• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Black - Żeliwna patelnia American grill; nieprzywierająca glazura, 30 x 30 cm, Staub

949 Promocyjnie 901
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 949 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, pytaj o termin dostawy
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jeśli lubisz gotować i cenisz wyjątkowe aromaty mięs, ryb, czy owoców morza, musisz spróbować grillowania, które otworzy przez Tobą przestrzeń wybitnych smaków i niskokalorycznych dań. Na żeliwnych, kwadratowych, głębokich patelniach francuskiej marki Staub możesz grillować, co Ci tylko przyjdzie do głowy. Spróbuj, jak doskonale smakują grillowane szaszłyki, steki wołowe, dorsz, czy nawet i kotlety siekane.

Kolekcja testowanych przez naszego specjalistę grillowych patelni American Grill, francuskiej marki Staub, jest odpowiedzią producenta na potrzeby bardzo wymagających użytkowników.

Potężna, masywna patelnia powstała z jednego kawałka najwyższej jakości żeliwa. Ma dwa uchwyty, by łatwiej było ją przenieść na stół, bo żeliwo jest stworzone do serwowania potraw. Długo zachowuje ciepło i pięknie prezentuje się na stole.

Na patelni American Grill możesz bezpiecznie i wygodnie przyrządzić, np., dużą ilość krojonego w kostkę kurczaka, czy filetu z indyka, które staną się częścią pysznej sałatki. Dzięki wysokim brzegom patelni do grillowanego mięsa możesz dodać warzywa, a wszystko zmieści się bez kłopotu.

Wyposażone w nieprzywierającą, porcelanową powłokę patelnie American Grill z serii Black objęte są 30-letnią gwarancją producenta. Więc przez całe dekady możesz cieszyć się ich doskonałymi talentami i właściwościami.

Grillowanie na doskonale rozgrzewających się żeliwnych patelniach Staub przebiega, z reguły, dość dynamicznie. Nie musisz jednak martwić się o losy powłoki nieprzywierającej swojej patelni grillowej. Ta wypalana wraz z żeliwem glazura stała się jego częścią, stąd jest niezwykle odporna na uszkodzenia, zarysowanie, czy odpryśnięcie.

Patelnie American Grill z linii Black doskonale współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.

Cenione w świecie francuskie żeliwo stawia tylko jeden mały warunek. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj bardzo dużej ilości gruboziarnistych przypraw ani gęstych marynat lub słodkich sosów. Po tym czasie żeliwo się wygrzeje, czyli oswoi z Twoją kuchenką lub piekarnikiem.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

949 Promocyjnie 901

Zobacz, do czego wykorzystasz
żeliwną patelnię
grillową Staub

PATELNIA DO
GRILLOWANIA STEKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA DROBIU

PATELNIA DO
GRILLOWANIA HAMBURGERÓW

PATELNIA DO GRILLOWANIA
FILETÓW Z RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA SZASZŁYKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA WARZYW 

PATELNIA DO
GRILLOWANIA PANINI

Obejrzyj film
o wygrzewaniu
żeliwnych patelni

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwna patelnia grillowa Staub
w skrócie

  • patelnia grillowa z wysokimi ściankami i potężnymi żeberkami
  • bezpieczna dla alergików nieprzywierająca powłoka
  • dwa uchwyty dla łatwego i bezpiecznego przenoszenia patelni
  • szybkie i dokładne wytapianie nadmiaru tłuszczu z mięs i ryb
  • genialne, wzmacniane przez żeliwo smaki grillowanych potraw
  • grillowanie to jedna z najzdrowszych metod smażenia mięs

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem, bardzo odporna na uszkodzenia nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • długość - 30 cm
  • szerokość - 30 cm
  • wysokość ścianek - 4,7 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 51,5 cm
  • waga - 5,3 kg

Grillowanie bez ograniczeń -
mięsa, ryby, warzywa, owoce morza
na patelni American Grill Staub

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Powłoka nieprzywierająca…
i nie musisz już odrywać
mięsa od patelni

Grillowanie na żeliwnych patelniach Staub American Grill jest banalnie proste. Pomaga w tym nieprzywierająca glazura. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby ugrillujesz bez dodatku tłuszczu. Wysokie żeberka patelni American Grill dokładnie wytopią go z grillowanych porcji.

Grillując chude mięsa, drób, delikatne ryby, czy owoce morza posmaruj nagrzewającą się patelnię cieniutką warstwą oleju. Dzięki temu chude mięsa nie przywrą do patelni, a zyskasz świetne smaki i pięknie wyglądające, lekko przypieczone paseczki lub kratkę na skórce.

Bardzo twarda,
odporna na uszkodzenia
zewnętrzna glazura patelni Staub

  • Zaletą patelni grillowych z kolekcji American Grill jest również niezwykle wytrzymała zewnętrzna glazura.
  • Staub używa tylko naturalnych barwników do tworzenia zewnętrznych glazur swoich luksusowych produktów.
  • Zewnętrzna glazura stapiana jest z żeliwnym szkieletem, dzięki czemu staje się niezwykle odporna na uderzenia, odpryski, zmianę koloru.
  • Powłoka patelni American Grill nie brudzi się na kuchniach elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych. Niestety, tłusty gaz będzie zostawiać ślady na powłoce. Dlatego myj patelnię z zewnątrz po każdym użyciu (o tym mówimy poniżej).

Wielostopniowe smaki
grillowanych potraw -
czyli specjalista o patelni Staub

  • Doskonałej jakości żeliwo potrafi genialnie dystrybuować ciepło, co znacząco skraca czas grillowania i nadaje potrawie niezwykle bogatego smaku i aromatu.
  • Żeliwna patelnia dba o to, by wydobyć z grillowanych produktów i przypraw oraz marynat, czy dodawanych w czasie grillowania sosów to, co najbardziej aromatyczne i smaczne.
  • Grillowanie na patelniach z żeliwa Staub nie może się znudzić. Za każdym razem smak będzie różny, ciekawszy, bogatszy - wszystko zależy od dodatków i przypraw.

 

Specjalista mówi o
intuicyjnym użytkowaniu
patelni American Grill Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku używaj niewielkiej ilości gruboziarnistych przypraw. Nie stosuj gęstych marynat i zalew na bazie miodu, czy cukru trzcinowego.
  • Do mycia żeliwnych patelni warto często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś przywrze do patelni, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Gdy umyjesz patelnię, wewnątrz mogą się pojawić białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nie szkodzi jedzeniu i patelni. Przetrzyj wnętrze patelni papierowym ręcznikiem nasączonym olejem, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.