Kiedy w Twojej kuchni pojawią się niemal niezniszczalne, miedziane patelnie Inocuivre VIP, francuskiej marki De Buyer, okaże się, że ten piękny sprzęt klasy Premium zmienił Twoje kulinarne pragnienia. To, co dotychczas było za trudne do usmażenia, czy uduszenia, nagle stanie się łatwe, przyjemne i dziecinnie proste.
Miliony gotujących na całym świecie - i profesjonalistów i amatorów - przekonały się, że otaczanie się luksusowym sprzętem kuchennym daje zawsze wybitne efekty. Gdy używasz miedzianych, głębokich patelni szefa kuchni marki De Buyer, duszone, smażone, czy pieczone w piekarniku potrawy będą bardziej wyrafinowane, lepiej przyprawione, z pietyzmem przyrządzone. I, co istotne, pięknie serwowane, bo miedziane patelnie z mosiężnym uchwytem często trafiają wprost na stół.
Obcowanie ze sprzętem marki De Buyer, której początki sięgają 1830 roku, to naprawdę niezwykłe przeżycie dla tych, dla których gotowanie jest ważne. De Buyer dba o każdy detal swoich ręcznie tworzonych i wykańczanych naczyń. By potrawa nie miała kontaktu z miedzią, wnętrza patelni szefa kuchni stworzone są z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
Konstrukcja patelni oparta jest na złotej proporcji tworzenia luksusowych, miedzianych naczyń. Szkielet powstał w 90% z czystej miedzi, w 10% ze stali. Ścianki i dno, które mają grubość 2 mm, perfekcyjnie przewodzą i akumulują ciepło, pozwalają smażyć, dusić, piec i zapiekać w optymalnych temperaturach i warunkach.
Miedź jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła, więc trudno dziwić się, że francuskie patelnie De Buyer zyskały niezwykłą sławę w świecie kulinariów. Głębokie patelnie z serii Inocuivre VIP pozwalają nie tylko bardzo szybko przyrządzać potrawy, ale i niezwykle długo pozostawiają je ciepłe, co ma ogromne znaczenie w przypadku serwowania dań na stół.
Linia miedzianych naczyń VIP marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twoja piękna, miedziana patelnia mogła działać na indukcji, musisz dokupić do niej adapter. Znajdziesz go na dole strony. Z miedzianych patelni szefa kuchni nie mogą korzystać alergicy.
Na głębokiej patelni usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Aż prosi się, by zrobić na niej sos do spaghetti, udusić mięso na gulasz, czy przygotować pieczeń. Możesz również przygotować na niej jajka sadzone, naleśniki, omlety i placki (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem). Pieczonych przysmaków z tej patelni nie zapomnisz!
Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
RISOTTO
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH