Istnieją patelnie, od których możesz wymagać znacznie więcej, niż od tradycyjnych naczyń tego typu. Możesz zażyczyć sobie, by patelnia smażyła, dusiła, piekła, zapiekała, udoskonalała smaki i aromaty przyrządzanych dań. I, by dodatkowo perfekcyjnie nawilżała potrawy.
Co jeszcze? Patelnia powinna przyrządzać zdrowe, niskokaloryczne dania i pozwalać smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Poza tym - ma być niemal niezniszczalna, cieszyć długą gwarancją i pozwalać na wszelkie kulinarne eksperymenty, które przyjdą Ci do głowy. Zapomnieliśmy o czymś? Tak, zapomnieliśmy dodać, że chodzi o perfekcyjnie wykonane, żeliwne patelnie Staub z linii Chistera.
To, co napisaliśmy, jest kwintesencją talentów i możliwości najbardziej luksusowych, głębokich patelni mistrza żeliwa, francuskiej marki Staub. Ręczno-mechaniczny proces produkcji patelni Chistera daje gwarancję, że dostaniesz produkt, który nie zawodzi.
Te tworzone dla potrzeb najbardziej wymagających miłośników smaków patelnie są niezwykle wytrzymałe. Producent daje na nie aż 30 lat gwarancji.
Świadomość, że patelnia Chistera dostosuje się do każdej kuchenki, którą zdecydujesz się wymienić, że będzie idealnie pracować zarówno na gazie, jak i na indukcji oraz, oczywiście, w piekarniku, daje pewność, że inwestycja w tego typu sprzęt nie była chybiona.
Życzysz sobie smażyć dietetycznie, z minimalną ilością tłuszczu? Nie ma problemu. Patelnie Chistera z serii Cherry wyposażone są w scaloną z żeliwnym szkieletem powłokę nieprzywierającą, która tworzy ultra twardą glazurę.
Zewnętrzna warstwa gładkiej, intrygująco barwionej glazury jest niezwykle odporna na uderzenia i odpryski, czy starzenie się. Po latach używania patelni Cherry Staub nie możemy się nadziwić, jak pięknie wyglądają.
Na koniec zostawiliśmy to, co najważniejsze - ciężkie, żeliwne pokrywki specjalnie opracowane dla tej kolekcji patelni, mają wewnątrz system specjalnych wypustek, dzięki którym potrawy są perfekcyjnie nawilżane przez skraplającą się na nich parę wodną. Wypustki mają kształt chistery, czyli rękawicy do baskijskiej gry, peloty. Od kształtu rękawicy miotającej piłeczkę wzięła swoją nazwę seria luksusowych patelni Chistera, francuskiej marki Staub.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
PATELNIA DO
SMAŻENIA MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
ZAPIEKANEK
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO DUSZENIA
MIĘS I WARZYW
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO PIECZENIA
CHLEBA I CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Nieprzywierająca glazura wewnątrz patelni powstała na bazie szklanej emulsji, która stapia się i trwałe łączy z żeliwną patelnią. Glazura przypomina gładki, bezbarwny, delikatnie połyskliwy, utwardzony lakier. Powłoka jest gładka i nie ma porów, łatwo utrzymuje się ją w czystości.
Glazura zmniejsza zapotrzebowanie na tłuszcz. Jest niezwykle odporna na uszkodzenia, zarysowania, przegrzanie. Dzięki niej z patelni Chistera marki Staub mogą korzystać alergicy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH