Miedziane patelnie to obiekt westchnień i zachwytów zarówno najsłynniejszych kucharzy świata, jak i tych, którzy cenią sobie doskonale wyposażoną kuchnię. Patelnie z miedzi uchodzą, bezdyskusyjnie, za jedne z najdoskonalszych naczyń w historii świata kulinariów. Prestiżowe, ręcznie tworzone patelnie rodzinnej manufaktury Falk pozwolą Ci wykreować naprawdę genialnie smakujące potrawy.
2,5 mm czystej miedzi i gładka, wolna od chemikaliów, higieniczna stal austenityczna wewnątrz patelni Signature Falk pomogą Ci codziennie rozwijać kulinarne talenty. Praktyka pokazuje, że na miedzianych patelniach nie da się smażyć źle, czy byle jak.
Dzięki właściwościom miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przekaźników ciepła, smażysz na wiele mniejszych mocach palnika, czy zapiekasz w piekarniku w niższych temperaturach. W ten sposób oszczędzasz energię i, co najważniejsze, gotujesz bardzo zdrowo, wedle zasad sztuki. Dzięki talentom miedzi i jej umiejętności akumulowania ciepła oraz kierowania go w głąb potraw wszystko, co przygotujesz, smakuje niezwykle wyraziście i przepięknie pachnie.
Ręcznie tworzone klasyczne patelnie belgijskiej marki Falk powstają ze szczotkowanej miedzi, stąd łatwo je umyjesz. Pamiętaj, że naczyń z kolekcji Signature nie trzeba polerować. Podobnie i stalowe, bardzo wygodne, mocne uchwyty można łatwo wyczyścić.
Kolekcja niskich, miedzianych patelni Signature Falk została wprawdzie stworzona dla starszych typów kuchenek (gazowych, elektrycznych i vitro ceramicznych), ale dzięki, np., żeliwnemu adapterowi marki Falk te kultowe patelnie wyśmienicie działają też na indukcji. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a przy opisie produktu - film.
Patelnie z miedzi, tworzone z prawdziwym artyzmem przez belgijską, rodzinną firmę Falk mogą wytrwać w Twojej kuchni długo ponad 100 lat, jeśli tylko będą dobrze używane i konserwowane. Stąd można traktować je jako prawdziwą inwestycję w swoją kuchnię. Warto wiedzieć, że płytkie, miedziane patelnie Falk mają wieczystą gwarancję.
W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.
PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PLACKÓW
PATELNIA DO
NALEŚNIKÓW
PATELNIA DO
OMLETÓW
PATELNIA DO
SADZONYCH JAJEK
PATELNIA DO
CIAST I PIZZY
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA INDUKCJĘ
Z ADAPTEREM
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Choć z miedzianymi naczyniami najlepszych światowych producentów mamy do czynienia od wielu lat, poczuliśmy, że dopiero marka Falk nauczyła nas, co znaczy prawdziwa miedziana patelnia. Ręcznie tworzone przez kilku specjalistów rodzinnej firmy Falk naczynia z miedzi to prawdziwe arcydzieła. Są potężne, ciężkie i wykonane z wielką dbałością o najmniejszy szczegół.
Gdy kupisz miedziane patelnie Falk z wieczystą gwarancją, już na zawsze zapomnisz o innych naczyniach. Miedź jest niemal nieśmiertelna. Możesz przekazać ją swoim dzieciom, a swoim. Dobrze konserwowane i używane miedziane patelnie Falk przetrwają nawet i 120-130 lat.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH