• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Diamond Lite - Głęboka nieprzywierająca patelnia z powłoką tytanowo-diamentową, Ø 24 cm, WOLL

569
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 569 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Powłoka tytanowo-diamentowa - to brzmi naprawdę dostojnie. Dobrze podejrzewasz - chodzi o ten sam diament, który po oszlifowaniu staje się brylantem. Tyle, że to diament w innej postaci, bo w formie mikro-kryształków, które marka WOLL pomysłowo dodaje do swoich 5-warstwowych, nieprzywierających powłok tytanowych. Wszystko po to, by Twoja głęboka patelnia z serii Diamond Lite służyła całymi latami. By była odporna na zarysowania i ścieranie.

Słynne w świecie patelnie WOLL rozprawiły się z problemem klasycznych, niczym niewzmacnianych powłok tytanowych, które miały tendencję do szybkiego zużywania i puchnięcia. Tu z taką wadą nigdy nie będziesz mieć do czynienia.

Będziesz za to mógł cieszyć się całymi latami zdrowego smażenia na minimalnej ilości tłuszczu. Wielofunkcyjną, głęboką patelnię WOLL Diamond Lite wykorzystasz na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Jeśli przyjdzie Ci ochota, wstaw tytanową, nieprzywierającą patelnię do piekarnika, by zapiec, czy podpiec pyszności.

Jeszcze słowo o powłoce. Tytanowa patelnia z linii Diamond Lite posiada certyfikat PFOA-Free, czyli nie zawiera pochodnych teflonu. Nie wydziela też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów. Musisz koniecznie pamiętać, by nie przegrzewać patelni Woll powyżej 250 stopni Celsjusza. O tej kwestii napisaliśmy sporo poniżej. Mamy nadzieję, że nasze informacje okażą się pomocne.

Dodatkowym atutem niemieckich patelni WOLL jest doskonale przewodzący ciepło szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, czystego aluminium - Siluminu. Patelnia rewelacyjnie szybko rozgrzewa się i akumuluje takie ilości ciepła, że smażysz, czy dusisz z minimalnym użyciem energii.

Głęboka patelnia, którą teraz oglądasz, należy do tej samej kolekcji Diamond Lite, w której znajdziesz również naczynia z odpinanymi rączkami. Tu WOLL zdecydował się na klasyczne, stałe uchwyty. Warto wiedzieć, że ich mocowanie jest niezwykle pewne. Niemiecki producent zastosował mosiężne leża dla śrub, które utrzymują uchwyt.

WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno patelni, które się nie wypaczy.

I na koniec miała niespodzianka. W zestawie z patelnią dostajesz od razu pokrywkę, byś mógł na tysiące sposobów wykorzystać potencjał naczyń Diamond Lite marki WOLL.

 

Poniżej znajdziesz filmy o tytanowych patelniach niemieckiej marki Woll. Zapraszamy Cię również gorąco do obejrzenia filmu-poradnika na temat smażenia na patelniach z powłokami nieprzywierającymi. Jest tam wszystko, co musisz wiedzieć!

 

 

569

Zobacz, do czego wykorzystasz
nieprzywierającą
głęboką patelnię Woll

PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS

PATELNIA DO 
DUSZONYCH POTRAW 

PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS

PATELNIA DO MIĘS
DUSZONYCH W SOSACH 

PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ

PATELNIA DO
POTRAW Z RYB

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO PIECZENIA
DELIKATNYCH CIAST 

Obejrzyj filmy o patelniach WOLL
i smażeniu na 
powłokach nieprzywierających

  • Bardzo zależy nam na tym, by Klienci naszego sklepu doskonale używali swoich nieprzywierających patelni. Problem, bo wielu z nas ma jeszcze zakodowane różne stare nawyki, które prowadzą do przepalenia, czy zniszczenia sprzętu.
  • Dlatego od lat uczymy, jak dobrze smażyć. I dlatego też powstał ten poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego, co warto wiedzieć o używaniu nieprzywierających patelni klasy Premium.
  • Jesteśmy, co podkreślamy z dumą, jedynymi w naszej branży, którzy stworzyli kompletną bazę wiedzy na ten temat.

  • Często pytacie, czym różni się seria Diamond Lite od linii Diamond XR Logic?
  • Nasz specjalista stworzył prosty film o patelniach Woll. Obejrzyj, a będziesz wiedział wszystko, co trzeba.

patelnia Diamond Lite WOLL
w skrócie

  • wzmacniana diamentem tytanowa powłoka nieprzywierająca
  • nie zawiera pochodnych teflonu
  • szkielet z czystego odlewu bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze specjalnego stopu stali działającego na indukcji
  • ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego
  • 25 lat gwarancji na równe dno, 2 lata na powłokę tytanową
  • powłoka wytrzymuje maksymalnie 250 stopni Celsjusza

Materiał

  • wewnątrz - 5-krotnie nakładana, wzmacniana diamentem nieprzywierająca powłoka tytanowa
  • potężne dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium Silumin
  • indukcyjne dno z ferromagnetycznego stopu
  • uchwyt z tworzywa sztucznego i stali
  • pokrywka - hartowane szkło

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna (przestrzeń robocza) - 22 cm
  • wysokość ścianek - 7 cm
  • pojemność - 2,5 litra
  • waga - 1,6 kg

Patelnie Diamond Lite
na wszystkie kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

5-warstwowa powłoka -
tytan wzmacniany
drobinami diamentu

Marka WOLL zasłynęła w świecie kulinariów ciekawą powłoka tytanową. Nakładana plazmowo, została wzmocniona mikro-elementami diamentu. 5-warstw takiej powłoki czyni z patelni Diamond Lite prawdziwego mistrza wytrzymałości. A to za sprawą tzw. diamentu technicznego, którego zalety wykorzystuje wiele dziedzin przemysłu.

Dzięki wzmocnionej diamentem powłoce patelnie WOLL zyskały wiele lepsze właściwości nieprzywierające. Stąd, gdy smażysz na niemieckich patelniach Diamond Lite, możesz używać naprawdę znikomych ilości tłuszczu.

Zbyt wysoka temperatura
to wróg Twojej patelni!
Jak dobrze zadbać o sprzęt?

  • Powłoki patelni nieprzywierających wytrzymują ściśle określoną temperaturę. Jeśli ją przekroczysz, patelnia się przegrzeje. Po czasie, niestety, powłoka zacznie tracić swoje właściwości, czy nawet schodzić.
  • By do tego nie doprowadzić, musisz pamiętać, by nie rozgrzewać patelni do temperatury powyżej 250 stopni. Skąd masz wiedzieć, kiedy osiągniesz taką temperaturę? Obejrzyj nasz film o pirometrze. Znajdziesz go TUTAJ.
  • Druga kwestia. Zbyt wysoka temperatura na patelni sprawia, że to, co smażone, stanie się ciężkostrawne, czy wręcz niezdrowe. Jeśli chcesz świadomie gotować, przeczytaj nasz poradnik dotyczący optymalnych temperatur smażenia różnych produktów i potraw.

Tytanowo-diamentowa powłoka
patelni Diamond Lite
bez teflonu i jego pochodnych

  • Niemiecki producent WOLL dba o każdy detal swoich patelni. Tu niczego nie pozostawiono przypadkowi. Przebadana i certyfikowana powłoka tytanowo-diamentowa jest wolna od związków teflonu.
  • Przy podgrzaniu lub w czasie przypadkowego przegrzania nie wydziela kwasów, czy szkodliwych związków chemicznych. Dlatego patelnie WOLL mogą pochwalić się certyfikatem PFOA-Free.
  • I, co bardzo ważne, z patelni WOLL mogą bezpiecznie korzystać alergicy.

 

Szkielet z Siluminu,
czyli bezpiecznego dla zdrowia
i żywności odlewu aluminium

  • Bardzo zaawansowane technologicznie nowoczesne powłoki tytanowo-diamentowe muszą mieć odpowiednią bazę.
  • Lata doświadczeń marki WOLL pokazały, że tego typu nieprzywierające powłoki idealnie współpracują z kutym lub odlewanym aluminium.
  • Niezwykle restrykcyjne europejskie przepisy wymogły na producentach opracowanie takiego procesu produkcyjnego, w którym aluminium nabierze cech materiału zgodnego z ideą food-safe (bezpiecznego dla żywności).
  • Takie nowoczesne aluminium nie ma nic wspólnego z tym, które znamy z dawnych czasów.
  • Aluminium nowej generacji idealnie przewodzi i akumuluje ciepło, polepsza właściwości nieprzywierające powłok tytanowych. Jest dodatkowo odporne na uszkodzenia. Stąd - możesz używać patelni Diamond Lite bez najmniejszych obaw o zdrowie.

Restrykcyjne certyfikaty
patelni Diamond Lite
niemieckiej marki Woll

  • Produkowane w bardzo nowoczesnej fabryce w Niemczech tytanowo-diamentowe patelnie WOLL zostały poddane niezwykle restrykcyjnej kontroli jakości. Procesem certyfikacji zajęła się jedna z największych tego typu organizacji - Grupa TÜV Rheinland. Ta instytucja weryfikuje przeróżne technologie, rozwiązania oraz materiały.
  • Patelnie WOLL mogą poszczycić się certyfikatami TÜV i TÜV GS, co świadczy o ich bardzo wysokiej jakości. Logo certyfikatów znajdziesz na stalowym pierścieniu uchwytu patelni.

Specjalista radzi,
jak dobrze zadbać
o patelnię Diamond Lite Woll

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Zobacz, do czego wykorzystasz
nieprzywierającą
płytką patelnię Woll

  • Gdy pieczesz, czy zapiekasz na patelni Woll, nie przekraczaj 200 stopni Celsjusza. Wyższe temperatury mogą zaszkodzić powłoce.
  • W przypadku tytanowo-diamentowych powłok możesz używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak chcesz utrzymać wysoką estetykę powłoki, korzystaj z nylonowych lub drewnianych akcesoriów.
  • Producent pozwala myć patelnie w zmywarce. Jednak, jak pokazuje doświadczenie, współczesne detergenty bywają na tyle agresywne, że po niedługim czasie mechanicznego mycia optycznie postarzają sprzęt. Tak wysokiej klasy patelnie warto myć ręcznie. Zajmie Ci to zaledwie kilka sekund.
  • Na tytanowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Do tego celu idealnie nadaje się, np., system Fresh & Save.