• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Designerskie garnki Diamond Active Lite pozwalają gotować szybko i zdrowo

Uroda naczyń z serii Diamond Active Lite niemieckiego producenta, marki Woll, nie ujmuje im niczego z niezwykłej funkcjonalności. Te designerskie naczynia są niemal tak sprawne, jak dawne szybkowary. Pozwalają gotować do 50% szybciej, niż klasyczne garnki. Jednak mają nad szybkowarami jedną zasadniczą przewagę - są banalnie proste w obsłudze, nie wymagają żadnego przygotowania i praktyki, byś przyrządzał za ich sprawą zdrowe, pełne aromatu i smaku dania. Opatentowana pokrywka z zaworem odpuszczającym nadmiar pary pozwala gotować w idealnej temperaturze niewiele przekraczającej 100 stopni Celsjusza i niskim ciśnieniu.

Gotuj z tytanowymi garnkami Woll - szybko, zdrowo i bez przypalania

Garnek, który prześcignął szybkowar - Activ Lite marki Woll

Nieprzywierająca kuchnia - naczynia z kolekcji Diamond Lite PRO marki Woll

Naczynia dla alergików, czyli czego unikać, a z czego możesz korzystać

Perfekcyjna jakość ponad wszystko

Pierwszy kontakt z naczyniami tytanowymi niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te tytanowe garnki klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).

Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin niemieckie garnki z powłoką tytanową są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.

Zdrowe, bezpieczne gotowanie też dla alergików

WOLL proponuje powłoki tytanowe wzmacniane mikroelementami diamentu. Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku tytanowe garnki nie wydzielają kwasów, czy innych szkodliwych substancji.

Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.

Powłoki niemieckich tytanowych garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.