Bardzo cenimy marki z długą tradycją. Francuska firma De Buyer, założona w 1830 roku, ma sporo do powiedzenia na rynku luksusowych, miedzianych naczyń. Podziw budzi nie tylko to, co teraz jest w stanie produkować, ale i fakt, że przetrwała największe tornada historii.
Kultowa seria miedzianych naczyń Inocuivre VIP z mosiężnymi uchwytami to wcielenie elegancji i luksusu. Nie oszukujmy się, w tak doskonałych i pięknych, w dużym stopniu ręcznie produkowanych rondlach nie da się gotować źle i zwyczajnie.
I miedź i mosiądz otaczane są od zawsze niemal mityczną czcią. Oba materiały, wykorzystane przez francuskiego producenta do stworzenia wyjątkowych naczyń z serii Inocuivre VIP, nadają kuchni zupełnie nowego, ciepłego wymiaru. Wracamy do czasów prawdziwej beztroski, gotowania dla przyjemności, dla radości sycenia zmysłów. Doświadczyliśmy tego wielokrotnie – im szlachetniejszy materiał naczyń, tym większa jest chęć udoskonalania swoich kulinarnych talentów.
Miedź, poza tym, że jest przepiękna, niemal niezniszczalna, potrafi genialnie dystrybuować ciepło, co ma gigantyczne znaczenie w przypadku zdrowego, doskonale przemyślanego gotowania.
De Buyer, nadążając za współczesnymi wymogami świata kulinariów, tworzy naczynia bezpieczne dla zdrowia – wewnątrz rondli Inocuivre VIP znajduje się warstwa stali szlachetnej AISI 304, która zjednoczona jest z miedzianym szkieletem.
W tych doskonałych rondlach ugotujesz, usmażysz, udusisz, upieczesz i zapieczesz, co podszepną Ci kulinarne muzy. Linia miedzianych naczyń VIP marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twój piękny, miedziany rondel mógł działać na indukcji, musisz dokupić do niego adapter. Znajdziesz go na dole strony.
Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!
A jeśli masz ochotę dowiedzieć się, do czego posłużą Ci wyśmienite, miedziane garnki, zapraszamy do trzeciego filmu - znajdziesz go w połowie strony.
RONDEL DO
GOTOWANIA JAJEK
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane rondle i garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH