Wok jest idealnym naczyniem dla wszystkich poszukiwaczy nowych smaków, intrygujących metod przyprawiania i szybkiego tworzenia wieloskładnikowych dań. Wok jest niezwykle przyjazny gotującemu i bardzo niewymagający - możesz włożyć do niego niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce, a on z maestrią przygotuje ciepłe, pyszne danie. Wystarczy marchew, cebula, brokuły i kawek mięsa, trochę przypraw - a wok załatwi resztę.
Stalowe, 7-warstwowe, zaawansowane technologicznie woki belgijskiej marki Demeyere pozwalają dusić i smażyć w błyskawicznym wręcz tempie. Duża powierzchnia parowania sprawia, że krążąca w woku, poddana wysokim temperaturom para wodna przenika przez produkty. W efekcie skraca się czas gotowania, a smak przyszłej potrawy staje się pełny i intrygujący. Wok nigdy nie stworzy „płaskiego”, nieciekawego smaku. Tak naprawdę wystarczyłoby przyprawić danie tylko solą i pieprzem, a ono i tak będzie dobrze smakować. Wok ma specjalną umiejętność mieszania smaków wszystkich przyrządzanych w nim składników przyszłej potrawy.
Stalowe woki Demeyere mają aż 30 lat gwarancji dla użytku domowego, 10 lat dla profesjonalnej kuchni. To wyraźnie świadczy o jakości wielowarstwowej, mocnej belgijskiej stali. Stali, która ma bardzo ciekawą właściwość. Poddana elektrochemicznemu procesowi usuwania mikroelementów żelaza opatentowana stal Silvinox® zostanie na zawsze srebrzysto-biała i nigdy nie zmieni koloru.
Wok Demeyere działa na każdym typie kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Jeśli masz duży piekarnik, możesz w woku również zapiekać i podpiekać przeróżne dania.
Stalowe woki belgijskiego producenta są bardzo odporne na przegrzanie, stąd możesz w nich smażyć dynamicznie, w wysokich temperaturach, czyli krócej i zdrowiej.
Samo duszenie w woku trwa wiele krócej, niż w klasycznym garnku. Jeśli życzysz sobie często dusić, możesz dobrać do swojego woka Demeyere pokrywkę, którą znajdziesz na dole strony, przy każdym produkcie.
WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ
WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ
WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA
WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe woki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH