• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Diamond Lite - Patelnia do naleśników, nieprzywierająca powłoka tytanowa, odpinany uchwyt, Ø 26 cm, WOLL

489
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 489 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli masz małą kuchnię, czy niewiele miejsca w półkach, z pewnością szukałeś takich patelni, które mają odpinane uchwyty. Pewnie jednak nie raz przekonałeś się, że takie rozwiązanie nie do końca spełniało Twoje oczekiwania. Uchwyt potrafił odpiąć się w najmniej spodziewanym momencie, a patelnia sprawiała wrażenie, że nie trafi w całości w drodze z kuchenki na blat.

Jak pokazuje praktyka, z niemieckimi, tytanowymi patelniami WOLL, z kolekcji Diamond Lite, nie ma takich problemów. Firma zasłynęła w świecie z racji opatentowanego pomysłu na odczepianą rączkę. Okazuje się, że nie odłączysz uchwytu naleśnikowej patelni WOLL, póki nie postawisz jej na blacie, czy innym płaskim podłożu. Możesz bezpiecznie i bez obaw przenosić patelnię, wielokrotnie wpinać i wypinać rączkę, a ona się nie poluzuje. Producent gwarantuje, że jego opatentowany uchwyt nie zawiedzie Cię nawet, gdy będziesz korzystał z talentów jego największych patelni. Nic nie zaskoczy Cię, gdy będziesz z maestrią podrzucał naleśniki.

Serię patelni Diamond Lite, niemieckiej marki WOLL, wyróżnia też odporna na ścieranie, 5-krotnie nakładana powłoka tytanowa, którą wzmocniono mikro-kryształkami diamentu. W efekcie na tej niezwykle wytrzymałej powłoce smażysz naleśniki, omlety, tortillę, czy też niewielkie porcje mięsa z minimalną ilością tłuszczu. Chyba nikogo nie trzeba zapewniać, że producent tej rangi tworzy wyłącznie bezpieczne dla zdrowia powłoki, które nie mają w sobie pochodnych teflonu. Nie wydzielają też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów. Posiadają certyfikat PFOA-Free.

Musisz koniecznie pamiętać, by nie przegrzewać patelni Woll powyżej 250 stopni Celsjusza. O tej kwestii napisaliśmy sporo poniżej. Mamy nadzieję, że nasze informacje okażą się pomocne.

Kolejny atut patelni do naleśników WOLL to szkielet z odlewu czystego aluminium. Oczywiście, ten materiał o nazwie Silumin, jest również bezpieczny dla zdrowia i smażonych potraw. Aluminiowy szkielet wykonanej z wielką dbałością patelni doskonale przewodzi ciepło. Dzięki temu zużyjesz minimum energii do smażenia. A smażyć możesz na wszystkich typach kuchenek wraz z indukcją.

Warto wiedzieć, że WOLL udziela 3 lat gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno patelni, które się nie wypaczy.

 

Poniżej znajdziesz filmy o tytanowych patelniach niemieckiej marki Woll.

 

 

489

Zobacz, do czego wykorzystasz
nieprzywierającą
patelnię do naleśników

PATELNIA DO
NALEŚNIKÓW

PATELNIA DO
AMERYKAŃSKICH NALEŚNIKÓW

PATELNIA DO
PLACUSZKÓW

PATELNIA DO
JAJEK SADZONYCH

PATELNIA DO MAŁYCH
PORCJI MIĘS I RYB 

Obejrzyj filmy o patelniach WOLL
i smażeniu na 
powłokach nieprzywierających

  • Ci, którzy mają małą kuchnię, doceniają patent niemieckiej marki Woll. Odpinane uchwyty tytanowych patelni nieprzywierających z linii Diamond Lite to coś dla nich.
  • Taką patelnię włożysz bez kłopotu do niewielkiej póki, szafki, do zmywarki i piekarnika.
  • O zaletach patelni Diamond Lite mówi w filmie nasz specjalista.

  • Bardzo zależy nam na tym, by Klienci naszego sklepu doskonale używali swoich nieprzywierających patelni. Problem, bo wielu z nas ma jeszcze zakodowane różne stare nawyki, które prowadzą do przepalenia, czy zniszczenia sprzętu.
  • Dlatego od lat uczymy, jak dobrze smażyć. I dlatego też powstał ten poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego, co warto wiedzieć o używaniu nieprzywierających patelni klasy Premium.
  • Jesteśmy, co podkreślamy z dumą, jedynymi w naszej branży, którzy stworzyli kompletną bazę wiedzy na ten temat.

patelnia Diamond Lite WOLL
w skrócie

  • wzmacniana diamentem tytanowa powłoka nieprzywierająca
  • nie zawiera pochodnych teflonu
  • szkielet z czystego odlewu bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze specjalnego stopu stali działającego na indukcji
  • opatentowany, odpinany uchwyt
  • 25 lat gwarancji na równe dno, 2 lata na powłokę tytanową
  • powłoka wytrzymuje maksymalnie 250 stopni Celsjusza

Materiał

  • wewnątrz - 5-krotnie nakładana, wzmacniana diamentem nieprzywierająca powłoka tytanowa
  • potężne dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium Silumin
  • indukcyjne dno z ferromagnetycznego stopu
  • odpinany uchwyt z tworzywa sztucznego i stali

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 26 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 24 cm
  • wysokość ścianek - 0,5 cm
  • waga - 1,6 kg

Patelnie Diamond Lite
na wszystkie kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Zdrowa, wzmacniana powłoka
i perfekcyjna dystrybucja ciepła -
patelnie Diamond Lite Woll

  • Niemiecka marka WOLL wzmocniła tytanową, nakładaną plazmowo powłokę mikroelementami diamentu.
  • W efekcie 5-warstwowa nieprzywierająca powłoka jest bardzo odporna na uszkodzenia i ścieranie.
  • Myje się ją dziecinnie prosto, a smaży z minimalną ilością tłuszczu. Wszystko po to, by Twoje dania były zdrowe, smaczne i pełnowartościowe.
  • WOLL połączył tytanowe powłoki ze szkieletem z odlewanego aluminium. Oczywiście Silumin marki WOLL, czyli czyste aluminium, jest bezpieczne dla zdrowia i żywności.
  • I, co najistotniejsze, wyśmienicie szybko dystrybuuje ciepło. Dlatego możesz smażyć dynamicznie i na minimalnej mocy palnika.

Zbyt wysoka temperatura
to wróg Twojej patelni!
Jak dobrze zadbać o sprzęt?

  • Powłoki patelni nieprzywierających wytrzymują ściśle określoną temperaturę. Jeśli ją przekroczysz, patelnia się przegrzeje. Po czasie, niestety, powłoka zacznie tracić swoje właściwości, czy nawet schodzić.
  • By do tego nie doprowadzić, musisz pamiętać, by nie rozgrzewać patelni do temperatury powyżej 250 stopni. Skąd masz wiedzieć, kiedy osiągniesz taką temperaturę? Obejrzyj nasz film o pirometrze. Znajdziesz go TUTAJ.
  • Druga kwestia. Zbyt wysoka temperatura na patelni sprawia, że to, co smażone, stanie się ciężkostrawne, czy wręcz niezdrowe. Jeśli chcesz świadomie gotować, przeczytaj nasz poradnik dotyczący optymalnych temperatur smażenia różnych produktów i potraw.

Tytanowo-diamentowa powłoka
patelni Diamond Lite
wolna od teflonu i jego pochodnych

  • Tytanowe patelnie WOLL klasy Premium posiadają certyfikat PFOA-Free, który oznacza, że powłoki są całkowicie bezpieczne dla zdrowia.
  • Nie mają nic wspólnego z teflonem, nie emitują w żywność szkodliwych substancji, kwasów, czy związków chemicznych.

 

 

Sprytna odpinana rączka,
czyli to, co świat pokochał
w patelniach Woll

  • W serii Diamond Lite znajdziesz opatentowane przez markę WOLL odkrycie - uchwyt, który możesz wygodnie wypiąć z patelni. Temu służy czerwony przycisk.
  • Wewnątrz uchwytu patelni WOLL znajdziesz opracowany przez niemieckiego producenta mechanizm, który nie pozwoli rączce wypiąć się, póki nie postawisz patelni na płaskiej powierzchni.
  • Producent gwarantuje bezpieczeństwo swojego wynalazku. Możesz bez obaw przenosić patelnię, obracać, potrząsać nią. A uchwyt zawsze zostanie na miejscu.
  • Musisz wiedzieć, że uchwyt pasuje do każdego typu i rozmiaru patelni z linii Diamond Lite z odpinanymi rączkami. Mając kilka patelni, możesz wykorzystać jeden uchwyt.
  • Pamiętaj tylko, by go wypiąć, gdy wstawiasz patelnię do piekarnika, czy zmywarki.
  • Zwróć uwagę, że WOLL zadbał o maksymalne bezpieczeństwo dzieci, które nie dadzą rady ściągnąć z blatu, czy kuchenki rozgrzanej patelni. Wystarczy, że wypniesz z niej uchwyt.
  • WOLL zaproponował odpinane uchwyty również z racji, czasem, niewielkich półek, czy szuflad. Bez rękojeści patelnie zajmują niewiele miejsca.

Restrykcyjne certyfikaty,
czyli to, co wyróżnia
naczynia Woll

  • Niemieckie tytanowo-diamentowe patelnie marki WOLL zostały poddane bardzo restrykcyjnej kontroli jakości i procesowi certyfikacji, które przeprowadza Grupa TÜV Rheinland. To instytucja weryfikująca przeróżne technologie, rozwiązania oraz materiały.
  • Fakt, że patelnie WOLL mają certyfikaty TÜV i TÜV GS, świadczy o ich bardzo wysokiej jakości. Produkowane są zgodnie z najwyższymi europejskimi standardami w jedynej fabryce WOLL w Niemczech.
  • Logo certyfikatów znajdziesz na stalowym pierścieniu uchwytu patelni.

Specjalista radzi,
jak wykorzystać potencjał
patelni Diamond Lite marki Woll

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

  • Pamiętaj, by nie przekraczać 250 stopni Celsjusza, gdy smażysz, dusisz, czy używasz patelni Diamond Lite w piekarniku. Wyższe temperatury mogą uszkodzić powłokę.
  • Do smażenia używaj tłuszczów i olejów wysokotemperaturowych. Więcej przeczytasz w naszym artykule - poniżej.
  • W przypadku tytanowo-diamentowych powłok możesz używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak chcesz utrzymać wysoką estetykę powłoki, korzystaj z nylonowych lub drewnianych akcesoriów.
  • Odpinaj uchwyt patelni Diamond Lite, gdy wstawiasz ją do piekarnika lub zmywarki.