Jeśli masz małą kuchnię, czy niewiele miejsca w półkach, z pewnością szukałeś woków, które mają odpinane uchwyty. Pewnie jednak nie raz przekonałeś się, że takie rozwiązanie nie do końca spełniało Twoje oczekiwania. Uchwyt potrafił odpiąć się w najmniej spodziewanym momencie, a wok sprawiał wrażenie, że nie trafi w całości w drodze z kuchenki na blat.
Jak pokazuje praktyka, z niemieckimi, tytanowymi wokami WOLL, z kolekcji Diamond Lite, nie ma takich problemów. Firma zasłynęła w świecie z racji opatentowanego pomysłu na odczepianą rączkę. Okazuje się, że nie odłączysz uchwytu woka WOLL, póki nie postawisz go na blacie, czy innym płaskim podłożu. Możesz bezpiecznie i bez obaw przenosić naczynie, wielokrotnie wpinać i wypinać rączkę, a ona się nie poluzuje. Producent gwarantuje, że jego opatentowany uchwyt nie zawiedzie Cię nawet, gdy będziesz korzystał z talentów jego największych woków.
Serię woków Diamond Lite, niemieckiej marki WOLL, wyróżnia też odporna na ścieranie, 5-krotnie nakładana powłoka tytanowa, którą wzmocniono mikro-kryształkami diamentu. W efekcie na tej niezwykle wytrzymałej powłoce smażysz, czy dusisz z minimalną ilością tłuszczu. Chyba nikogo nie trzeba zapewniać, że producent tej rangi tworzy wyłącznie bezpieczne dla zdrowia powłoki, które nie mają w sobie pochodnych teflonu. Nie wydzielają też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów. Posiadają certyfikat PFOA-Free.
Kolejny atut woka WOLL to szkielet z odlewu czystego aluminium. Oczywiście, ten materiał o nazwie Silumin, jest również bezpieczny dla zdrowia i smażonych produktów. Aluminiowy szkielet wykonanego z wielką dbałością woka doskonale przewodzi ciepło. Dzięki temu zużyjesz minimum energii do smażenia i duszenia. A używać woka możesz na wszystkich typach kuchenek wraz z indukcją.
Warto wiedzieć, że WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno woka, które się nie wypaczy.
W zestawie z wokiem dostajesz od razu pokrywkę, byś mógł na wiele sposobów wykorzystać potencjał naczyń Diamond Lite marki WOLL.
Poniżej znajdziesz nasz filmowy poradnik smażenia na patelniach / wokach nieprzywierających. To kompendium wiedzy na temat tego, jak dobrze obchodzić się z tego patelniami non stick. Obejrzyj koniecznie!
WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ
WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ
WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA
WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie woki z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE