Artykuły O wokach

Wok to niezwykle mądre naczynie, które zastępuje i wyręcza garnek, patelnię, a czasem i brytfannę. Zawsze, gdy sięgamy po woka, jesteśmy nieodmiennie oczarowani jego talentami. Wok potrafi stworzyć potrawy najprostsze, z 2-3 składników, albo obiad-marzenie, którego nie da się zapomnieć przez całe lata. Wok jest jednym z najstarszych naczyń tego świata, co jednak nie znaczy, że najpopularniejszym. Dlatego z przyjemnością piszemy o woku i jego zaletach, by przybliżyć gotującym jego możliwości. Skupiamy się tylko na takich technologiach, które naprawdę zasługują na uwagę.

Niezwykle wytrzyma%c5%82e pow%c5%82oki nieprzywieraj%c4%85ce naczy%c5%84 staub   presti%c5%bcowakuchnia

Naturalne barwniki i majolika - czyli o kolorowej glazurze naczyń Staub

Wytworna metoda dekoracyjna sprzed wielu wieków, majolika, zagościła we współczesnej fabryce żeliwnych naczyń marki Staub. O ich wyjątkowej glazurze przeczytasz w naszym artykule.

Czytaj więcej
W sklepie presti%c5%bcowakuchnia znajdziesz najlepsze woki %c5%9bwiata

Woki - ekstremalna selekcja

Lata doświadczeń pokazują jedno - jeśli wybierać woka, to tylko tego z najwyższej półki. Tanie woki szybko się przegrzewają lub, co gorsza, negatywnie wpływają na przyrządzaną potrawę.

Czytaj więcej
W sklepie presti%c5%bcowakuchnia kupisz woki z doskona%c5%82ej jako%c5%9bci %c5%bceliwa

Wok - iluzjonista smaków

Rzadko zdarza się tak zdolne naczynie, jak wok, który potrafi skomponować coś niezwykle smacznego z zaledwie kilku składników, które znajdziesz w lodówce. Wok to prawdziwy magik.

Czytaj więcej