Signature - Miedziany, wysoki garnek ze stalowymi uchwytami, ręczna produkcja, 7,6 litra, Ø 24 cm, Falk

2260
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, dostawy od stycznia 2023
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Miedziane naczynia to, bezdyskusyjnie, absolutnie najlepsze garnki na świecie. Porównywanie ich z innymi garnkami jest równie zasadne, jak zestawienie roweru z promem kosmicznym. To, co potrafią belgijskie, ręcznie tworzone naczynia Falk z kolekcji Signature, niezmiennie szokuje nawet najsłynniejszych mistrzów kuchni. Te prestiżowe naczynia pozwalają tworzyć naprawdę genialnie smakujące potrawy.

2,5 mm czystej miedzi i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal austenityczna wewnątrz naczyń Signature Falk pozwolą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że w miedzianych garnkach nie da się gotować źle, czy byle jak.

Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, gotujesz na wiele mniejszych mocach palnika. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki talentom miedzi i jej umiejętności akumulowania ciepła i kierowania go w głąb potraw wszystko, co ugotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie.

Miedziane, doskonale przylegające do naczynia pokrywki pozwolą Ci gotować warzywa w minimalnej ilości wody, co jest jedną z najzdrowszych metod ich przygotowywania.

Ręcznie tworzone naczynia belgijskiej marki Falk powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyć. Garnków z kolekcji Signature nie trzeba polerować. Podobnie i stalowe, bardzo wygodne, mocne uchwyty można łatwo wyczyścić.

Kolekcja miedzianych garnków Signature Falk została wprawdzie stworzona dla starszych typów kuchenek (gazowych, elektrycznych i vitro ceramicznych), ale dzięki, np., żeliwnemu adapterowi marki Falk te kultowe naczynia wyśmienicie działają też na indukcji. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.

Garnki z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem przez belgijską, rodzinną firmę Falk wytrwają długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Stąd można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że miedziane garnki Falk mają wieczystą gwarancję.

 

W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.

  • Belgijskie miedziane naczynia Falk Signature to ręcznie tworzone arcydzieła, które pozwolą Ci gotować niczym prawdziwy mistrz kuchni.
  • I nie ma w tym słowa przesady - miedziane naczynia, jako jedne z najbardziej prestiżowych i zdolnych garnków i  patelni świata, z mocą i pasją uwolnią Twoją kulinarną kreatywność.
  • Dzięki naszym filmom poznasz wszelkie tajniki garnków i patelni Falk. Tobie zostanie zaplanowanie pysznego menu na całe dekady, bo te naczynia z wieczystą gwarancją posłużą całym pokoleniom.

  • W naszym filmie pokażemy, jak Twoje miedziane naczynia Falk Signature będą sprawnie działać na indukcji dzięki stworzonemu przez belgijskiego producenta żeliwnemu adapterowi.
  • Masywny, żeliwny dysk (adapter) służy jako podstawa pod garnki i patelnie. Rozgrzewając się, przewodzi ogromne ilości ciepła. Nagrzewa się tak doskonale, że możesz swobodnie smażyć nawet w bardzo wysokich temperaturach. Dzięki niemu gotowanie i duszenie staje się bajecznie proste.
  • Choć adapter stworzony jest z żeliwa, nie rysuje płyty indukcyjnej - opiera się na trzech niewielkich stopkach.

garnek Signature Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone miedziane garnki
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza gotowanie
  • naczynia do duszenia, pieczenia, smażenia i serwowania
  • uchwyty ze stali szlachetnej
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Materiał

  • bimetal - trwale połączone ze sobą - 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali austenistycznej
  • uchwyty - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica - 24 cm
  • pojemność - 7,6 litra
  • wysokość ścianek - 18,4 cm
  • długość z uchwytami - 35,3 cm
  • waga bez pokrywki - 4 kg

Sprawdź, co potrafią
ręcznie tworzone belgijskie
naczynia Falk Signature

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA INDUKCJĘ
Z ADAPTEREM

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Miedziane naczynia Falk
będą cieszyć całe pokolenia
kochających wyśmienicie gotować

  • Choć z miedzianymi naczyniami najlepszych światowych producentów mamy do czynienia od wielu lat, poczuliśmy, że dopiero marka Falk nauczyła nas, co znaczy prawdziwy miedziany garnek.
  • Ręcznie tworzone przez zaledwie kilku specjalistów pracujących w rodzinnej firmie Falk naczynia z miedzi to prawdziwe arcydzieła technologii kulinarnej. Są potężne, ciężkie i wykonane z wielką dbałością o najmniejszy szczegół.
  • Dlatego, m.in., możesz mieć pewność, że, gdy kupisz miedziane naczynia Falk z wieczystą gwarancją, już na zawsze zapomnisz o innych garnkach, czy patelniach.
  • Miedź jest niemal nieśmiertelna. Możesz przekazać ją swoim dzieciom, a one nauczą swoje dzieci gotowania w miedzianych naczyniach. Dobrze konserwowane i używane garnki Falk przetrwają nawet i 120-130 lat.

Do czego wykorzystasz
miedziane garnki
Falk z kolekcji Signature

  • Wewnątrz miedzianych naczyń Falk Signature znajduje się stal, więc możesz gotować, dusić, piec, zapiekać, a nawet smażyć co Ci tylko przyjdzie do głowy. Oczywiście, garnki nadają się też do serwowania potraw, bo miedź maksymalnie długo zachowuje ciepło.
  • W miedzianych garnkach Falk możesz gotować warzywa z minimalną ilością wody, co jest nadzwyczaj zdrowe. Wystarczy, np., pół szklanki wody, a dostaniesz genialnie aromatyczne i smakujące marchewki, ziemniaki, kalafior, itp.
  • Ale to nie koniec talentów miedzianych garnków. Jeśli zdecydujesz się w nich piec, czy smażyć, robisz to w wiele niższych temperaturach, niż w żeliwnych, czy stalowych naczyniach. W większości przypadków wystarczą temperatury w okolicy 200 stopni, a zyskasz smaki, o jakich Ci się nie śniło.
  • Miedziane garnki są „tajną bronią” najsłynniejszych mistrzów kuchni - potrafią generować aromaty i smaki, których nie da się zyskać za sprawą innych naczyń.

Zjednoczona miedź i stal,
czyli o pomysłowej technologii
rodzinnej manufaktury Falk

  • Oczarował nas fakt, że rodzinna, belgijska firma Falk do dziś korzysta z maszyn z końca XVII i początku XVIII wieku. Okazuje się, że ten stary sprzęt jest nie do zastąpienia przez nowoczesne wynalazki.
  • Dzięki, m.in., starym maszynom Belgowie tworzą tzw. bimetal. Falk ma swoją tajemniczą metodę łączenia miedzi i stali tak trwale, że przeradzają się w jeden materiał. Co niezwykłe, stal i miedź nie bardzo lubią się łączyć, ale Falk świetnie sobie z tym poradził.
  • Producent skutecznie, aczkolwiek nieco brutalnie, łączy cienką stal z grubym, 2,5 mm pasem miedzi pod naciskiem aż 850 ton na cm kwadratowy. Efekt jest niezwykły. Dostajesz naczynia, które są jednymi z potężniejszych i masywniejszych miedzianych naczyń na świecie.
  • Dzięki bimetalowi naczynia Falk z kolekcji Signature są niemal nieśmiertelne. Przy okazji - pozwalają Ci gotować zdrowo i bezpiecznie, bo korzystasz z talentów miedzi, która, za sprawą stali wewnątrz naczyń, nie ma kontaktu z potrawami.

Uchwyty z prawdziwego zdarzenia -
stal w rękach mistrzów
rodzinnej marki Falk

  • Stalowe uchwyty miedzianej kolekcji naczyń Signature Falk są bardzo eleganckie. Zdobi je logo producenta.
  • Mocowane na niewielkich nitach stalowe uchwyty mogą nagrzać się w czasie gotowania, stąd warto używać rękawic kuchennych.
  • Stalowe, mocne uchwyty to kolejny powód do pokochania miedzianych naczyń Falk. Są duże, wygodne, pasują do, nawet, potężnej męskiej dłoni. Komfort gotowania, duszenia, smażenia, czy pieczenia i serwowania wzrasta niepomiernie.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
miedziane garnki Falk i jak o nie dbać

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Naczynia Falk wygrzej zgodnie ze stworzoną przez nas video-instrukcją. Znajdziesz ją na górze strony.
  • Miedź może pokryć się patyną. By ją usunąć, wykorzystaj delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło. Nie szoruj naczyń Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź w trakcie jej używania będzie ciemnieć. To naturalny proces.
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie płynem do mycia naczyń (z ewentualnym dodatkiem kwasku cytrynowego lub sody oczyszczonej).
  • Miedzianych naczyń nigdy nie wstawiaj do lodówki. Potrawy możesz przechowywać, np., w systemie próżniowym Fresh & Save.
  • Pamiętaj, że uchwyty miedzianych naczyń nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.

Adapter marki Falk
sprawi, że Twoje naczynia
będą działały na indukcji