -
zapraszamy do video-poradników

  • Miedziane naczynia, wbrew pozorom, są bardzo przyjazne gotującym. Nie trzeba się ich bać. Wystarczy poznać kilka ich tajników, a będą Twoimi najlepszymi przyjaciółmi.
  • Serdecznie zapraszamy do naszego autorskiego video-poradnika, gdzie znajdziesz WSZYSTKIE NIEZBĘDNE INFORMACJE dotyczące miedzianych naczyń Falk. Dowiesz się, m.in., jak je wygrzewać, myć i czyścić, jak smażyć na miedzianych patelniach.

Sprawdź, co potrafią
ręcznie tworzone belgijskie
naczynia Falk Signature

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA INDUKCJĘ
Z ADAPTEREM

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Miedziane patelnie Falk
będą cieszyć całe pokolenia
kochających wyśmienite smaki

Choć z miedzianymi naczyniami najlepszych światowych producentów mamy do czynienia od wielu lat, poczuliśmy, że dopiero marka Falk nauczyła nas, co znaczy prawdziwa miedziana patelnia. Ręcznie tworzone przez kilku specjalistów rodzinnej firmy Falk naczynia z miedzi to prawdziwe arcydzieła. Są potężne, ciężkie i wykonane z wielką dbałością o najmniejszy szczegół.

Gdy kupisz miedziane patelnie Falk z wieczystą gwarancją, już na zawsze zapomnisz o innych naczyniach. Miedź jest niemal nieśmiertelna. Możesz przekazać ją swoim dzieciom, a swoim. Dobrze konserwowane i używane miedziane  patelnie Falk przetrwają nawet i 120-130 lat.

Do czego wykorzystasz
miedziane patelnie
Falk z kolekcji Signature

  • Wewnątrz miedzianych patelni Falk Signature znajduje się warstwa stali austenitycznej, więc możesz na nich smażyć, podsmażać, piec, podpiekać i zapiekać, co Ci tylko przyjdzie do głowy. Oczywiście, patelnie nadają się też idealnie do serwowania potraw na stół, gdyż miedź maksymalnie długo zachowuje ciepło dań.
  • Smażysz i pieczesz w wiele niższych temperaturach, niż w żeliwnych, czy stalowych naczyniach. W większości przypadków wystarczą temperatury w okolicy 200-220 stopni, a zyskasz smaki, o jakich Ci się nie śniło.
  • Miedziane patelnie są „tajną bronią” najsłynniejszych mistrzów kuchni - potrafią generować aromaty i smaki, których nie da się zyskać za sprawą innych naczyń.

Zjednoczona miedź i stal,
czyli o pomysłowej technologii
rodzinnej manufaktury Falk

  • Oczarował nas fakt, że rodzinna, belgijska firma Falk do dziś korzysta z maszyn z końca XVII i początku XVIII wieku. Okazuje się, że ten stary sprzęt jest nie do zastąpienia przez nowoczesne wynalazki.
  • Dzięki, m.in., starym maszynom Belgowie tworzą tzw. bimetal. Falk ma swoją tajemniczą metodę łączenia miedzi i stali tak trwale, że przeradzają się w jeden materiał. Co niezwykłe, stal i miedź nie bardzo lubią się łączyć, ale Falk świetnie sobie z tym poradził.
  • Producent skutecznie, aczkolwiek nieco brutalnie, łączy cienką stal z grubym, 2,5 mm pasem miedzi pod naciskiem aż 850 ton na cm kwadratowy. Efekt jest niezwykły. Dostajesz patelnie, które są jednymi z potężniejszych i masywniejszych miedzianych naczyń na świecie.
  • Dzięki bimetalowi naczynia Falk z kolekcji Signature pozwalają Ci smażyć zdrowo i niskokalorycznie. Korzystasz z talentów miedzi, która, za sprawą stali wewnątrz naczyń, nie ma kontaktu z potrawami.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
miedziane patelnie Falk i jak o nie dbać

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Naczynia Falk wygrzej zgodnie ze stworzoną przez nas video-instrukcją. Znajdziesz ją na górze strony.
  • Miedź może pokryć się patyną. By ją usunąć, wykorzystaj delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło. Nie szoruj naczyń Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź w trakcie jej używania będzie ciemnieć. To naturalny proces.
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie płynem do mycia naczyń (z ewentualnym dodatkiem kwasku cytrynowego lub sody oczyszczonej).
  • Miedzianych naczyń nigdy nie wstawiaj do lodówki. Potrawy możesz przechowywać, np., w systemie próżniowym Fresh & Save.
  • Pamiętaj, że uchwyty miedzianych naczyń nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.

Adapter marki Falk
sprawi, że Twoje patelnie
będą działały na indukcji