• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Black - Żeliwna, głęboka patelnia do smażenia, pieczenia i serwowania, Ø 26 cm, Staub

Dostępne kolory
799 Promocyjnie 775
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 799 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Głęboka, żeliwna patelnia marki Staub, która idealnie sprawdzi się i na kuchence i w piekarniku, to sprzęt, który inspiruje do twórczego działania w kuchni. Francuski producent zawsze zakładał, że jego luksusowe, powstające w ręczno-mechanicznym procesie produkcji naczynia muszą być możliwie najbardziej uniwersalne. Mają spełniać swoją klasyczną rolę - czyli patelni do smażenia - w kuchniach tradycjonalistów, ale realizować się też jako patelnie do duszenia, podpiekania i zapiekania tam, gdzie króluje twórczo gotujący eksperymentator.

Dodatkowo - dzięki nieprzywierającej, porcelanowej glazurze głębokie patelnie francuskiej marki Staub zaspakajają potrzeby jeszcze większego grona gotujących, którzy poszukują niezawodnego sprzętu. Powłoka nieprzywierająca w żeliwnych, głębokich patelniach pozwala smażyć, dusić i piec z minimalną ilością oleju. Wszystko po to, byś przyrządzał zdrowe, niskokaloryczne, perfekcyjnie smakujące potrawy.

Porcelanowa powłoka, która została wypalona i scalona w gigantycznych temperaturach z żeliwnym szkieletem patelni z serii Black, jest bardzo trwała, odporna na zarysowania i odpryśnięcia.

Kolejny fenomen tych stworzonych z doskonałej jakości żeliwa patelni - współpracują z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Dzięki rewelacyjnemu przewodnictwu ciepła potężnego, masywnego żeliwa, patelnie Staub nagrzewają się równomiernie i na długo pozwalają zachować ciepło potraw. Stąd warto serwować w nich przysmaki wprost na stół.

Pasjonaci wyrazistych, ciekawych i wielostopniowych smaków kochają żeliwo marki Staub za jego niezwykły, wrodzony talent. Żeliwo, choć pokryte porcelanową glazurą, potrafi intensyfikować smaki przyrządzanych w nim dań.

I na koniec to, co szczególnie cieszy tych, którzy traktują żeliwne patelnie Black jako inwestycję na całe lata. Producent oferuje aż 30-letnią gwarancję na swoje luksusowe produkty.

Jeśli życzysz sobie dusić w 26 cm patelni Staub, producent proponuje Ci masywną pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją pod produktem, na dole strony.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

799 Promocyjnie 775

Zobacz, do czego wykorzystasz
głęboką żeliwną
patelnię Staub

PATELNIA DO
SMAŻENIA MIĘS

PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB

PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS

PATELNIA DO
ZAPIEKANEK

PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW

PATELNIA DO DUSZENIA
MIĘS I WARZYW

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU 

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ

PATELNIA DO PIECZENIA
CHLEBA I CIAST

Obejrzyj filmy o żeliwnych
naczyniach Staub, które
są genialnie funkcjonalne

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

  • Jeśli Twoja głęboka żeliwna patelnia Staub nie trafiła jeszcze do piekarnika... nie wiesz, co tracisz.
  • Piekarnik to jej żywioł. Dzięki niemu potrawy zyskują niebiańskie smaki. Takiego obiadu nie zapomnisz!
  • O tym, jak dobrze piec w żeliwnych, głębokich patelniach Staub, mówi nasz ekspert.

żeliwna patelnia Staub
w skrócie

  • patelnia do smażenia, pieczenia, zapiekania
  • powłoka nieprzywierająca
    w postaci bardzo trwałej szklanej glazury
  • wyłącznie naturalne barwniki zewnętrznych powłok
  • wyraziste smaki mięs, ryb, warzyw wzmacniane przez żeliwo
  • na wszystkie typy kuchenek wraz z indukcją
  • powłoka bezpieczna dla alergików

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • średnica - 26 cm
  • średnica dna - 23 cm
  • wysokość ścianek - 5,5 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 34 cm
  • waga - 3 kg

Patelnie, które posłużą
na każdej kuchence
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Nieprzywierająca powłoka
głębokich patelni Staub
gwarantuje doskonałe smażenie

  • Długie lata szukaliśmy takich patelni żeliwnych, które nie będą zawodziły przez dekady. Okazało się, że francuska marka Staub spełnia wygórowane nawet wymagania.
  • Nieprzywierająca glazura głębokich, żeliwnych patelni Staub pozwala na nieskończone, a bardzo zdrowe kulinarne eksperymenty.
  • Powłoka jest niezwykle gładka, higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości i bezpieczna dla alergików.
  • Jest też bardzo twarda, odporna na odpryśnięcia i zarysowania, gdyż została stopiona z żeliwnym szkieletem patelni.
  • Patelnia Staub pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Musisz tylko pamiętać, żeby wygrzać patelnię (instrukcję znajdziesz w filmie).

Czegoś takiego się nie zapomina,
czyli specjalista o smakach potraw
z  żeliwnych patelni Staub

Francuskie żeliwne patenie wzmacniają i intensyfikują smaki smażonych, duszonych, czy zapiekanych potraw. Potrawa jest subtelna, delikatna, a jej smak ma wiele poziomów i niuansów. Żeliwo doskonale emituje ciepło w głąb potrawy, przygotowując ją w najbardziej optymalnych warunkach i w ściśle określonym czasie. 

Dzięki powolnemu przenikaniu ciepła przez produkt zyskujemy niezwykle zdrową, bardzo bogatą we właściwości odżywcze i witaminy, rewelacyjnie pachnącą potrawę.

 

Specjalista tłumaczy,
jak obchodzić się z żeliwnymi
głębokimi patelniami Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku Twoja patelnia będzie wymagała nieco większej ilości oleju. Po 2-3 tygodniach będziesz potrzebował go wiele mniej, bo żeliwo się wygrzeje.
  • Pamiętaj, by do mycia żeliwnych patelni często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś przywrze do dna patelni, czy za mocno zredukujesz sos, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz patelnię - po smażeniu, duszeniu, czy pieczeniu - mogą pojawić się wewnątrz, na czarnej glazurze białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i patelni. Użyj ręcznika papierowego nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze patelni, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.
  • Na patelniach z żeliwa nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.