Istnieją patelnie, od których możesz wymagać znacznie więcej, niż od tradycyjnych naczyń tego typu. Możesz zażyczyć sobie, by patelnia smażyła, dusiła, piekła, zapiekała, udoskonalała smaki i aromaty przyrządzanych dań. I, by dodatkowo perfekcyjnie nawilżała potrawy.
Co jeszcze? Patelnia powinna przyrządzać zdrowe, niskokaloryczne dania i pozwalać smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Poza tym - ma być niemal niezniszczalna, cieszyć długą gwarancją i pozwalać na wszelkie kulinarne eksperymenty, które przyjdą Ci do głowy. Zapomnieliśmy o czymś? Tak, zapomnieliśmy dodać, że chodzi o perfekcyjnie wykonane, żeliwne patelnie Staub z linii Chistera.
To, co napisaliśmy, jest kwintesencją talentów i możliwości najbardziej luksusowych, głębokich patelni mistrza żeliwa, francuskiej marki Staub. Ręczno-mechaniczny proces produkcji patelni Chistera daje gwarancję, że dostaniesz produkt, który nie zawodzi.
Te tworzone dla potrzeb najbardziej wymagających miłośników smaków patelnie są niezwykle wytrzymałe. Producent daje na nie aż 30 lat gwarancji.
Świadomość, że patelnia Chistera dostosuje się do każdej kuchenki, którą zdecydujesz się wymienić, że będzie idealnie pracować zarówno na gazie, jak i na indukcji oraz, oczywiście, w piekarniku, daje pewność, że inwestycja w tego typu sprzęt nie była chybiona.
Życzysz sobie smażyć dietetycznie, z minimalną ilością tłuszczu? Nie ma problemu. Patelnie Chistera z serii Graphite Grey wyposażone są w scaloną z żeliwnym szkieletem powłokę nieprzywierającą, która tworzy ultra twardą glazurę.
Zewnętrzna warstwa gładkiej, intrygująco barwionej glazury jest niezwykle odporna na uderzenia i odpryski, czy starzenie się. Po latach używania patelni Graphite Grey Staub nie możemy się nadziwić, jak pięknie wyglądają.
Na koniec zostawiliśmy to, co najważniejsze - ciężkie, żeliwne pokrywki specjalnie opracowane dla tej kolekcji patelni, mają wewnątrz system specjalnych wypustek, dzięki którym potrawy są perfekcyjnie nawilżane przez skraplającą się na nich parę wodną. Wypustki mają kształt chistery, czyli rękawicy do baskijskiej gry, peloty. Od kształtu rękawicy miotającej piłeczkę wzięła swoją nazwę seria luksusowych patelni Chistera, francuskiej marki Staub.
Zapraszamy do obejrzenia filmu o wygrzewaniu żeliwnych patelni Staub. Proces musisz przeprowadzić, by Twoje naczynie szybko zyskało pełnię funkcjonalności. Film znajdziesz poniżej.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Tym, co wyróżnia żeliwne patelnie francuskiej marki Staub, jest rewolucyjna, w opinii fachowców, powłoka nieprzywierająca wewnątrz patelni. Stworzono ją na bazie szklanej emulsji, która w trakcie procesu wypalania naczyń w gigantycznych temperaturach, sięgających niemal 1000 stopni Celsjusza, stapia się i trwałe łączy z żeliwną patelnią. Glazura przypomina gładki, bezbarwny, delikatnie połyskliwy, utwardzony lakier.
Jak wynika z naszych wieloletnich doświadczeń z patelniami Chistera, marki Staub, zapobiegająca przywieraniu glazura ma szereg wyjątkowych cech.
Dzięki temu, że powłoka jest gładka i nie ma porów, jest niezwykle higieniczna i bardzo łatwa w utrzymaniu w czystości.
Glazura drastycznie zmniejsza zapotrzebowanie na tłuszcz - stąd smażenie, duszenie i pieczenie potraw jest zdrowe i niskokaloryczne.
Stopiona z żeliwnym szkieletem glazura jest niezwykle odporna na uszkodzenia, zarysowania, przegrzanie. Nie blaknie przez całe lata używania patelni.
Dzięki temu, że za sprawą nieprzywierającej glazury potrawy nie mają kontaktu z żeliwem, z patelni Chistera marki Staub mogą korzystać alergicy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH