Są na świecie takie naczynia, które powstały dzięki współpracy specjalistów z wielu dziedzin z najsłynniejszymi kucharzami wyróżnionymi gwiazdkami Michelin’a. Takie garnki mają w sobie prawdziwego ducha mistrzów, więc nieustannie prowokują do ciekawszego, zdrowszego i bardziej kreatywnego gotowania.
Francuska marka Staub, producent znakomitych, żeliwnych naczyń klasy Premium, na nowo zdefiniowała pojęcie naczynia na całe życie. Jej żeliwne garnki z wiśniowo-czerwonej serii Cherry mają aż 30 lat gwarancji i, jak pokazują nasze doświadczenia, po całych latach używania ciągle wyglądają jak niemal nowe.
Pokrywająca naczynia Cherry połyskliwa, elegancka glazura tworzona jest na bazie naturalnych barwników. Wszystko po to, by nawet alergicy mogli korzystać z wyśmienitych naczyń francuskiego producenta.
Fachowcy i pasjonaci gotowania kochają żeliwo Staub z kilku powodów. Masywny, bardzo trwały żeliwny szkielet genialnie szybko przewodzi ciepło, pracując na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Oczywiście, garnek z serii Cherry posłuży też w piekarniku, gdzie upieczesz i zapieczesz w nim dosłownie każdy, przychodzący Ci do głowy przysmak.
Wykorzystaj też dołączony do zestawu stalowy wkład do gotowania na parze, który pozwoli Ci przyrządzać niezwykle zdrowe, dietetyczne potrawy. Dzięki takiemu gotowaniu odkryjesz zupełnie nową przestrzeń smaków.
Kolejna zaleta żeliwnych naczyń Staub Cherry to obmyślone niezwykle starannie pokrywki z wypustkami, które aż od 30% lepiej nawilżają potrawy. Warto dodać, że ciężkie, żeliwne pokrywki nie pozwalają parze wodnej uciec z naczynia, dzięki czemu dbają o to, byś jadł zawsze pełnowartościową, zdrową potrawę.
Wewnątrz naczyń Staub znajduje się nieprzywierająca, idealnie gładka, scalona z żeliwnym szkieletem glazura, która perfekcyjnie wzmacnia smaki przyrządzanych dań.
Naczynia Staub z serii Cherry powstają przy znaczącym udziale człowieka. Mistrz rzemiosła dba o to, byś dostał produkt najwyższej klasy, który posłuży Ci przez całe dekady.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
GARNEK DO GOTOWANIA
POTRAW NA PARZE
GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP
GARNEK DO
PIECZENI
GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH
GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW
GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW
GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU
GARNEK DO
ZAPIEKANEK
GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH
GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Gratulujemy! Właśnie odkrywasz naczynia z niezawodną powłoką nieprzywierającą. Testujemy je od lat i możemy powiedzieć, że glazura wewnątrz żeliwnych, francuskich naczyń Staub jest doskonale odporna na zarysowania, uszkodzenia i, co ważne, minimalizuje zużycie oleju. Poza tym nieprzywierająca powłoka jest przyjazna dla alergików.
Spójrz, jak wyraziste kolory mają naczynia Staub. Sprawdziliśmy - po latach bardzo dynamicznego używania żeliwne garnki Staub wyglądają niemal jak nowe. Kolorowa, zewnętrzna glazura, która powstała na bazie naturalnych barwników, nie blaknie, nie zmienia koloru, nie odpryskuje i nie rysuje się.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH