• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Deska do krojenia, którą można umyć wybielaczem, by służyła przez dekady

Deski kuchenne japońskiej marki Parker Asahi to prawdziwe odkrycie. Jesteśmy ich wielkimi fanami nie tylko z tej racji, że kroi się na nich nadzwyczajnie. Te deski wiele wolniej tępią ostrza noży, niż nawet najlepiej wyrezonowane drewno. Ale w jednym są nie do pobicia - ich właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i antypleśniowe można przywrócić, nawet, jeśli deska jest mocno zabrudzona i działa w naszej kuchni przez długi czas.

Japońską deskę do krojenia myje się… wybielaczem. Tak sugeruje producent, więc założyliśmy, że można mu wierzyć. Jednak byliśmy lekko zestresowani, poddając naszą deskę takiemu drażniącemu nozdrza (wybielacz strasznie agresywnie pachnie) eksperymentowi. Czy deska na pewno przetrwa? Czy plamy poschodzą? Czy producent nie przesadza, sugerując tak specyficzny zabieg?

Jaki był efekt naszych zabiegów, zobaczysz w filmie, do którego obejrzenia serdecznie zapraszamy.

Produkty powiązane z filmem