Jeśli staniesz się dumnym posiadaczem ekskluzywnej serii miedzianych naczyń VIP, słynnej francuskiej marki De Buyer, poczujesz, co tak naprawdę znaczy gotowanie w naczyniach klasy Premium. Te przepięknie wykonane - w dużej mierze z udziałem człowieka - garnki, rondle i patelnie należą do najbardziej prestiżowej kolekcji francuskiej marki. Tu miedź łączy się z mosiądzem, dając wysmakowany estetycznie efekt. Ta egalitarna seria naczyń doceniania jest przez największe sławy świata kulinariów i wszystkich pasjonatów kuchni, którzy chcą gotować w mistrzowskim stylu.
W dziedzinie kulinariów panują, do dziś, olbrzymie dysonanse. Bardzo wielu gotujących zakłada, że wyda spore pieniądze na możliwie najlepsze produkty, a gotować, czy smażyć będą w i na czymkolwiek. Wynika to, m.in., z faktu, że nikt nie uczył naszych rodziców, czy dziadków, że istnieje specjalistyczna branża luksusowych naczyń, które, nie dość, że dbają o zdrowie, dodatkowo wytrwają całymi dekadami. Trudno więc winić wielu gotujących, że nadal tkwią w poczuciu, że gotować, czy smażyć można na byle czym.
Na szczęście – rośnie potężna świadomość wspierana odrębną nauką związaną z technologiami kulinarnymi. Mało kto nie wie (chyba, że nie ma kompletnie kontaktu ze światem), że niebagatelny wpływ na zdrowie ma sprzęt kuchenny, z którego się codziennie korzysta. Gigantyczna grupa gotujących i na świecie i w Polsce, zaczyna zdawać sobie sprawę, że, w gruncie rzeczy, mają prawo być wściekli i rozgoryczeni, że już dawno temu nikt ich nie nauczył, by kupować rzeczy najlepsze z najlepszych, np. klasyczne, miedziane patelnie, które wytrwają całe dekady. Tym bardziej, że chodzi o sprzęt kuchenny, który ma bezpośredni wpływ na ludzkie zdrowie. Ale taka była sytuacja, że nie naczynia były istotne, a to, czy uda się zdobyć coś do jedzenia.
Szczęściem, te czasy mamy za sobą, więc można się rozwijać bez granic, wybierać wśród najlepszych technologii i patelni świata. Można, np. zdecydować się na którąś z ręcznie wykańczanych patelni słynnej francuskiej marki De Buyer. Fakt, że marka istnieje od 1830 roku, świadczy o jej genialnej pasji i mocy jej produktów.
Miedziane patelnie francuskiej marki ze stalowym wnętrzem stanowią – dla bardzo wielu marek – niedościgły wzór inżynieryjnego kunsztu. Są nadzwyczaj odporne na przegrzanie, na uszkodzenia. To patelnie na całe życie.