Powłoka tytanowo-diamentowa - to brzmi naprawdę dostojnie. Dobrze podejrzewasz - chodzi o ten sam diament, który po oszlifowaniu staje się brylantem. Tyle, że to diament w innej postaci, bo w formie mikro-kryształków, które marka WOLL pomysłowo dodaje do swoich 5-warstwowych, nieprzywierających powłok tytanowych. Wszystko po to, by Twoja głęboka patelnia z serii Diamond Lite służyła całymi latami. By była odporna na zarysowania i ścieranie.
Słynne w świecie patelnie WOLL rozprawiły się z problemem klasycznych, niczym niewzmacnianych powłok tytanowych, które miały tendencję do szybkiego zużywania i puchnięcia. Tu z taką wadą nigdy nie będziesz mieć do czynienia.
Będziesz za to mógł cieszyć się całymi latami zdrowego smażenia na minimalnej ilości tłuszczu. Wielofunkcyjną, głęboką patelnię WOLL Diamond Lite wykorzystasz na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Jeśli przyjdzie Ci ochota, wstaw tytanową, nieprzywierającą patelnię do piekarnika, by zapiec, czy podpiec pyszności.
Jeszcze słowo o powłoce. Tytanowa patelnia z linii Diamond Lite posiada certyfikat PFOA-Free, czyli nie zawiera pochodnych teflonu. Nie wydziela też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów. Musisz koniecznie pamiętać, by nie przegrzewać patelni Woll powyżej 250 stopni Celsjusza. O tej kwestii napisaliśmy sporo poniżej. Mamy nadzieję, że nasze informacje okażą się pomocne.
Dodatkowym atutem niemieckich patelni WOLL jest doskonale przewodzący ciepło szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, czystego aluminium - Siluminu. Patelnia rewelacyjnie szybko rozgrzewa się i akumuluje takie ilości ciepła, że smażysz, czy dusisz z minimalnym użyciem energii.
Głęboka patelnia, którą teraz oglądasz, należy do tej samej kolekcji Diamond Lite, w której znajdziesz również naczynia z odpinanymi rączkami. Tu WOLL zdecydował się na klasyczne, stałe uchwyty. Warto wiedzieć, że ich mocowanie jest niezwykle pewne. Niemiecki producent zastosował mosiężne leża dla śrub, które utrzymują uchwyt.
WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno patelni, które się nie wypaczy.
I na koniec miała niespodzianka. W zestawie z patelnią dostajesz od razu pokrywkę, byś mógł na tysiące sposobów wykorzystać potencjał naczyń Diamond Lite marki WOLL.
Poniżej znajdziesz filmy o tytanowych patelniach niemieckiej marki Woll. Zapraszamy Cię również gorąco do obejrzenia filmu-poradnika na temat smażenia na patelniach z powłokami nieprzywierającymi. Jest tam wszystko, co musisz wiedzieć!
PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO MIĘS
DUSZONYCH W SOSACH
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO PIECZENIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Marka WOLL zasłynęła w świecie kulinariów ciekawą powłoka tytanową. Nakładana plazmowo, została wzmocniona mikro-elementami diamentu. 5-warstw takiej powłoki czyni z patelni Diamond Lite prawdziwego mistrza wytrzymałości. A to za sprawą tzw. diamentu technicznego, którego zalety wykorzystuje wiele dziedzin przemysłu.
Dzięki wzmocnionej diamentem powłoce patelnie WOLL zyskały wiele lepsze właściwości nieprzywierające. Stąd, gdy smażysz na niemieckich patelniach Diamond Lite, możesz używać naprawdę znikomych ilości tłuszczu.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE