• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Ostrzegamy, jak nie wygrzewać żeliwnych naczyń

Internet jest fascynującym źródłem wiedzy i podsuwa często niezwykle pomocne triki. Czasem jednak potrafi wprowadzić w błąd i przysporzyć sporo problemów. Zdecydowaliśmy wygrzać nowy, żeliwny garnek Staub jedną z często proponowanych przez Internautów metodą. I okazało się, że ta sugestia nie doprowadziła do niczego dobrego. Garnek wygrzewany w piekarniku okazał się być niemal zniszczony. Kilka dni zajęło nam doprowadzenie go do jako takiego stanu.

Z naszego doświadczenia wynika bardzo pomocna wiedza - jak na pewno nie wygrzewać żeliwa z glazurami zapobiegającymi przywieraniu. W filmie nasz specjalista pokaże Wam, czego nie robić, powie też, co stanie się z Waszym garnkiem Staub, jeśli taką metodę zastosujecie.

Musimy powiedzieć, że pokazana w filmie metoda sprawdzi się w zupełnie innym przypadku - kiedy będziesz sezonować naturalne żeliwo. Problem tylko, że to całkiem odmienny materiał. A o tym Internetowi podpowiadacze tej anty-metody wygrzewania słowem nie wspomnieli.

Nie zostawimy Cię jednak tylko z anty-metodą wygrzewania żeliwa. Jak przystosować je do własnych potrzeb pokazuje nasz film. Obie metody są wypróbowane, skuteczne i nie zniszczysz sobie żeliwnych naczyń. Polecamy!