Powłoka tytanowo-diamentowa - to brzmi naprawdę dostojnie. Dobrze podejrzewasz - chodzi o ten sam diament, który po oszlifowaniu staje się brylantem. Tyle, że to diament w innej postaci, bo w formie mikro-kryształków, które marka WOLL pomysłowo dodaje do swoich 5-warstwowych, nieprzywierających powłok tytanowych. Wszystko po to, by Twoje rondle z serii Diamond Lite służyły całymi latami. By były odporna na zarysowania i ścieranie.
Słynne w świecie naczynia WOLL rozprawiły się z problemem klasycznych, niczym niewzmacnianych powłok tytanowych, które miały tendencję do szybkiego zużywania i puchnięcia. Tu z taką wadą nigdy nie będziesz mieć do czynienia.
Będziesz za to mógł cieszyć się całymi latami zdrowego gotowania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. Jeśli przyjdzie Ci ochota, wstaw tytanowy, nieprzywierający rondel Diamond Lite do piekarnika, by zapiec, czy podpiec pyszności. Pamiętaj, że przy pieczeniu nie możesz przekraczać 250 stopni Celsjusza.
Jeszcze słowo o powłoce. Tytanowe naczynia z linii Diamond Lite posiadają certyfikat PFOA-Free, czyli nie zawierają pochodnych teflonu. Nie wydzielają też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów.
Dodatkowym atutem niemieckich rondli WOLL jest doskonale przewodzący ciepło szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, czystego aluminium - Siluminu. Każde naczynie rewelacyjnie szybko rozgrzewa się i akumuluje takie ilości ciepła, że gotujesz, czy dusisz z minimalnym użyciem energii.
WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno naczynia, które się nie wypaczy.
W zestawie z rondlem dostajesz od razu pokrywkę, byś mógł na tysiące sposobów wykorzystać potencjał naczyń Diamond Lite marki WOLL.
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
RONDEL DO MIESZANIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie rondle i garnki z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Marka WOLL zasłynęła w świecie kulinariów ciekawą powłoką tytanową. Nakładana plazmowo, została wzmocniona mikro-elementami diamentu. 5-warstw takiej powłoki czyni z naczyń Diamond Lite prawdziwego mistrza wytrzymałości. A to za sprawą tzw. diamentu technicznego, którego zalety wykorzystuje wiele dziedzin przemysłu.
Dzięki wzmocnionej diamentem powłoce rondle WOLL zyskały wyjątkowe właściwości nieprzywierające. Dodatkowo myje się ją dziecinnie prosto. Musisz pamiętać, że z naczyń Diamond Lite marki WOLL mogą korzystać bez obaw alergicy.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH