Wok jest idealnym naczyniem dla wszystkich poszukiwaczy nowych smaków, intrygujących metod przyprawiania i szybkiego tworzenia wieloskładnikowych dań. Wok jest niezwykle przyjazny gotującemu i bardzo niewymagający - możesz włożyć do niego niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce, a on z maestrią przygotuje ciepłe, pyszne danie. Wystarczy marchew, cebula, brokuły i kawek mięsa, trochę przypraw - a wok załatwi resztę.
Stalowe, 7-warstwowe, zaawansowane technologicznie woki belgijskiej marki Demeyere pozwalają dusić i smażyć w błyskawicznym wręcz tempie. Duża powierzchnia parowania sprawia, że krążąca w woku, poddana wysokim temperaturom para wodna przenika przez produkty. W efekcie skraca się czas gotowania, a smak przyszłej potrawy staje się pełny i intrygujący. Wok nigdy nie stworzy „płaskiego”, nieciekawego smaku. Tak naprawdę wystarczyłoby przyprawić danie tylko solą i pieprzem, a ono i tak będzie dobrze smakować. Wok ma specjalną umiejętność mieszania smaków wszystkich przyrządzanych w nim składników przyszłej potrawy.
Stalowe woki Demeyere mają aż 30 lat gwarancji dla użytku domowego, 10 lat dla profesjonalnej kuchni. To wyraźnie świadczy o jakości wielowarstwowej, mocnej belgijskiej stali. Stali, która ma bardzo ciekawą właściwość. Poddana elektrochemicznemu procesowi usuwania mikroelementów żelaza opatentowana stal Silvinox® zostanie na zawsze srebrzysto-biała i nigdy nie zmieni koloru.
Wok Demeyere działa na każdym typie kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Jeśli masz duży piekarnik, możesz w woku również zapiekać i podpiekać przeróżne dania.
Stalowe woki belgijskiego producenta są bardzo odporne na przegrzanie, stąd możesz w nich smażyć dynamicznie, w wysokich temperaturach, czyli krócej i zdrowiej.
Samo duszenie w woku trwa wiele krócej, niż w klasycznym garnku. Jeśli życzysz sobie często dusić, możesz dobrać do swojego woka Demeyere pokrywkę, którą znajdziesz na dole strony, przy każdym produkcie.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Historia woka jest fascynująca. To znane od tysiącleci naczynie jest jednym z najstarszych wynalazków pozwalających w krótkim czasie przyrządzić idealnie smakujące potrawy. Myli się ten, kto zakłada, że w woku można przygotować wyłącznie potrawy kuchni azjatyckiej. Wok jest tak uniwersalny, że wpasowuje się w potrzeby każdego gotującego, który twórczo myśli o gotowaniu.
Wok pozwoli Ci smażyć mięsa, ryby, owoce morza. Jest niezastąpiony, gdy chodzi o duszenie potraw warzywnych, czy mięsno-warzywnych. Idealnie nadaje się do przyrządzania gęstych i aksamitnych sosów.
WOKOWANIE JEST BARDZO PROSTE
WYBITNE SMAKI POTRAW Z WOKA
Stal Silvinox® ma jeszcze jedną, zupełnie zjawiskową zaletę. To coś, co wybiło Demeyere ponad konkurencję, czyli marki tworzące stalowe naczynia. Demeyere to prawdziwy maniak higieny. Po całych latach doświadczeń, badań i eksperymentów stworzył stal, na której nie rozwijają się bakterie i drobnoustroje chorobotwórcze.
Dzieje się tak dlatego, że stal Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal woków Specialities. Niezwykłe jest to, że marka Demeyere stworzyła swojego rodzaju stal z faktorem antybakteryjnym. Niestety, stal Demeyre, choć tak zaawansowana, pozostała jednak stalą, więc z woków nie mogą korzystać alergicy.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH
Dla maksymalnego wykorzystania potencjału 36 cm średnicy woków Demeyere sugerujemy zakup specjalnej, stalowej pokrywy. Niestety, dla woków o tym rozmiarze producent nie przewidział klasycznych, szklanych pokrywek.
Ta profesjonalna pokrywa przypomina kształtem kopułę, by obieg pary był jeszcze doskonalszy. Dodatkowo - stalowa pokrywa pozwala na dłużej zachować ciepło serwowanych wprost na stół potraw z woka.