• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Dwie antypoślizgowe podstawki pod kompozytowe japońskie deski, 23 x 3,5 cm, Hasegawa

398
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 398 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE; dostawa minimum 3-4 miesiące
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kroić można jakkolwiek, żeby tylko pokroić. Kroić można też z namaszczeniem, by czerpać z tej niby prostej czynności przyjemność. Do tego jednak trzeba mieć naprawdę wyjątkową deskę kuchenną. Kiedy sprawdzisz, jak idealnie nóż przesuwa się po desce Hasegawa, zrozumiesz, co mamy na myśli, mówić o przyjemności wynikającej z krojenia.

A, żeby kroić po mistrzowsku, możesz do swojej ulubionej deski Hasegawa dodać podstawki. Wtedy wkraczasz w zupełnie nowe obszary operowania nożem. Pod tak podniesioną deskę wsuwasz talerz, czy niewysoką patelnię i to, co pokrojone, od razu znika z deski. Nie musisz jej przenosić. To wyjątkowo usprawnia pracę.

I to, na co zwraca szczególną uwagę marka Hasegawa - dzięki podpórkom Twoja deska nie ma kontaktu z blatem, więc kwestia hieny podniesiona jest tu… o wysokość podstawek. Blat bywa mokry, często zabrudzony resztkami krojonego jedzenia, mięsa, ryb, czy warzyw.

Podstawki na pewno przypadną do gustu tym, którzy, zbyt wysocy, muszą garbić się przy blacie. Teraz - problem z głowy!

Dzięki wyposażonym w antypoślizgowe stopki podstawkom kompozytowa deska Hasegawa jest stabilna, nie drgnie, nawet gdy wykonasz bardziej agresywny ruch nożem. Japończycy doskonale zaprojektowali swoje podkładki - antypoślizgowy materiał pozwala im przylegać i do blatu i do samej deski.

Warto wiedzieć, że nawet podstawki są antybakteryjne, jak same deski. Wszystko dla zachowania maksymalnej higieny krojenia.

Pamiętaj, że podstawki dostosujesz do domowych i profesjonalnych desek Hasegawa. Niskie maty są elastyczne, więc podpórki w ich przypadku się nie sprawdzą.

Jeśli z kolei wybierzesz bardzo długą, profesjonalną deskę Hasegawa, możesz dokupić do niej trzecią podpórkę, by zyskać jeszcze stabilniejsze podłoże do super krojenia. Daj nam znać, jeśli trzecia Ci się przyda.

Podstawki można myć w zmywarce, w temperaturze do 85 stopni. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, byś mył je ręcznie, wodą z płynem do naczyń, miękką ściereczką, czy szczotką.

 

Japońskie deski Hasegawa i dostosowane do nich podstawki możesz obejrzeć w naszym filmie. Znajdziesz go poniżej.

398

Japońskie deski Hasegawa
oferują bardzo dużo,
ale stawiają wymagania

  • Jeśli zapytasz nas, na czym kroić, odpowiemy jednogłośnie - tylko na japońskich deskach. Może i jesteśmy tendencyjni i cudze chwalimy, ale japońskie deski, m.in., marki Hasegawa, to szczyt szczytów.
  • Lista zalet tych kompozytowych wynalazków jest naprawdę długa, dlatego i nasz film krótki nie jest. Ale warto go obejrzeć do końca, gdyż Krystian, nasz ekspert, podpowie Ci, czego deska Hasegawa będzie od Ciebie wymagać.
  • Tu układ jest prosty - ona daje bardzo dużo, ale i Ty musisz ją odpowiednio traktować.

Prawdziwa radość krojenia
na japońskiej desce Hasegawa
wspartej na podpórkach

  • Polietylenowe, pomarańczowe i niebieskie stopki, w które wyposażone są podstawki pod deski Hasegawa, sprawiają, że całość stoi na blacie niezwykle stabilnie.
  • Pomarańczowe (podpisane jako UP) i niebieskie (podpisane jako DOWN) stopki idealnie dostosowują się, z jednej strony, do blatu, z drugiej do samej deski. Dlatego nie należy umieszczać ich wg swojego widzimisię, a trzymać się sugestii producenta.
  • Podstawki są bardzo sztywne, dość masywne. Od razu można im zawierzyć – położyć na nich deskę i kroić, kroić, kroić…

Materiał

  • podstawka - antybakteryjny elastomer
  • stopki - polietylen

Wymiary

  • długość - 23 cm
  • szerokość -  3,5 cm
  • wysokość - 2 cm
  • waga pojedynczej podpórki - 100 g