Zapomniałeś zrobić zakupy? Musiałbyś długo stać w kolejce, a padasz z nóg? Jesteś umówiony ze znajomymi, a jeszcze nie jadłeś obiadu? Jeśli tylko w Twojej kuchni gości tak pomysłowe naczynie, jakim jest wok, problem szybkiego obiadu masz z głowy.
Wiśniowo-czerwony, żeliwny wok francuskiej marki Staub to prawdziwy czarodziej wybitnych smaków i bardzo dynamicznego, oszczędzającego czas i energię przyrządzania doskonale smakujących dań. Do woka możesz włożyć niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce. Wok nie jest wybredny, a z tego, co mu powierzysz, przygotuje naprawdę ciekawie smakujący obiad.
Jak sprawdziliśmy, w woku z kolekcji Cherry można gotować niemal codziennie, używając prawie identycznych składników, a przez zmienianą intensywność duszenia, czy smażenia i dodane przyprawy wok serwuje raz za razem inną potrawę. Taki jest zdolny!
Żeliwne woki francuskiej marki Staub, które cieszą aż 30-letnią gwarancją, genialnie szybko rozprowadzają ciepło, pozwalając niemal błyskawicznie dusić, czy smażyć. Duża ilość akumulowanego przez żeliwo ciepła trafia w głąb przyrządzanych dań, stąd potrzebujesz niewiele energii, by powstał doskonały obiad dla 2-3 osób. Kształt woka i jego nieduży rozmiar sprawiają, że wok zmieści się w piekarniku i odsłoni przed Tobą całe królestwo zapiekanych potraw.
Wok z serii Cherry, francuskiej marki Staub, działa idealnie na każdym typie kuchenki - od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż po indukcję.
Dzięki dołączonemu do woka rusztowi możesz gotować na parze lub odsączać usmażone w woku mięsa, warzywa, czy ryby.
Wyjątkową cechą żeliwnych woków Staub jest wewnętrzna warstwa porcelanowej, nieprzywierającej, niezwykle odpornej na uszkodzenia glazury, która pozwala używać minimalnej ilości tłuszczu do smażenia. Idealnie gładka powłoka sprawia, że używanie woka Staub jest proste i przyjemne. Mieszanie potraw, mycie woka - nie nastręcza żadnych problemów.
Zapraszamy do obejrzenia filmu o wygrzewaniu żeliwnych woków Staub. Proces musisz przeprowadzić, by Twoje naczynie szybko zyskało pełnię funkcjonalności. A dla miłośników wybitnych smaków pokaz tego, co potrafi wok Staub. Szkoda, że nie umiemy jeszcze przesyłać zapachów przez Internet! Filmy znajdziesz poniżej.
WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ
WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ
WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA
WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne woki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH