Signature - Miedziany wok / patelnia do risotto, ręczna produkcja, 3 litry, Ø 24 cm, Falk

1215
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Recepta na świetny posiłek jest prosta. Składa się nań: miłość gotującego, jego talenty i inwencja, dobre składniki i doskonałe naczynia. Idąc tym tokiem myślenia, można stwierdzić, że miedziane woki belgijskiej marki Falk, które trafią w dobre ręce, będą codziennie uszczęśliwiały smakoszy kuchni całego świata.

Woki z miedzi uchodzą, bezdyskusyjnie, za jedne z najdoskonalszych naczyń w historii świata kulinariów. Prestiżowe, ręcznie tworzone miedziane woki rodzinnej manufaktury Falk pozwolą Ci wykreować naprawdę genialnie smakujące potrawy i z maestrią serwować je na stół.

2,5 mm czystej miedzi i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal austenityczna wewnątrz woka Signature Falk pomogą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że w miedzianych wokach nie da się inaczej, niż po mistrzowsku, smażyć, dusić, czy gotować na parze.

Ten rozmiar woka, zgodnie z sugestią producenta, idealnie spełni się w roli patelni do risotto. Duża przestrzeń parowania pozwala w prawdziwie profesjonalny sposób ugotować ryż. W niewielkim, poręcznym miedzianym woku przygotujesz wszelkiego typu sosy, duszone pulpety, parówki w sosach. Otwiera się przed Tobą świat potraw kuchni azjatyckiej.

Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, dusisz i smażysz na wiele mniejszych mocach palnika. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki talentom miedzi i jej umiejętności akumulowania ciepła oraz kierowania go w głąb potraw wszystko, co przygotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie.

Ręcznie tworzone woki belgijskiej marki Falk powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyjesz. Pamiętaj, że naczyń z kolekcji Signature nie trzeba polerować. Podobnie i stalowe, bardzo wygodne, mocne uchwyty można łatwo wyczyścić.

Kolekcja miedzianych woków, Signature marki Falk, została wprawdzie stworzona dla starszych typów kuchenek (gazowych, elektrycznych i vitro ceramicznych), ale dzięki, np., żeliwnemu adapterowi marki Falk te kultowe naczynia wyśmienicie działają też na indukcji. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a przy opisie produktu - film.

Woki z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem przez belgijską, rodzinną firmę Falk mogą wytrwać w Twojej kuchni długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Stąd można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że miedziane woki mają wieczystą gwarancję.

Koniecznie obejrzyj nasze filmy, w których pokazaliśmy prestiżowe naczynia belgijskiej marki Falk. W filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać woki z miedzi.

Miedziane woki/ patelnie do risotto
udoskonalą kuchnię
nawet największego laika

  • ręcznie tworzone miedziane woki lub patelnie do risotto
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza wokowanie
  • naczynia do szybkiego smażenia i duszenia
  • do gotowania na parze
  • uchwyty ze stali szlachetnej
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które są niebywale zdolne i piękne

  • Belgijskie miedziane naczynia Falk Signature to ręcznie tworzone arcydzieła, które pozwolą Ci gotować niczym prawdziwy mistrz kuchni.
  • I nie ma w tym słowa przesady - miedziane naczynia, jako jedne z najbardziej prestiżowych i zdolnych garnków,  patelni i woków świata, z mocą i pasją uwolnią Twoją kulinarną kreatywność.
  • Dzięki naszym filmom poznasz wszelkie tajniki garnków i patelni Falk. Tobie zostanie zaplanowanie pysznego menu na całe dekady, bo te naczynia z wieczystą gwarancją posłużą całym pokoleniom.

Wygrzej miedziany wok
i duś lub smaż, niczym mistrzowie,
na minimalnej ilości tłuszczu

  • W naszym filmie zobaczysz, jak prosto wygrzewa się miedziane patelnie Falk Signature. Ten proces jest niezwykle istotny. Analogicznie wygrzejesz też woka, do którego możesz dodać nieco więcej oleju.
  • Dzięki wygrzaniu miedzianego woka jego stalowe wnętrze szybko zyska maksimum swoich możliwości, a Ty będziesz smażyć zdrowo i dietetycznie, na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Wygrzanie woka z miedzi jest koniecznym krokiem, którego nie możesz pominąć.

Dowiedz się wszystkiego
o miedzianych naczyniach -
zapraszamy do video-poradników

  • Miedziane naczynia, wbrew pozorom, są bardzo przyjazne gotującym. Nie trzeba się ich bać. Wystarczy poznać kilka ich tajników, a będą Twoimi najlepszymi przyjaciółmi.
  • Serdecznie zapraszamy do naszego autorskiego video-poradnika, gdzie znajdziesz WSZYSTKIE NIEZBĘDNE INFORMACJE dotyczące miedzianych naczyń Falk. Dowiesz się, m.in., jak je wygrzewać, myć i czyścić, jak smażyć i dusić w miedzianych patelniach oraz wokach.

Sprawdź, co potrafią
ręcznie tworzone belgijskie
naczynia Falk Signature

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA INDUKCJĘ
Z ADAPTEREM

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - trwale połączone ze sobą - 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali austenistycznej
  • uchwyty - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica woka/patelni od brzegu do brzegu - 24 cm
  • pojemność - 3 l
  • wysokość ścianek - 9,3 cm
  • długość z uchwytami - 46,6 cm
  • waga - 2,15 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Miedziane woki Falk
będą cieszyć całe pokolenia
kochających wyśmienite smaki

Choć z miedzianymi naczyniami najlepszych światowych producentów mamy do czynienia od wielu lat, poczuliśmy, że dopiero marka Falk nauczyła nas, co znaczy prawdziwy miedziany wok. Ręcznie tworzone przez kilku specjalistów rodzinnej firmy Falk naczynia z miedzi to prawdziwe arcydzieła. Są potężne, ciężkie i wykonane z wielką dbałością o najmniejszy szczegół.

Gdy kupisz miedziane woki Falk z wieczystą gwarancją, już na zawsze zapomnisz o innych naczyniach. Miedź jest niemal nieśmiertelna. Możesz przekazać ją swoim dzieciom, a swoim. Dobrze konserwowane i używane miedziane  woki Falk przetrwają nawet i 120-130 lat.

Do czego wykorzystasz
miedziane woki
Falk z kolekcji Signature

  • Miedziane woki ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wielu typów duszonych i smażonych potraw. Nie ma znaczenia, czy masz zaledwie kilka składników, czy chcesz stworzyć prawdziwie królewską ucztę.
  • Wok w kilkanaście  minut obsmaży mięsa i warzywa, zaraz potem przygotuje sos. Możesz w nim przygotować nieskończoną ilość potraw jednogarnkowych. Oczywiście, woki Falk idealnie nadaje się też do serwowania. A jeśli zmieści się w piekarniku, pokaże Ci, co jeszcze potrafi.
  • Kształt i rozmiar niewielkiego woka sprawia, że jest idealną patelnią do risotto i wszelkich dań z ryżu.

Zjednoczona miedź i stal,
czyli o pomysłowej technologii
rodzinnej manufaktury Falk

  • Oczarował nas fakt, że rodzinna, belgijska firma Falk do dziś korzysta z maszyn z końca XVII i początku XVIII wieku. Okazuje się, że ten stary sprzęt jest nie do zastąpienia przez nowoczesne wynalazki.
  • Dzięki, m.in., starym maszynom Belgowie tworzą tzw. bimetal. Falk ma swoją tajemniczą metodę łączenia miedzi i stali tak trwale, że przeradzają się w jeden materiał. Co niezwykłe, stal i miedź nie bardzo lubią się łączyć, ale Falk świetnie sobie z tym poradził.
  • Producent skutecznie, aczkolwiek nieco brutalnie, łączy cienką stal z grubym, 2,5 mm pasem miedzi pod naciskiem aż 850 ton na cm kwadratowy. Efekt jest niezwykły. Dostajesz woki, które są jednymi z potężniejszych i masywniejszych miedzianych naczyń na świecie.
  • Dzięki bimetalowi naczynia Falk z kolekcji Signature pozwalają Ci smażyć zdrowo i niskokalorycznie. Korzystasz z talentów miedzi, która, za sprawą stali wewnątrz naczyń, nie ma kontaktu z potrawami.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
miedziany wok i jak o niego dbać

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowy miedziany wok Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw go na kuchence, wlej szklankę oleju i przez minutę wygrzewaj w 180 stopniach. Kiedy naczynie wystygnie, wylej olej i wytrzyj je.
  • Do konserwacji miedzianego woka, który pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite - dostaniesz ją od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj wnętrza woka Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd gotuj na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że stalowe uchwyty miedzianych woków z kolekcji Signature nagrzeją się w piekarniku, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule oraz filmach.

Adapter marki Falk
sprawi, że Twoje woki Signature
będą działały na indukcji