Woki - ekstremalna selekcja
Lata doświadczeń pokazują jedno - jeśli wybierać woka, to tylko tego z najwyższej półki. Tanie woki szybko się przegrzewają lub, co gorsza, negatywnie wpływają na przyrządzaną potrawę.
Wok to niezwykle mądre naczynie, które zastępuje i wyręcza garnek, patelnię, a czasem i brytfannę. Zawsze, gdy sięgamy po woka, jesteśmy nieodmiennie oczarowani jego talentami. Wok potrafi stworzyć potrawy najprostsze, z 2-3 składników, albo obiad-marzenie, którego nie da się zapomnieć przez całe lata. Wok jest jednym z najstarszych naczyń tego świata, co jednak nie znaczy, że najpopularniejszym. Dlatego z przyjemnością piszemy o woku i jego zaletach, by przybliżyć gotującym jego możliwości. Skupiamy się tylko na takich technologiach, które naprawdę zasługują na uwagę.
Lata doświadczeń pokazują jedno - jeśli wybierać woka, to tylko tego z najwyższej półki. Tanie woki szybko się przegrzewają lub, co gorsza, negatywnie wpływają na przyrządzaną potrawę.
Rzadko zdarza się tak zdolne naczynie, jak wok, który potrafi skomponować coś niezwykle smacznego z zaledwie kilku składników, które znajdziesz w lodówce. Wok to prawdziwy magik.