Zbyt pospieszna współczesność zabiera nam często przyjemność płynącą z gotowania. Jednak światowej klasy producenci z uporem przypominają, że ta pasja jest warta kultywowania w każdej wolnej chwili. Właśnie dla ludzi, którzy potrafią znaleźć czas dla siebie i wykorzystują go w kreatywny sposób, francuska marka Staub stworzyła uroczą odmianę żeliwnych patelni z drewnianym uchwytem.
Utrzymane w stylistyce retro patelnie Staub mają wewnątrz niezwykle twardą, nieprzywierającą glazurę, dzięki której możesz smażyć i dusić z minimalnym dodatkiem tłuszczu. Żeliwo Staub, pokryte porcelanową glazurą, idealnie wzmacnia smaki przyrządzanych potraw - dlatego każdy obiad przygotowany przy pomocy tej uroczej patelni, to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Glazura, wypalania w gigantycznych temperaturach z żeliwnym szkieletem, stała się jego częścią. Jest niezwykle odporna na ścieranie, starzenie, czy wszelkiego typu uszkodzenia.
Uchwyt z twardego drewna bukowego został zaimpregnowany olejem ryżowymi i woskiem pszczelim. Wszystko po to, by przez lata trwał i wyglądał zawsze jak nowy. Drewniany uchwyt musi nadążyć za trwałością żeliwnej patelni, która objęta jest 30-letnią gwarancją.
Klasyczne, niezwykle gustowne patelnie z serii Black marki Staub nadają się do używania na każdym typie kuchenki – od gazowej, przez ceramiczną, elektryczną, aż po indukcyjną. Niestety, nie można zapiekać w nich potraw w piekarniku.
Francuski producent proponuje stworzone z grubego, hartowanego szkła pokrywki dla swoich rustykalnych patelni o średnicy 26 cm. Znajdziesz je na dole strony, pod każdym produktem.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PANIEROWANYCH MIĘS
PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS
PATELNIA DO
PLACKÓW
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO GLAZUROWANIA
WARZYW I MIĘS
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Wyjątkowa, nieprzywierająca, stopiona z żeliwnym szkieletem glazura to zasadniczy powód, dla którego warto mieć w kuchni patelnię marki Staub. Szklana emulsja jest niezwykle odporna na uszkodzenia i odpryśnięcia. Ale jej główna umiejętność sprowadza się do tego, że pozwala smażyć na minimalnej wręcz ilości oleju. Francuski producent bardzo mocno dba o dietetyczne, zdrowe gotowanie.
Smaki, które zyskasz za sprawą klasycznych, żeliwnych patelni Staub, są trudne do opisania. Zachwycają i oszałamiają bogactwem, są wielowymiarowe, intrygujące. Na długo zostają w pamięci. Właśnie dzięki nim zyskasz ochotę do ciągłych eksperymentów i testowania granic swojego talentu i smaku. A wszystko to dzięki doskonałym właściwościom żeliwa i nieprzywierającej glazury.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE