• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Specialities - Stalowy, 7-warstwowy wok, Ø 30 cm, Demeyere

959 Promocyjnie 911
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 863 zł
Produkt dostępny
na zamówienie. Dostawa za około 3-4 tygodnie
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Wok jest idealnym naczyniem dla wszystkich poszukiwaczy nowych smaków, intrygujących metod przyprawiania i szybkiego tworzenia wieloskładnikowych dań. Wok jest niezwykle przyjazny gotującemu i bardzo niewymagający - możesz włożyć do niego niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce, a on z maestrią przygotuje ciepłe, pyszne danie. Wystarczy marchew, cebula, brokuły i kawek mięsa, trochę przypraw - a wok załatwi resztę.

Stalowe, 7-warstwowe, zaawansowane technologicznie woki belgijskiej marki Demeyere pozwalają dusić i smażyć w błyskawicznym wręcz tempie. Duża powierzchnia parowania sprawia, że krążąca w woku, poddana wysokim temperaturom para wodna przenika przez produkty. W efekcie skraca się czas gotowania, a smak przyszłej potrawy staje się pełny i intrygujący. Wok nigdy nie stworzy „płaskiego”, nieciekawego smaku. Tak naprawdę wystarczyłoby przyprawić danie tylko solą i pieprzem, a ono i tak będzie dobrze smakować. Wok ma specjalną umiejętność mieszania smaków wszystkich przyrządzanych w nim składników przyszłej potrawy.

Stalowe woki Demeyere mają aż 30 lat gwarancji dla użytku domowego, 10 lat dla profesjonalnej kuchni. To wyraźnie świadczy o jakości wielowarstwowej, mocnej belgijskiej stali. Stali, która ma bardzo ciekawą właściwość. Poddana elektrochemicznemu procesowi usuwania mikroelementów żelaza opatentowana stal Silvinox® zostanie na zawsze srebrzysto-biała i nigdy nie zmieni koloru.

Wok Demeyere działa na każdym typie kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Jeśli masz duży piekarnik, możesz w woku również zapiekać i podpiekać przeróżne dania.

Stalowe woki belgijskiego producenta są bardzo odporne na przegrzanie, stąd możesz w nich smażyć dynamicznie, w wysokich temperaturach, czyli krócej i zdrowiej.

Samo duszenie w woku trwa wiele krócej, niż w klasycznym garnku. Jeśli życzysz sobie często dusić, możesz dobrać do swojego woka Demeyere pokrywkę, którą znajdziesz na dole strony, przy każdym produkcie.

959 Promocyjnie 911

Zobacz, do czego
wykorzystasz stalowy
wok marki Demeyere

WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ

WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ

WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA

WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE

Obejrzyj film
o wygrzewaniu 
stalowych woków Demeyere

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w prosty sposób wygrzać stalową patelnię lub woka, które właśnie wyjąłeś z pudełka.
  • Dzięki wygrzaniu wok wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć i po niedługim czasie zyska naprawdę zjawiskowe właściwości (będziesz mógł przygotować w nim nawet najdelikatniejsze potrawy).
  • W filmie znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Liczymy, że ta wiedza pomoże Ci wygrzać każde stalowe naczynie klasy Premium, które znajdziesz w naszym sklepie.

wok Demeyere
w skrócie

  • niezwykle funkcjonalne naczynie do przyrządzania nie tylko orientalnych potraw
  • wok pozwoli bardzo szybko gotować, smażyć i dusić z zachowaniem wartości odżywczych potraw
  • rewelacyjnie szybkie nagrzewanie i rozprowadzanie ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek (grubość - 2,3 mm)
  • satynowana stal Silvinox, która nigdy nie zmieni koloru
  • nienagrzewający się, spawany, kuty, stalowy uchwyt
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana, stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 2,3 milimetrowej grubości dno i ścianki woka składają się z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawany, kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica - 30 cm
  • średnica dna - 13 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 51,4 cm
  • wysokość ścianek - 13 cm
  • pojemność - 4,75 litra
  • waga - 1,4 kg

Stalowy wok Demeyere
na wszystkie kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe woki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

W woku ugotujesz, usmażysz
i udusisz wszystko,
co akurat masz pod ręką

  • Myli się ten, kto zakłada, że w woku można przygotować wyłącznie potrawy kuchni azjatyckiej. Wok jest tak uniwersalny, że przygotuje każdą, wymyśloną przez Ciebie potrawę.
  • Szeroka misa woka o niewielkim dnie pozwala smażyć partiami przeróżne produkty, które wchodzą w skład nawet bardzo skomplikowanej potrawy.
  • Do woka możesz dodać niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce, a dobrze przyprawiona potrawa za każdym razem może inaczej smakować.
  • Wok potrafi przyrządzić pyszny obiad, czy gorącą kolację za, dosłownie, kilkanaście złotych.
  • Krążąca w woku para (kiedy dusisz potrawę pod przykryciem) przyspiesza proces gotowania i duszenia, dzięki niej wszelkie wartości odżywcze i witaminy zostają w potrawie.
  • Nawet, jeśli nie używasz pokrywki, a woka traktujesz jako głęboką patelnię do bardzo szybkiego smażenia lub gotowania, zyskasz z jego pomocą wybitnie smakujące mięsa, warzywa, ryby, czy sosy.

Wiele zalet
7-warstwowej konstrukcji
dna i ścianek woka Demeyere

  • Stalowe woki belgijskiej marki Demeyere grube, 7-warstwowe dno i ścianki. Dzięki takiej zwartej i zaawansowanej konstrukcji, będącej składową kilku współdziałających ze sobą materiałów, woki rozgrzewają się rewelacyjnie szybko i równomiernie.
  • Nie musisz zużywać dużej ilości energii, gdyż 7-warstwowy stop 7-PlyMaterial® doskonale akumuluje ciepło i sprawnie przekazuje je w głąb przyrządzanych potraw.
  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali odporną na przegrzanie i wypaczenie strukturę woka, która została przeznaczona do pracy, przede wszystkim, w profesjonalnej kuchni. Tam musi wytrzymać spore przeciążenia i wiele godzin codziennych zmagań z kulinarną materią. Z tego powodu wok Demeyere przetrwa w Twojej domowej kuchni całe dekady.

 

Silvinox - patent Demeyere
na srebrzysto-białą,
nieżółknącą przez dekady stal

  • W latach 60-tych XX wieku Demeyere obmyśliło proces uszlachetniania stali. Powstała stal Silvinox®, która nie ma w sobie mikroelementów żelaza, dlatego zawsze będzie piękna i srebrzysto-biała.
  • Stal Silvinox® jest higieniczna. Na powierzchnię patelni Apollo nie przenoszą się bakterie z dłoni gotujących i surowych produktów.
  • Nienagrzewające się uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń. Stalowych ścianek patelni nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia.

Kute, spawane uchwyty,
czyli o tym, co dla Belgów
jest bardzo ważne

  • Demeyere wyposaża swoje woki w kute, spawane lub spawane próżniowo uchwyty, które nie nagrzewają się.
  • Nawet, jeśli płomień będzie mocno rozgrzewał ścianki naczynia, kuty uchwyt pozostanie chłodny.
  • Demeyere tworzy takie uchwyty, które nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą.

Skuś się na stalowego woka,
a zyskasz miliony smaków -
specjalista o używaniu woka

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc w woku Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe woki Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie woka trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś w woku, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na dnie zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Jeśli wok trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.

Pokrywka pasująca
do stalowego woka 30 cm
Specialities Demeyere