Jeśli masz małą kuchnię, czy niewiele miejsca w półkach, z pewnością szukałeś takich patelni, które mają odpinane uchwyty. Pewnie jednak nie raz przekonałeś się, że takie rozwiązanie nie do końca spełniało Twoje oczekiwania. Uchwyt potrafił odpiąć się w najmniej spodziewanym momencie, a patelnia sprawiała wrażenie, że nie trafi w całości w drodze z kuchenki na blat.
Jak pokazuje praktyka, z niemieckimi, tytanowymi patelniami WOLL, z kolekcji Diamond Lite, nie ma takich problemów. Firma zasłynęła w świecie z racji opatentowanego pomysłu na odczepianą rączkę. Okazuje się, że nie odłączysz uchwytu naleśnikowej patelni WOLL, póki nie postawisz jej na blacie, czy innym płaskim podłożu. Możesz bezpiecznie i bez obaw przenosić patelnię, wielokrotnie wpinać i wypinać rączkę, a ona się nie poluzuje. Producent gwarantuje, że jego opatentowany uchwyt nie zawiedzie Cię nawet, gdy będziesz korzystał z talentów jego największych patelni. Nic nie zaskoczy Cię, gdy będziesz z maestrią podrzucał naleśniki.
Serię patelni Diamond Lite, niemieckiej marki WOLL, wyróżnia też odporna na ścieranie, 5-krotnie nakładana powłoka tytanowa, którą wzmocniono mikro-kryształkami diamentu. W efekcie na tej niezwykle wytrzymałej powłoce smażysz naleśniki, omlety, tortillę, czy też niewielkie porcje mięsa z minimalną ilością tłuszczu. Chyba nikogo nie trzeba zapewniać, że producent tej rangi tworzy wyłącznie bezpieczne dla zdrowia powłoki, które nie mają w sobie pochodnych teflonu. Nie wydzielają też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów. Posiadają certyfikat PFOA-Free.
Musisz koniecznie pamiętać, by nie przegrzewać patelni Woll powyżej 250 stopni Celsjusza. O tej kwestii napisaliśmy sporo poniżej. Mamy nadzieję, że nasze informacje okażą się pomocne.
Kolejny atut patelni do naleśników WOLL to szkielet z odlewu czystego aluminium. Oczywiście, ten materiał o nazwie Silumin, jest również bezpieczny dla zdrowia i smażonych potraw. Aluminiowy szkielet wykonanej z wielką dbałością patelni doskonale przewodzi ciepło. Dzięki temu zużyjesz minimum energii do smażenia. A smażyć możesz na wszystkich typach kuchenek wraz z indukcją.
Warto wiedzieć, że WOLL udziela 3 lat gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno patelni, które się nie wypaczy.
Poniżej znajdziesz filmy o tytanowych patelniach niemieckiej marki Woll.
PATELNIA DO
NALEŚNIKÓW
PATELNIA DO
AMERYKAŃSKICH NALEŚNIKÓW
PATELNIA DO
PLACUSZKÓW
PATELNIA DO
JAJEK SADZONYCH
PATELNIA DO MAŁYCH
PORCJI MIĘS I RYB
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE