Signature - Miedziany rondel, ręczna produkcja, 2,7 litra, Ø 20 cm, Falk

1070
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Miedziane naczynia to, bezdyskusyjnie, absolutnie najlepsze garnki na świecie. Porównywanie ich z innymi naczyniami jest równie zasadne, jak zestawienie roweru z promem kosmicznym. To, co potrafią belgijskie, ręcznie tworzone rondle Falk z kolekcji Signature, niezmiennie szokuje nawet najsłynniejszych mistrzów kuchni. Te prestiżowe naczynia pozwalają tworzyć naprawdę genialnie smakujące potrawy.

2,5 mm czystej miedzi i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal austenityczna wewnątrz naczyń Signature Falk pozwolą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że w miedzianych rondlach nie da się gotować źle, czy byle jak.

Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, gotujesz na wiele mniejszych mocach palnika. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki talentom miedzi i jej umiejętności akumulowania ciepła i kierowania go w głąb potraw wszystko, co ugotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie.

Miedziane, doskonale przylegające do naczynia pokrywki pozwolą Ci gotować warzywa w minimalnej ilości wody, co jest jedną z najzdrowszych metod ich przygotowywania.

Ręcznie tworzone naczynia belgijskiej marki Falk powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyć. Rondli z kolekcji Signature nie trzeba polerować. Podobnie i stalowe, bardzo wygodne, mocne uchwyty można łatwo wyczyścić.

Kolekcja miedzianych naczyń Signature Falk została wprawdzie stworzona dla starszych typów kuchenek (gazowych, elektrycznych i vitro ceramicznych), ale dzięki, np., żeliwnemu adapterowi marki Falk te kultowe naczynia wyśmienicie działają też na indukcji. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.

Rondle z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem przez belgijską, rodzinną firmę Falk wytrwają długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Stąd można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że miedziane rondle Falk mają wieczystą gwarancję.

Koniecznie obejrzyj nasze filmy, w których pokazaliśmy prestiżowe naczynia belgijskiej marki Falk. W filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane rondle.

Miedziane naczynia Falk
udoskonalą gotowanie
nawet największego laika

  • ręcznie tworzone miedziane rondle
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza gotowanie
  • naczynia do duszenia, pieczenia, smażenia i serwowania
  • uchwyty ze stali szlachetnej
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które są niebywale zdolne i piękne

  • Belgijskie miedziane naczynia Falk Signature to ręcznie tworzone arcydzieła, które pozwolą Ci gotować niczym prawdziwy mistrz kuchni.
  • I nie ma w tym słowa przesady - miedziane naczynia, jako jedne z najbardziej prestiżowych i zdolnych garnków i  patelni świata, z mocą i pasją uwolnią Twoją kulinarną kreatywność.
  • Dzięki naszym filmom poznasz wszelkie tajniki garnków, rondli i patelni Falk. Tobie zostanie zaplanowanie pysznego menu na całe dekady, bo te naczynia z wieczystą gwarancją posłużą całym pokoleniom.

Dzięki żeliwnemu adapterowi
Twoje miedziane naczynia
będą działać na indukcji

  • W naszym filmie pokażemy, jak Twoje miedziane naczynia Falk Signature będą sprawnie działać na indukcji dzięki stworzonemu przez belgijskiego producenta żeliwnemu adapterowi.
  • Masywny, żeliwny dysk (adapter) służy jako podstawa pod garnki i patelnie. Rozgrzewając się, przewodzi ogromne ilości ciepła. Nagrzewa się tak doskonale, że możesz swobodnie smażyć nawet w bardzo wysokich temperaturach. Dzięki niemu gotowanie i duszenie staje się bajecznie proste.
  • Choć adapter stworzony jest z żeliwa, nie rysuje płyty indukcyjnej - opiera się na trzech niewielkich stopkach.

Dowiedz się wszystkiego
o miedzianych naczyniach -
zapraszamy do video-poradników

  • Miedziane naczynia, wbrew pozorom, są bardzo przyjazne gotującym. Nie trzeba się ich bać. Wystarczy poznać kilka ich tajników, a będą Twoimi najlepszymi przyjaciółmi.
  • Serdecznie zapraszamy do naszego autorskiego video-poradnika, gdzie znajdziesz WSZYSTKIE NIEZBĘDNE INFORMACJE dotyczące miedzianych naczyń Falk. Dowiesz się, m.in., jak je wygrzewać, myć i czyścić, jak smażyć na miedzianych patelniach.

Sprawdź, co potrafią
ręcznie tworzone belgijskie
naczynia Falk Signature

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA INDUKCJĘ
Z ADAPTEREM

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - trwale połączone ze sobą - 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali austenistycznej
  • uchwyty - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica - 20 cm
  • pojemność - 2,7 litra
  • wysokość ścianek - 10,2 cm
  • długość z uchwytem - 38,4 cm
  • waga - 2,26 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Miedziane rondle Falk
będą cieszyć całe pokolenia
kochających wyśmienicie gotować

  • Choć z miedzianymi naczyniami najlepszych światowych producentów mamy do czynienia od wielu lat, poczuliśmy, że dopiero marka Falk nauczyła nas, co znaczy prawdziwy miedziany garnek.
  • Ręcznie tworzone przez zaledwie kilku specjalistów pracujących w rodzinnej firmie Falk naczynia z miedzi to prawdziwe arcydzieła technologii kulinarnej. Są potężne, ciężkie i wykonane z wielką dbałością o najmniejszy szczegół.
  • Dlatego, m.in., możesz mieć pewność, że, gdy kupisz miedziane naczynia Falk z wieczystą gwarancją, już na zawsze zapomnisz o innych rondlach.
  • Miedź jest niemal nieśmiertelna. Możesz przekazać ją swoim dzieciom, a one nauczą swoje dzieci gotowania w miedzianych naczyniach. Dobrze konserwowane i używane rondle Falk przetrwają nawet i 120-130 lat.

Do czego wykorzystasz
miedziane rondle
Falk z kolekcji Signature

  • Wewnątrz miedzianych naczyń Falk Signature znajduje się warstwa stali austenitycznej, więc możesz w nich gotować, dusić, piec, zapiekać, a nawet podsmażać, czy smażyć wszystko, co Ci tylko przyjdzie do głowy. Oczywiście możesz w nich też serwować potrawy na stół, bo miedź długo zachowuje ciepło potraw.
  • W miedzianych rondlach Falk ugotujesz warzywa z minimalną ilością wody, co jest nadzwyczaj zdrowe. Wystarczy, np., pół szklanki wody, a dostaniesz genialnie aromatyczne i smakujące marchewki, ziemniaki, kalafior, itp.
  • Jeśli zechcesz w nich piec, czy smażyć, robisz to w wiele niższych temperaturach, niż w żeliwnych, czy stalowych naczyniach. W większości przypadków wystarczą temperatury w okolicy 200 stopni, a zyskasz smaki, o jakich Ci się nie śniło.
  • Miedziane rondle są „tajną bronią” najsłynniejszych mistrzów kuchni - potrafią generować aromaty i smaki, których nie da się zyskać za sprawą innych naczyń.

Zjednoczona miedź i stal,
czyli o pomysłowej technologii
rodzinnej manufaktury Falk

  • Oczarował nas fakt, że rodzinna, belgijska firma Falk do dziś korzysta z maszyn z końca XVII i początku XVIII wieku. Okazuje się, że ten stary sprzęt jest nie do zastąpienia przez nowoczesne wynalazki.
  • Dzięki, m.in., starym maszynom Belgowie tworzą tzw. bimetal. Falk ma swoją tajemniczą metodę łączenia miedzi i stali tak trwale, że przeradzają się w jeden materiał. Co niezwykłe, stal i miedź nie bardzo lubią się łączyć, ale Falk świetnie sobie z tym poradził.
  • Producent skutecznie, aczkolwiek nieco brutalnie, łączy cienką stal z grubym, 2,5 mm pasem miedzi pod naciskiem aż 850 ton na cm kwadratowy. Efekt jest niezwykły. Dostajesz naczynia, które są jednymi z potężniejszych i masywniejszych miedzianych naczyń na świecie.
  • Dzięki bimetalowi naczynia Falk z kolekcji Signature są niemal nieśmiertelne. Przy okazji - pozwalają Ci gotować zdrowo i bezpiecznie, bo korzystasz z talentów miedzi, która, za sprawą stali wewnątrz naczyń, nie ma kontaktu z potrawami.

Uchwyty z prawdziwego zdarzenia -
stal w rękach mistrzów
rodzinnej marki Falk

  • Stalowe uchwyty miedzianej kolekcji naczyń Signature Falk są bardzo eleganckie. Zdobi je logo producenta.
  • Mocowane na niewielkich nitach stalowe uchwyty mogą nagrzać się w czasie gotowania, stąd warto używać rękawic kuchennych.
  • Stalowe, mocne uchwyty to kolejny powód do pokochania miedzianych naczyń Falk. Są duże, wygodne, pasują do, nawet, potężnej męskiej dłoni. Komfort gotowania, duszenia, smażenia, czy pieczenia i serwowania wzrasta niepomiernie.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
miedziane rondle Falk i jak o nie dbać

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowy miedziany rondel Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw go na kuchence, wlej szklankę lub więcej oleju i przez minutę wygrzewaj w 180 stopniach. Kiedy naczynie wystygnie, wylej olej i wytrzyj je.
  • Do konserwacji miedzianego rondla, który pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite, którą dostaniesz od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj rondli Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd gotuj na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że stalowe uchwyty miedzianych rondli z kolekcji Signature mogą się nagrzać, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule oraz filmach.

 

Adapter marki Falk
sprawi, że Twoje naczynia
będą działały na indukcji