Inocuivre VIP - Miedziana patelnia z mosiężnym uchwytem, Ø 28 cm, De Buyer

1539
Produkt dostępny
na zamówienie - poprosimy Cię o przedpłatę
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kiedy w Twojej kuchni pojawią się niemal niezniszczalne, miedziane patelnie Inocuivre VIP, francuskiej marki De Buyer, okaże się, że ten piękny sprzęt klasy Premium zmienił Twoje kulinarne pragnienia. To, co dotychczas było za trudne do usmażenia, czy zapieczenia, nagle stanie się łatwe, przyjemne i dziecinnie proste.

Miliony gotujących na całym świecie - i profesjonalistów i amatorów - przekonały się, że otaczanie się luksusowym sprzętem kuchennym daje zawsze wybitne efekty. Gdy używasz miedzianych, klasycznych patelni marki De Buyer, smażone, czy pieczone w piekarniku potrawy będą bardziej wyrafinowane, lepiej przyprawione, z pietyzmem przyrządzone. I, co istotne, pięknie serwowane, bo miedziane patelnie z mosiężnym uchwytem często trafiają wprost na stół.

Obcowanie ze sprzętem marki De Buyer, której początki sięgają 1830 roku, to naprawdę niezwykłe przeżycie dla tych, dla których gotowanie jest ważne. De Buyer dba o każdy detal swoich ręcznie tworzonych i wykańczanych naczyń. By potrawa nie miała kontaktu z miedzią, wnętrza płytkich patelni stworzone są z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.

Konstrukcja patelni oparta jest na złotej proporcji tworzenia luksusowych, miedzianych naczyń. Szkielet powstał w 90% z czystej miedzi, w 10% ze stali. Ścianki i dno, które mają grubość 2 mm, perfekcyjnie przewodzą i akumulują ciepło, pozwalają smażyć, piec i zapiekać w optymalnych temperaturach i warunkach.

Miedź jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła, więc trudno dziwić się, że francuskie patelnie De Buyer zyskały niezwykłą sławę w świecie kulinariów. Klasyczne patelnie z serii Inocuivre VIP pozwalają nie tylko bardzo szybko przyrządzać potrawy, ale i niezwykle długo pozostawiają je ciepłe, co ma ogromne znaczenie w przypadku serwowania dań na stół.

Niestety, z tą wytworną, luksusową serią patelni łączą się dwa ograniczenia - linia Inocuivre VIP nie nadaje się do używania na indukcji. Z miedzianych patelni nie mogą korzystać alergicy.

Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!

Francuska, mistrzowska kuchnia
w domowym zaciszu, czyli
patelnie Inocuivre VIP de Buyer

  • wykwintne naczynia produkowane od 1830 roku
  • restrykcyjny, ręczno-mechaniczny proces produkcji
  • perfekcyjna dystrybucja ciepła pozwala na szybkie smażenie
  • patelnie do smażenia, pieczenia, zapiekania
  • na zewnątrz miedź, wewnątrz stal szlachetna
  • uchwyt z mosiądzu
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne

Obejrzyj film
o miedzianych naczyniach De Buyer,
które nie mają sobie równych

  • Wyjątkowość przejawia się bardzo wielorako. Raz za sprawą wyśmienitego designu, innym razem za sprawą kultowego producenta albo luksusowego materiału.
  • W przypadku francuskich, miedzianych naczyń De Buyer każda z powyższych kategorii spełnia się w najwyższym stopniu. Kiedy zobaczyliśmy je, wiele lat temu, po raz pierwszy, wiedzieliśmy, że na stałe zagoszczą w kuchniach wielu Polaków. I nie pomyliliśmy się. Miedziane garnki i patelnie De Buyer zyskują miano kultowych.
  • W naszym filmie Krystian opowie o kilku liniach naczyń tego wyśmienitego producenta.

Smażenie z rozmachem,
czyli o pasji, którą wyzwolą
miedziane patelnie de Buyer

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • szkielet z miedzi
  • wewnątrz - stal szlachetna AISI 304
  • uchwyt - mosiądz

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 20,5 cm
  • wysokość ścianek - 4 cm
  • długość z uchwytem - 48 cm
  • waga - 1,6 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Kunszt ręcznego rzemiosła -
francuskie naczynia de Buyer
dla wybranych

Współcześnie wielu gotujących szuka najlepszych, sprawdzonych, luksusowych naczyń, które będą trwały przez całe dekady. Wielu zależy nie tylko na trwałości materiału, ale i estetyce garnków, czy patelni. Równie ważnym jest ich umiejętność tworzenia wyjątkowo smakujących potraw.

Wszystkie te warunki spełniają miedziane, klasyczne patelnie z serii VIP, francuskiej marki De Buyer. Jej tworzone w ręczno-mechanicznym procesie produkcji naczynia są uznawane w świecie kulinariów za fenomen. Ten, kto choć trochę interesuje się kuchnią, zna markę De Buyer, która od lat 30-tych XIX wieku zmienia pokolenia gotujących amatorów w prawdziwych mistrzów smaków.

Luksus do kwadratu, czyli
o miedzi i mosiądzu
patelni Inocuivre VIP de Buyer

  • Jedna z najpiękniejszych serii francuskich naczyń, Inocuivre VIP marki De Buyer, powstała z połączenia 90% czystej miedzi z 10% nierdzewnej¸ kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304. Wytworne, potężne uchwyty klasycznych patelni wykonano z mosiądzu. Mamy tu do czynienia z naczyniami jak z początków XIX wieku.
  • Miedź posiada wyśmienite właściwości termiczne, genialnie szybko i skutecznie rozgrzewa się i bardzo długo zachowuje ciepło. Jedynym materiałem, który ją wyprzedza, jest srebro. 
  • Stąd – smażenie i zapiekanie w miedzianych patelniach De Buyer nie ma sobie równych.
  • De Buyer zdecydował połączyć luksusową miedź o grubości 1,5 - 2 mm z równie doskonale obrobioną stalą szlachetną. Dzięki temu miedź nie wchodzi w reakcje chemiczne ze smażonym jedzeniem.
  • Mosiężne uchwyty płytkich patelni łączone są z miedzią za pomocą nitów, dzięki czemu są bardzo odporne na odkształcenia i nagrzewanie.
  • Miedziane naczynia z serii VIP nie nadają się do stosowania na indukcji
  • Nie skorzystają z nich również alergicy uczuleni na metale.

Profesjonalista doceni,
amator się zakocha, czyli słowo
o wszechstronnych naczyniach de Buyer

  • Miedziane, klasyczne patelnie z serii Inocuivre VIP stworzone są do używania przez całe dekady. Są niemal niezniszczalne. Dobrze konserwowane, potrafią przetrwać ponad 100 lat.
  • Takie naczynia można spotkać zarówno w profesjonalnych kuchniach najlepszych restauracji świata, jak i domach, w których od pokoleń gotowanie darzy się szczególnym szacunkiem.
  • Od 1830 roku słynny francuski producent tworzy naczynia, które nie tylko zachwycają estetyką i luksusem, ale i swoją uniwersalnością. Patelnie VIP De Buyer pozwolą ci smażyć, piec i zapiekać. A jeśli chcesz zrobić wrażenie na swoich gościach, wystarczy, że miedziane naczynie trafi na stół, a wywoła prawdziwy aplauz.
  • Garnki i patelnie De Buyer cenione są zarówno w profesjonalnej, jak i domowej kuchni z racji genialnej dystrybucji ciepła, umiejętności kierowania go w głąb potraw, co pozwala przygotowywać w naprawdę krótkim czasie nadzwyczajnie smakujące i pachnące dania.
  • Warto pamiętać, że na patelnie z serii VIP trzeba poczekać, gdyż sprowadzane są na życzenie klienta.

Jak używać patelni de Buyer,
by zaskakiwały całymi latami,
podpowiada nasz specjalista

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • do smażenia na miedzianych, płytkich patelniach Inocuivre VIP, marki De Buyer, możesz użyć wszelkich typów stalowych, drewnianych i syntetycznych utensyliów
  • pamiętaj, że miedź rozgrzewa się bardzo szybko, stąd nie trzeba nastawiać kuchenki na pełną moc - naczynia rozgrzewaj na 50-60% mocy palnika
  • miedzianych, klasycznych patelni nie powinno się narażać na bardzo szybkie i gwałtowne rozgrzewanie, stąd unikaj palników typu Boost
  • nie szoruj miedzi ostrymi zmywakami, możesz za to bez obaw o uszkodzenie stali mocniej czyścić wnętrza naczyń
  • luksusowych patelni z serii Inocuivre VIP nie myje się w zmywarce, a zawsze ręcznie
  • w naczyniach De Buyer nie należy przechowywać potraw w lodówce - wilgoć może zaszkodzić miedzi
  • jeśli używasz płytkich patelni De Buyer na kuchni gazowej (gdzie płomień może rozgrzać mosiężny uchwyt) lub zapiekasz w piekarniku, pamiętaj, by stosować rękawice kuchenne

Specjalista zdradza kilka trików,
które pozwolą okiełznać
miedziane patelnie de Buyer VIP

  • Ponieważ miedź matowieje i pokrywa się patyną, należy ją co jakiś czas polerować. Można korzystać ze specjalnych past do miedzi, które pozwalają utrzymać połysk i usuwają patynę.
  • Możesz użyć np. pasty De Buyer (znajdziesz ją poniżej, pod każdym produktem).
  • Miedziane, klasyczne patelnie De Buyer Inocuivre VIP można też czyścić na wiele domowych sposobów - przeczytasz o nich w naszym artykule.
  • Zwróć uwagę, że miedziane naczynia De Buyer VIP wymagają dostosowania wielkości palnika do średnicy dna patelni. Palnik nie może być za duży, ani za mały, gdyż istnieje ryzyko, że naczynie się wypaczy.
  • Nawet, jeśli do tego nie dojdzie, zbyt duży palnik będzie odpowiedzialny za złą dystrybucję ciepła. W efekcie przyrządzane potrawy nie będą miały odpowiedniej konsystencji, koloru, smaku i zapachu. Mogą się nierównomiernie obsmażyć.
  • W przypadku kuchni gazowych można się poparzyć, jeśli płomień będzie omywał ścianki, czy podgrzewał mosiężny uchwyt patelni.
  • Jeśli z kolei ustawisz garnek, czy patelnię De Buyer na palniku mniejszym, niż średnica dna, doprowadzisz do niepotrzebnej straty energii, wydłużysz czas nagrzewania naczyń i samego smażenia.

Produkty pasujące
do patelni de Buyer
z linii Inocuivre VIP