• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Żeliwne naczynia z Japonii - linia Unohana marki Unilloy - śnieżna biel w nowoczesnej kuchni

Śnieżnobiałe, gładkie, połyskliwe żeliwne naczynia, które niewiele ważą i mistrzowsko gotują. Czego można chcieć więcej? Japońska marka Unilloy, której właścicielem jest firma SSC, oczarowała świat swoimi designerskimi garnkami o zaskakującej wadze. To wręcz kosmiczne żeliwo uniesie bez najmniejszego kłopotu każdy gotujący. Ku naszej wielkie radości okazuje się, że teraz wszyscy mogą popróbować, co znaczy zupa, czy zapiekanka z żeliwnego garnka. To nie potrawa, ale uczta!

Nie dość na tym - to piękne, śnieżnobiałe żeliwo ma powłokę zapobiegającą przywieraniu, więc pozwala szykować bezbłędne potrawy. Oczywiście, nie zabarwia się od tego, co będzie w nim przyrządzane. Więc do dzieła!

Zafascynuj się żeliwnymi naczyniami Unilloy prosto z Japonii

Najlżejsze żeliwne naczynia świata Unilloy - Japończycy osiągnęli nieosiągalne

Jak wygrzać japońskie żeliwne naczynia Unilloy

Naczynia dla alergików, czyli czego unikać, a z czego możesz korzystać

Żeliwne naczynia bez wad

Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.

Mycie garnków z żeliwa Unilloy mierzy się w sekundach

Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.

Perfekcyjna glazura wewnątrz i wyśmienity stop żeliwa

Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.