• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Delikatność kwiatów wiśni zaklęta w designerskim żeliwie japońskiej marki Unilloy - linia Sakura

Doskonałe naczynia prowokują, by lepiej i zdrowiej gotować. To prawda dla wielu już oczywista, dla wielu nadal, niestety, nie do przyjęcia. Trudno, pewnie jeszcze przez długie lata przyjdzie nam wojować ze schematami. Ci, którzy zaopatrzyli się w genialne, japońskie, najlżejsze na świecie żeliwne naczynia Unilloy, mogą powiedzieć jedno - trudno doczekać się na obiad. To, jak wyśmienite smaki generuje żeliwny garnek, stało się już dawno legendarne. A jeśli dodać do tego niezwykłą wagę garnków Unilloy w subtelnym kolorze kwiatu wiśni, które są najlżejszymi żeliwnymi naczyniami świata, które dodatkowo mogą trafiać do lodówki, a myje się je w kilka sekund, mamy w kuchni naczynia, którym nic nie dorówna.

Zafascynuj się żeliwnymi naczyniami Unilloy prosto z Japonii

Najlżejsze żeliwne naczynia świata Unilloy - Japończycy osiągnęli nieosiągalne

Jak wygrzać japońskie żeliwne naczynia Unilloy

Naczynia dla alergików, czyli czego unikać, a z czego możesz korzystać

Żeliwne naczynia bez wad

Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.

Mycie garnków z żeliwa Unilloy mierzy się w sekundach

Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.

Perfekcyjna glazura wewnątrz i wyśmienity stop żeliwa

Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.