Inocuivre VIP - Miedziana patelnia szefa kuchni z mosiężnym uchwytem, Ø 16 cm, De Buyer

729
Produkt dostępny
na zamówienie - poprosimy Cię o przedpłatę
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kiedy w Twojej kuchni pojawią się niemal niezniszczalne, miedziane patelnie Inocuivre VIP, francuskiej marki De Buyer, okaże się, że ten piękny sprzęt klasy Premium zmienił Twoje kulinarne pragnienia. To, co dotychczas było za trudne do usmażenia, czy uduszenia, nagle stanie się łatwe, przyjemne i dziecinnie proste.

Miliony gotujących na całym świecie - i profesjonalistów i amatorów - przekonały się, że otaczanie się luksusowym sprzętem kuchennym daje zawsze wybitne efekty. Gdy używasz miedzianych, głębokich patelni szefa kuchni marki De Buyer, duszone, smażone, czy pieczone w piekarniku potrawy będą bardziej wyrafinowane, lepiej przyprawione, z pietyzmem przyrządzone. I, co istotne, pięknie serwowane, bo miedziane patelnie z mosiężnym uchwytem często trafiają wprost na stół.

Obcowanie ze sprzętem marki De Buyer, której początki sięgają 1830 roku, to naprawdę niezwykłe przeżycie dla tych, dla których gotowanie jest ważne. De Buyer dba o każdy detal swoich ręcznie tworzonych i wykańczanych naczyń. By potrawa nie miała kontaktu z miedzią, wnętrza patelni szefa kuchni stworzone są z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.

Konstrukcja patelni oparta jest na złotej proporcji tworzenia luksusowych, miedzianych naczyń. Szkielet powstał w 90% z czystej miedzi, w 10% ze stali. Ścianki i dno, które mają grubość 2 mm, perfekcyjnie przewodzą i akumulują ciepło, pozwalają smażyć, dusić, piec i zapiekać w optymalnych temperaturach i warunkach.

Miedź jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła, więc trudno dziwić się, że francuskie patelnie De Buyer zyskały niezwykłą sławę w świecie kulinariów. Głębokie patelnie z serii Inocuivre VIP pozwalają nie tylko bardzo szybko przyrządzać potrawy, ale i niezwykle długo pozostawiają je ciepłe, co ma ogromne znaczenie w przypadku serwowania dań na stół.

Niestety, z tą wytworną, luksusową serią patelni łączą się dwa ograniczenia - linia Inocuivre VIP nie nadaje się do używania na indukcji. Z miedzianych patelni szefa kuchni nie mogą korzystać alergicy.

Francuska, mistrzowska kuchnia
w domowym zaciszu, czyli
patelnie Inocuivre VIP de Buyer

  • wykwintne naczynia produkowane od 1830 roku
  • restrykcyjny, ręczno-mechaniczny proces produkcji
  • perfekcyjna dystrybucja ciepła pozwala na szybkie smażenie
  • patelnie do smażenia, duszenia, pieczenia, zapiekania
  • na zewnątrz miedź, wewnątrz stal szlachetna
  • uchwyt z mosiądzu
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne

Stań się mistrzem kuchni
i władaj głębokimi patelniami
Inocuivre VIP de Buyer

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

MILIONY SMAKÓW Z MIEDZIANYCH PATELNI

  • Jeśli planujesz zapiekankę z makaronu, mięsa i ziół, musisz wiedzieć, że nie musisz wcześniej gotować makaronu.
  • Wystarczy, że przelejesz go wrzątkiem, dodasz do podduszonego na miedzianej patelni Inocuivre VIP, marki De Buyer, przyprawionego ziołami mięsa, podlejesz niewielką ilością bulionu lub wina i wstawisz do piekarnika na 25 minut.
  • Parujący bulion lub wino zmiękczą pęczniejący makaron, który ugotuje się, piekąc jednocześnie.
  • Takie proste danie doskonale smakuje z różnego typu kwaśno-słodkimi surówkami.

Materiał

  • szkielet z miedzi
  • wewnątrz - stal szlachetna AISI 304
  • uchwyt - mosiądz

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 16 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 13,5 cm
  • pojemność - 1 litr
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • długość z uchwytem - 33 cm
  • waga - 0,75 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Kunszt ręcznego rzemiosła -
francuskie naczynia VIP de Buyer
dla wybranych

Współcześnie wielu gotujących szuka najlepszych, sprawdzonych, luksusowych naczyń, które będą trwały przez całe dekady. Wielu zależy nie tylko na trwałości materiału, ale i estetyce garnków, czy patelni. Równie ważnym jest ich umiejętność tworzenia wyjątkowo smakujących potraw.

Wszystkie te warunki spełniają miedziane patelnie szefa kuchni z serii VIP, francuskiej marki De Buyer. Jej tworzone w ręczno-mechanicznym procesie produkcji naczynia są uznawane w świecie kulinariów za fenomen. Ten, kto choć trochę interesuje się kuchnią, zna markę De Buyer, która od lat 30-tych XIX wieku zmienia pokolenia gotujących amatorów w prawdziwych mistrzów smaków.

Luksus do kwadratu, czyli
o miedzi i mosiądzu
patelni Inocuivre VIP de Buyer

  • Jedna z najpiękniejszych serii francuskich naczyń, Inocuivre VIP marki De Buyer, powstała z połączenia 90% czystej miedzi z 10% nierdzewnej¸ kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304. Wytworne, potężne uchwyty patelni szefa kuchni wykonano z mosiądzu. Mamy tu do czynienia z naczyniami jak z początków XIX wieku.
  • Miedź posiada wyśmienite właściwości termiczne, genialnie szybko i skutecznie rozgrzewa się i bardzo długo zachowuje ciepło. Jedynym materiałem, który ją wyprzedza, jest srebro.
  • Stąd – smażenie, duszenie i zapiekanie w miedzianych patelniach De Buyer nie ma sobie równych.
  • De Buyer zdecydował połączyć luksusową miedź o grubości 1,5 - 2 mm z równie doskonale obrobioną stalą szlachetną. Dzięki temu miedź nie wchodzi w reakcje chemiczne ze smażonym jedzeniem.
  • Mosiężne uchwyty patelni szefa kuchni łączone są z miedzią za pomocą nitów, dzięki czemu są bardzo odporne na odkształcenia i nagrzewanie.
  • Miedziane naczynia z serii VIP nie nadają się do stosowania na indukcji.
  • Nie skorzystają z nich również alergicy uczuleni na metale.

Profesjonalista doceni,
amator się zakocha, czyli słowo
o wszechstronnych naczyniach de Buyer

  • Miedziane, głębokie patelnie z serii Inocuivre VIP stworzone są do używania przez całe dekady. Są niemal niezniszczalne. Dobrze konserwowane, potrafią przetrwać ponad 100 lat.
  • Takie naczynia można spotkać zarówno w profesjonalnych kuchniach najlepszych restauracji świata, jak i domach, w których od pokoleń gotowanie darzy się szczególnym szacunkiem.
  • Od 1830 roku słynny francuski producent tworzy naczynia, które nie tylko zachwycają estetyką i luksusem, ale i swoją uniwersalnością. Patelnie VIP De Buyer pozwolą ci smażyć, dusić, piec i zapiekać. A jeśli chcesz zrobić wrażenie na swoich gościach, wystarczy, że miedziane naczynie trafi na stół, a wywoła prawdziwy aplauz.
  • Garnki i patelnie De Buyer cenione są zarówno w profesjonalnej, jak i domowej kuchni z racji genialnej dystrybucji ciepła, umiejętności kierowania go w głąb potraw, co pozwala przygotowywać w naprawdę krótkim czasie nadzwyczajnie smakujące i pachnące dania.
  • Warto pamiętać, że na patelnie z serii VIP trzeba poczekać, gdyż sprowadzane są na życzenie klienta.

Jak używać patelni de Buyer,
by zaskakiwały całymi latami,
podpowiada nasz specjalista

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • do smażenia i duszenia na miedzianych, głębokich patelniach Inocuivre VIP, marki De Buyer, możesz użyć wszelkich typów stalowych, drewnianych i syntetycznych utensyliów
  • pamiętaj, że miedź rozgrzewa się bardzo szybko, stąd nie trzeba nastawiać kuchenki na pełną moc - naczynia rozgrzewaj na 50-60% mocy palnika
  • miedzianych patelni szefa kuchni nie powinno się narażać na bardzo szybkie i gwałtowne rozgrzewanie, stąd unikaj palników typu Boost
  • nie szoruj miedzi ostrymi zmywakami, możesz za to bez obaw o uszkodzenie stali mocniej czyścić wnętrza naczyń
  • luksusowych patelni z serii Inocuivre VIP nie myje się w zmywarce, a zawsze ręcznie
  • w naczyniach De Buyer nie należy przechowywać potraw w lodówce - wilgoć może zaszkodzić miedzi
  • jeśli używasz patelni szefa kuchni De Buyer na kuchni gazowej (gdzie płomień może rozgrzać mosiężny uchwyt) lub zapiekasz w piekarniku, pamiętaj, by stosować rękawice kuchenne

Specjalista zdradza kilka trików,
które pozwolą okiełznać
miedziane patelnie de Buyer VIP

  • Ponieważ miedź matowieje i pokrywa się patyną, należy ją co jakiś czas polerować. Można korzystać ze specjalnych past do miedzi, które pozwalają utrzymać połysk i usuwają patynę.
  • Możesz użyć np. pasty De Buyer (znajdziesz ją poniżej, pod każdym produktem).
  • Miedziane głębokie patelnie De Buyer Inocuivre VIP można też czyścić na wiele domowych sposobów - przeczytasz o nich w naszym artykule.
  • Zwróć uwagę, że miedziane naczynia De Buyer VIP wymagają dostosowania wielkości palnika do średnicy dna patelni. Palnik nie może być za duży, ani za mały, gdyż istnieje ryzyko, że naczynie się wypaczy.
  • Nawet, jeśli do tego nie dojdzie, zbyt duży palnik będzie odpowiedzialny za złą dystrybucję ciepła. W efekcie przyrządzane potrawy nie będą miały odpowiedniej konsystencji, koloru, smaku i zapachu. Mogą się nierównomiernie obsmażyć, czy udusić.
  • W przypadku kuchni gazowych można się poparzyć, jeśli płomień będzie omywał ścianki, czy podgrzewał mosiężny uchwyt patelni szefa kuchni.
  • Jeśli z kolei ustawisz garnek, czy patelnię De Buyer na palniku mniejszym, niż średnica dna, doprowadzisz do niepotrzebnej straty energii, wydłużysz czas nagrzewania naczyń i smażenia lub duszenia.

Produkty pasujące
do patelni de Buyer
z linii Inocuivre VIP