• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Black - Żeliwna, kwadratowa patelnia do grillowania; porcelanowa emalia, 28 x 28 cm, Staub

849 Promocyjnie 678
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 849 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Co jest takiego wyjątkowego w grillowaniu? Czym tak kuszą smakowite porcje mięsa z charakterystycznymi paseczkami? Po pierwsze mięso nie jest smażone na tłuszczu i w tłuszczu, a to, co w nim tłuste wytapia się na patelni grillowej pod wpływem wysokiej temperatury. Poza tym - grillowane mięso, które po przyrządzeniu ma czas, by chwilę „odetchnąć”, jest wiele smaczniejsze i delikatniejsze, niż smażone. I po trzecie - zachowane w grillowanej porcji soki zmiękczają oraz spulchniają włókna mięsa, dodając całości wybitnego smaku i aromatu.

Mistrz luksusowego żeliwa, francuska marka Staub, oferuje wszystkim miłośnikom „pasiastych” mięs, ryb, czy warzyw swoje kultowe, kwadratowe patelnie grillowe z serii Black.

Żeliwo Staub, które wypalane jest w piaskowych formach, sporo waży. To jeden z dowodów na to, że dostajesz produkt najwyższej jakości - niczym nie zanieczyszczone żeliwo. Francuskie żeliwo Staub na tyle, na ile to możliwe, pozbawione jest pęcherzyków powietrza. W efekcie grillujesz na litym, genialnie dystrybuującym ciepło materiale, który francuski producent wyposażył w powłokę nieprzywierającą.

Ta porcelanowa, ceramiczna glazura została zjednoczona z żeliwnym szkieletem w trakcie jednego z etapów ręczno-mechanicznej produkcji, czyli w czasie wypalania żeliwa w gigantycznych temperaturach. Stąd nieprzywierająca powłoka jest częścią patelni grillowej Black. Nie odpryśnie, jest odporna na ścieranie i zadrapania.

Grillowanie jest bardzo zdrowe, pozwala zachować niskokaloryczną dietę. Byś nie musiał przez całe dekady martwić się o swoją luksusową patelnię grillową, Staub oferuje na nią aż 30 lat gwarancji.

Żeliwne patelnie marki Staub idealnie współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.

Musisz tylko pamiętać, że żeliwne patelnie mają – na samym początku działania – maleńkie wymagania. Żeliwo musi się wygrzać, czyli dostosować do kuchenki, czy piekarnika, z którymi będzie współdziałać. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj nadmiernej ilości gruboziarnistych przypraw, czy gęstych marynat lub słodkich sosów.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

849 Promocyjnie 678

Zobacz, do czego wykorzystasz
żeliwną patelnię
grillową Staub

PATELNIA DO
GRILLOWANIA STEKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA DROBIU

PATELNIA DO
GRILLOWANIA HAMBURGERÓW

PATELNIA DO GRILLOWANIA
FILETÓW Z RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA SZASZŁYKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA WARZYW 

PATELNIA DO
GRILLOWANIA PANINI

Obejrzyj filmy o żeliwnych
naczyniach Staub, które
są genialnie funkcjonalne

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

  • Wielu nie wierzy, że żeliwne naczynia Staub mogą służyć do wszystkiego. Nie wierzą, póki nie spróbują.
  • I wtedy okazuje się, że żeliwo uzależnia. Smaki, jakie pozwala zyskać, są nie do opisania!
  • Plus fakt, że żeliwne garnki i patelnie wytrwają w kuchni przez długie dekady. Czego chcieć więcej?

żeliwna patelnia grillowa Staub
w skrócie

  • funkcjonalna patelnia grillowa z wysokimi ściankami
  • nieprzywierająca powłoka bezpieczna dla alergików
  • patelnia na wszystkie kuchenki i do piekarnika
  • wydajne wytapianie nadmiaru tłuszczu z mięs i ryb
  • wyraziste smaki grillowanych potraw wzmocnione przez żeliwo
  • grillowanie, czyli sposób na zdrowe smażenie mięs i ryb

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • długość - 28 cm
  • szerokość - 28 cm
  • wysokość ścianek - 4,2 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 34,7 cm
  • waga - 3,89 kg

Masz ochotę na wybitne smaki
mięs, ryb, warzyw, czy owoców morza -
grilluj na żeliwnej patelni Staub

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Naturalne barwniki glazury,
czyli o tym, jak Staub tworzy
patelnie dla wymagających

  • Zaletą patelni grillowych z kolekcji Square Grill jest również niezwykle wytrzymała zewnętrzna glazura.
  • Staub używa tylko naturalnych barwników do tworzenia zewnętrznych glazur swoich luksusowych produktów.
  • Zewnętrzna glazura stapiana jest z żeliwnym szkieletem, dzięki czemu staje się niezwykle odporna na uderzenia, odpryski, zmianę koloru.
  • Powłoka patelni grillowych nie brudzi się na kuchniach elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych. Niestety, tłusty gaz będzie zostawiać ślady na powłoce. Dlatego myj patelnię z zewnątrz po każdym użyciu (o tym mówimy poniżej).

Powłoka nieprzywierająca,
dzięki której najdelikatniejsze mięsa
same odchodzą od patelni

Grillowanie na żeliwnych, kwadratowych patelniach Staub jest banalnie proste. Pomaga w tym nieprzywierająca glazura. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby ugrillujesz bez dodatku tłuszczu. Wysokie żeberka wygodnej patelni dokładnie wytopią go z grillowanych porcji.

Grillując chude mięsa, drób, delikatne ryby, czy owoce morza posmaruj nagrzewającą się patelnię cieniutką warstwą oleju. Dzięki temu chude mięsa nie przywrą do patelni, a zyskasz świetne smaki i pięknie wyglądające, lekko przypieczone paseczki lub kratkę na skórce.

Proste i wykwintne potrawy
z patelni grillowej Staub…
po prostu niebo w gębie

  • Doskonałej jakości żeliwo potrafi genialnie dystrybuować ciepło, co znacząco skraca czas grillowania i nadaje potrawie niezwykle bogatego smaku i aromatu.
  • Żeliwna patelnia dba o to, by wydobyć z grillowanych produktów i przypraw oraz marynat, czy dodawanych w czasie grillowania sosów to, co najbardziej aromatyczne i smaczne.
  • Grillowanie na patelniach z żeliwa Staub nie może się znudzić. Za każdym razem smak będzie różny, ciekawszy, bogatszy - wszystko zależy od dodatków i przypraw.

Kwadratowe patelnie grillowe
to, jak mówi specjalista,
prawdziwi mistrzowie kuchni

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku Twoja patelnia będzie wymagała nieco większej ilości oleju. Po 2-3 tygodniach będziesz potrzebował go wiele mniej, bo żeliwo się wygrzeje.
  • Na początku przygody z grillowaniem używaj niewielkiej ilości gruboziarnistych przypraw, nie stosuj gęstych marynat oraz zalew, szczególnie na bazie miodu, czy cukru trzcinowego. Na to przyjdzie czas po kilku grillowaniach, gdy patelnia się wygrzeje.
  • Pamiętaj, by do mycia żeliwnych patelni często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś mocno przywrze do patelni, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz patelnię, wewnątrz, na czarnej glazurze mogą się pojawić białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i patelni. Użyj ręcznika papierowego nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze patelni, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.