Zapomniałeś zrobić zakupy? Musiałbyś długo stać w kolejce, a padasz z nóg? Jesteś umówiony ze znajomymi, a jeszcze nie jadłeś obiadu? Jeśli tylko w Twojej kuchni gości tak pomysłowe naczynie, jakim jest wok, problem szybkiego obiadu masz z głowy.
Niezbyt duży, praktyczny, żeliwny wok francuskiej marki Staub to prawdziwy czarodziej wybitnych smaków i bardzo dynamicznego, oszczędzającego czas i energię przyrządzania doskonale smakujących dań. Do woka możesz włożyć niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce. Wok nie jest wybredny, a z tego, co mu powierzysz, przygotuje naprawdę ciekawie smakujący obiad.
Jak sprawdziliśmy, w woku z serii Black można gotować niemal codziennie, używając prawie identycznych składników, a przez zmienianą intensywność duszenia, czy smażenia i dodane przyprawy wok serwuje raz za razem inną potrawę. Taki jest zdolny! Pojemność 4,4 litra pozwoli Ci wykorzystać go do przygotowywania dań dla 2-3 osób.
Luksusowe, kultowe żeliwne woki francuskiej marki Staub, które cieszą aż 30-letnią gwarancją, genialnie szybko rozprowadzają ciepło, pozwalając niemal błyskawicznie dusić, czy smażyć. Duża ilość akumulowanego przez żeliwo ciepła trafia w głąb przyrządzanych dań, stąd potrzebujesz niewiele energii, by powstał doskonały obiad.
Wok z serii Black, francuskiej marki Staub, działa idealnie na każdym typie kuchenki - od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż po indukcję. Jeśli masz odpowiednio duży piekarnik, w żeliwnym woku możesz również zapiekać i podpiekać przeróżne przysmaki.
Dzięki dołączonemu do woka rusztowi możesz gotować na parze lub odsączać usmażone w woku mięsa, warzywa, czy ryby.
Wyjątkową cechą żeliwnych woków Staub jest wewnętrzna warstwa porcelanowej, nieprzywierającej, niezwykle odpornej na uszkodzenia glazury, która pozwala używać minimalnej ilości tłuszczu do smażenia. Idealnie gładka powłoka sprawia, że używanie woka Staub jest proste i przyjemne. Mieszanie potraw, mycie woka - nie nastręcza żadnych problemów.
Żeliwne woki Staub kuszą elegancko wybarwianą, lekko matową zewnętrzną glazurą, która powstała na bazie naturalnych składników. Glazura jest niezwykle odporna na uderzenia, czy uszkodzenia. Nie wyblaknie przez cała lata i pozwoli Ci długo cieszyć się perfekcyjnie wyglądającym wokiem.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Wok jest w Polsce zdecydowanie niedoceniony. To znane od tysięcy lat naczynie ma nieskończoną wręcz ilość zastosowań.
W woku można gotować, dusić, smażyć. A jeśli zmieści się w piekarniku, można też w nim piec i zapiekać.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH