• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Black - Okrągła, żeliwna patelnia do smażenia, pieczenia i serwowania, Ø 20 cm, Staub

Dostępne kolory
799 Promocyjnie 759
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 799 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, pytaj o termin dostawy
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Francuska kuchnia jest w każdym względzie wyrafinowana. Gotuje się tam wyśmienicie, doprawia ze znawstwem i serwuje z maestrią. Między innymi z tego względu na wskroś francuska marka Staub proponuje miłośnikom popisowych dań i przystawek serwowanych bezpośrednio na stół swoje ciekawe w formie, luksusowe patelnie typu hot plate.

Te patelnie z nieprzywierającą, porcelanową glazurą służą nie tylko smażeniu, duszeniu i pieczeniu przysmaków w piekarniku. Wyjątkowy kształt patelni z serii Black i żeliwne, doskonale długo zachowujące ciepło potraw pokrywki sprawiają, że goście mogą raczyć się przysmakami wprost z naczyń Staub.

Nie musisz obawiać się o stan porcelanowej powłoki, bo jest niezwykle twarda i odporna na zarysowania. Została zespolona z żeliwnym szkieletem w trakcie wypalania patelni w gigantycznych wręcz temperaturach.

Okrągłe patelnie z francuskiego żeliwa idealnie współdziałają z każdym typem kuchenki - od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż po indukcyjną.

Wyznacznikiem jakości perfekcyjnych francuskich naczyń jest aż 30-letnia gwarancja producenta.

Kochamy patelnie Staub za to, że są tak niezwykle uniwersalne. Można na nich podawać smażone bądź pieczone gorące przystawki, czy dania główne. Nadają się idealnie do serwowania chłodnych potraw, czy nawet i deserów.

Warto powiedzieć, że to, co przyrządzisz na patelniach do serwowania, będzie czarowało gości wyjątkowym smakiem, bo taka jest umiejętność francuskiego żeliwa, które wzmacnia i wzbogaca wrażenia zmysłowe. Mięso nie smakuje tylko mięsem, ale subtelnymi przyprawami, czy ziołowymi marynatami. Dlatego na żeliwnych patelniach Staub warto przyrządzać ciekawe, eksperymentalne potrawy kuchni całego świata.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

799 Promocyjnie 759

Zobacz, do czego wykorzystasz
żeliwną patelnię
do pieczenia i serwowania

PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS

PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS

PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB

PATELNIA DO 
PANIEROWANYCH MIĘS

PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS

PATELNIA DO
PLACKÓW

PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW

PATELNIA DO GLAZUROWANIA
WARZYW I MIĘS

Obejrzyj film
o wygrzewaniu
żeliwnych patelni

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwna patelnia Staub
w skrócie

  • eleganckie patelnie do smażenia, podpiekania i serwowania potraw
  • żeliwne patelnie na bardzo eleganckie okazje, posłużą jako „gorący talerz”
  • wewnątrz nieprzywierająca, łatwa w konserwacji powłoka
  • na zewnątrz ultra twarda, porcelanowa glazura
  • z patelni Staub mogą korzystać alergicy

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • uchwyt pokrywki - niklowana stal szlachetna

Wymiary

  • średnica - 20 cm
  • średnica dna - 17 cm
  • długość całkwit z uchwytami - 26 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • wysokość z pokrywką - 9,5 m
  • pojemność - 0,75 litra
  • waga - 2,1 kg

Dania główne lub przystawki -
wszystko świeże, wprost
z kuchenki, czy piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Patelnia Staub,
która prowokuje do serwowania
na miliony sposobów

  • Specyficzne w formie, luksusowe, żeliwne patelnie do serwowania, francuskiej marki Staub, to naczynia, które swobodnie możesz postawić na stole jako talerz wypełniony apetycznym, gorącym daniem. Dzięki temu, iż wysokiej jakości żeliwo wyśmienicie przewodzi ciepło, zaserwujesz gościom pięknie aranżowane smażone, duszone, czy podpiekane przysmaki.
  • Okrągłe patelnie z żeliwną pokrywką mogą trafić na domowy, czy ogrodowy stół, uświetnią też elegancki bankiet. Można położyć je bezpośrednio na talerzu przed ucztującym lub potraktować jako półmisek, z którego wszyscy goście będą mogli nakładać sobie wykwintne potrawy wedle uznania.
  • Żeliwne patelnie Staub idealnie służą też na kuchence i w piekarniku. Możesz przygotować na nich potrawy i wprost z kuchni serwować je na stół.
  • Od twojej wyobraźni zależy, czym zaskoczysz gości, czy najbliższych. Na żeliwnych patelniach typu hot plate zaserwujesz wszelkiego typu mięsa w sosach, nadziewane roladki drobiowe, czy wołowe, pieczone ryby, zapiekanki z warzyw.
  • Na wyposażonych w nieprzywierającą powłoką żeliwnych patelniach zaserwujesz nie tylko ciepłe dania, ale i słodkie desery, lody, czy sałatki owocowe. Patelnia Staub może też posłużyć jako półmisek z krojonymi wędlinami, serami.
  • Okrągła patelnia z linii Black, która stworzona została z myślą o bardzo wymagających hedonistach, jest lekko matowa. Pokrywkę zdobi uchwyt z niklowanej stali. Całość prezentuje się bardzo dostojnie na nawet elegancko przybranym bankietowym stole.

Dzięki nieprzywierającej powłoce
na patelni Staub usmażysz
bardzo zdrowe potrawy

  • Francuskie żeliwne patelnie do serwowania marki Staub, wyposażone w pokrywkę, nazywane są „gorącymi talerzami”. Posiadają bardzo wysokiej jakości wewnętrzną, nieprzywierającą glazurę.
  • To niezwykle funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie zastosowane przez francuskiego producenta luksusowego żeliwa gwarantuje, że będziesz mógł smażyć, dusić i zapiekać potrawy z minimalną ilością tłuszczu.
  • Warto wiedzieć, że do smażenia, duszenia, czy zapiekania na żeliwnych patelniach Staub najlepiej używać wysokiej jakości olejów, które dymią w temperaturze od 240 stopni Celsjusza. Nasz specjalista sugeruje używanie oleju ryżowego, kokosowego, arachidowego, palmowego, itp. wysokotemperaturowych tłuszczy.
  • Oparta na bazie szkła, stapiana z żeliwnym szkieletem patelni glazura jest niezwykle trwała i twarda. Stąd nie należy się obawiać, że po latach używania odpryśnie, czy zniszczy się.
  • Glazura nie ma porów, stąd nie wchłania zapachów potraw. Nie rozwijają się na niej bakterie.
  • Dzięki nieprzywierającej glazurze nawet alergicy mogą spróbować doskonałych smaków potraw przyrządzanych i serwowanych na patelniach Staub, gdyż wszelkiego typu przysmaki nie mają bezpośredniego kontaktu z żeliwem.
  • Francuska kuchnia znana jest z oszałamiających, bogatych, wielopoziomowych smaków. Możesz je odtworzyć we własnej kuchni dzięki połączeniu talentów najwyższej klasy żeliwa Staub z właściwościami jego porcelanowej, nieprzywierającej glazury.
  • Żeliwo Staub wzmacnia i intensyfikuje smaki, a dołączona do patelni pokrywka pozwala na doskonałe nawilżenie przyrządzanych potraw. Wszystko po to, by zachować wartości odżywcze i by aromat oraz bogactwo smaków, efekt stosowania przeróżnych przypraw, oszołomiły biesiadników.

Patelnie, które myją się
niemal same – czyli słowo
o konserwacji żeliwa Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku Twoja patelnia będzie wymagała nieco większej ilości oleju. Po 2-3 tygodniach będziesz potrzebował go wiele mniej, bo żeliwo się wygrzeje.
  • Pamiętaj, by do mycia żeliwnych patelni często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś przywrze do dna patelni, czy za mocno zredukujesz sos, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz patelnię - po smażeniu, duszeniu, czy pieczeniu - mogą pojawić się wewnątrz, na czarnej glazurze białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i patelni. Użyj ręcznika papierowego nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze patelni, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.
  • Na patelniach z żeliwa nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.