Eleganckie i wykwintne serwowanie potraw wymaga nie byle jakiej wyobraźni, wprawy i umiejętności ich aranżowania. Jeśli masz z tym problem, a chętnie wydajesz przyjęcia i widzisz się w roli powszechnie podziwianego mistrza kulinariów, tę kwestię możesz szybko rozwiązać. Z pomocą przyjdzie Ci francuska marka Staub, twórca prostych, a niezwykle funkcjonalnych i urokliwych, żeliwnych patelni do serwowania. Na nich każde danie prezentuje się popisowo.
Wyposażone w najwyższej jakości nieprzywierającą, porcelanową powłokę owalne patelnie z serii Black, marki Staub, pozwolą Ci obsmażać, czy podpiekać przysmaki z minimalną ilością tłuszczu. Taką patelnię zdejmujesz z kuchenki, wstawiasz do piekarnika i już możesz popisać się lepiej, ciekawiej smakującą potrawą, bo wykorzystałeś dwie metody przygotowania przystawek, dań głównych, czy gorących deserów.
Owalne patelnie do serwowania, mające specyficznie wykrojone, wygodne uchwyty, pozwalają też łatwo podawać wprost na stół dania z przeróżnymi sosami. Ścianki patelni są na tyle wysokie, że sos nie wyleje się, a z drugiej strony nie sprawią gościom trudności przy raczeniu się przysmakami wprost z żeliwa.
Na tych zmyślnych, długo utrzymujących ciepło - albo i chłód serwowanych dań - patelniach możesz z powodzeniem podać też zimne zakąski, desery, czy nawet i lody. Nie musisz obawiać się o losy nieprzywierającej glazury patelni Staub, gdyż jest trwale zespolona z żeliwnym szkieletem. Glazura została wypalona w olbrzymich temperaturach, więc stała się niezwykle odporna na zarysowania, czy uszkodzenia.
Kunszt marki Staub wsparty jest aż 30-letnią gwarancją, której producent udziela na swoje doskonałe patelnie.
Żeliwo jest naprawdę doskonałym przewodnikiem ciepła, który nie stawia w kuchni praktycznie żadnych warunków. I współdziała z każdego typu kuchenką - gazową, ceramiczną, elektryczną i indukcyjną. Temperatura 240 stopni w piekarniku też nie robi na żeliwnych patelniach specjalnego wrażenia.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PANIEROWANYCH MIĘS
PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS
PATELNIA DO
PLACKÓW
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO GLAZUROWANIA
WARZYW I MIĘS
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Żeliwne patelnie z dwoma uchwytami, nazywane patelniami do serwowania, wykorzystywane są, nade wszystko, jako doskonale przewodzące ciepło naczynia do podpiekania, zapiekania potraw w piekarniku. Można też na nich bez kłopotu smażyć, trzeba jednak pamiętać o rękawicach kuchennych. Żeliwne uchwyty mocno się nagrzewają.
Owalne patelnie Staub bardzo często służą jako klasyczny hot plate, czyli gorący talerz. Na żeliwną patelnię (którą można wcześniej podgrzać) kładzie się i elegancko aranżuje przyrządzone wcześniej mięsa, ryby, warzywa, pieczone ziemniaczki, itp. Można też, oczywiście, zaserwować przyrządzoną na niej lasagne, zapiekanki, udka, stawiając patelnię na środku stołu, by służyła w roli półmiska. Żeliwo będzie bardzo długo trzymało ciepło.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH