Cherry - Żeliwny wok z nieprzywierającą glazurą, 5,7 l, Ø 37 cm, Staub

949 Promocyjnie 800
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zapomniałeś zrobić zakupy? Musiałbyś długo stać w kolejce, a padasz z nóg? Jesteś umówiony ze znajomymi, a jeszcze nie jadłeś obiadu? Jeśli tylko w Twojej kuchni gości tak pomysłowe naczynie, jakim jest wok, problem szybkiego obiadu masz z głowy.

Żeliwny wok francuskiej marki Staub to prawdziwy czarodziej wybitnych smaków i bardzo dynamicznego, oszczędzającego czas i energię przyrządzania doskonale smakujących dań. Do woka możesz włożyć niemal wszystko, co znajdziesz w lodówce. Wok nie jest wybredny, a z tego, co mu powierzysz, przygotuje naprawdę ciekawie smakujący obiad.

Jak sprawdziliśmy, w woku można gotować niemal codziennie, używając prawie identycznych składników, a przez zmienianą intensywność duszenia, czy smażenia i dodane przyprawy wok serwuje raz za razem inną potrawę. Taki jest zdolny!

Luksusowe, kultowe żeliwne woki francuskiej marki Staub, które cieszą aż 30-letnią gwarancją, genialnie szybko rozprowadzają ciepło, pozwalając niemal błyskawicznie dusić, czy smażyć. Duża ilość akumulowanego przez żeliwo ciepła trafia w głąb przyrządzanych dań, stąd potrzebujesz niewiele energii, by powstał doskonały obiad.

Wok z serii Cherry, francuskiej marki Staub, działa idealnie na każdym typie kuchenki - od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż po indukcję. Jeśli masz odpowiednio duży piekarnik, w żeliwnym woku możesz również zapiekać i podpiekać przeróżne przysmaki.

Dzięki dołączonemu do woka rusztowi możesz gotować na parze lub odsączać usmażone w woku mięsa, warzywa, czy ryby.

Wyjątkową cechą żeliwnych woków Staub jest wewnętrzna warstwa porcelanowej, nieprzywierającej, niezwykle odpornej na uszkodzenia glazury, która pozwala używać minimalnej ilości tłuszczu do smażenia. Idealnie gładka powłoka sprawia, że używanie woka Staub jest proste i przyjemne. Mieszanie potraw, mycie woka - nie nastręcza żadnych problemów.

Żeliwne woki Staub kuszą pięknie wybarwianą, zewnętrzną glazurą, która powstała na bazie naturalnych składników. Glazura jest niezwykle odporna na uderzenia, czy uszkodzenia. Nie wyblaknie przez cała lata i pozwoli Ci długo cieszyć się perfekcyjnie wyglądającym wokiem.

PROSTE GOTOWANIE I ZŁOŻONE SMAKI
Z ŻELIWNEGO WOKA STAUB,
KUCHENNEGO CUDOTWÓRCY

Wok big cherry v2
  • jedno z genialniejszych, najbardziej uniwersalnych kuchennych naczyń
  • z każdego uczyni mistrza kuchni i oczaruje smakami
  • wewnątrz odporna na uszkodzenia
    powłoka nieprzywierająca
  • ruszt do odsączania
    usmażonych mięs, ryb i warzyw
  • pokrywa z hartowanego szkła

ŻELIWNY WOK STAUB WSPÓŁPRACUJE
Z KAŻDEGO TYPU KUCHENKĄ
I ZAPIEKA POTRAWY W PIEKARNIKU

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

Staub wok z linii vherry 37 cm lifestyle

WOK - MISA POPISOWYCH SMAKÓW

  • Spójrz, jak doskonale uniwersalny jest żeliwny wok marki Staub. Wystarczy, że podsmażysz w nim krewetki, dodasz pomidory z ziołami, paprykę i cebulę oraz brokuły.
  • Do potrawy możesz dodać, zamiast krewetek, mielone mięso. Całość zalej zmiksowanymi pomidorami z puszki i uduś tak, by zredukowany sos był bardzo gęsty.
  • Nie musisz być mistrzem kuchni, nie musisz stać przez długi czas przy woku, bo on poradzi sobie sam i to w kilkanaście minut.
  • Kiedy po całym, ciężkim dniu masz ochotę zrobić sobie wolne, wok Ci w tym doskonale pomoże. Nim się obejrzysz, gorąca kolacja będzie kusić cudownymi aromatami.

Materiał

  • wewnątrz - stworzona na bazie szkła, stopiona z żeliwem powłoka zapobiegająca przywieraniu
  • szkielet - najwyższej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - kilka warstw bardzo odpornej na blaknięcie i uszkodzenia, naturalnie barwionej glazury
  • pokrywka - hartowane szkło
  • uchwyt pokrywki - niklowana stal szlachetna
  • ruszt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica woka od brzegu do brzegu - 37 cm
  • średnica dna - 14,5 cm
  • pojemność 5,7 litra
  • wysokość ścianek - 9,7 cm
  • wysokość z pokrywką - 10,5 cm
  • długość z uchwytami - 46 cm
  • waga - 7 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

NIESKOŃCZONE WARIACJE SMAKÓW,
CZYLI WŁÓŻ DO WOKA,
CO MASZ POD RĘKĄ

1 wok staub to genialnie uniwersalne naczynie

Wok jest w Polsce zdecydowanie niedoceniony. To znane od tysięcy lat naczynie ma nieskończoną wręcz ilość zastosowań.

W woku można gotować, dusić, smażyć. A jeśli zmieści się w piekarniku, można też w nim piec i zapiekać.

  • Wok jest niesamowity pod tym względem, że pozwoli ci przygotować obiad z, dosłownie, kilku składników. I to taki obiad, który na długo zapamiętasz, bo będzie smakował naprawdę wyjątkowo.
  • Trzeba się bardzo postarać, by potrawę złożoną z tych samych produktów przyrządzić w woku za każdym razem tak samo. Wystarczy delikatna zmiana proporcji, nieco inna kompozycja przypraw, nawet odmienna kolejność dodawania składników, a potrawa diametralnie zmienia smak i aromat.
  • Wok potrafi zdziałać cuda. Mieszające się ze sobą smaki poszczególnych produktów, np. marchewki, grzybów, mięsa, pomidorów, cebuli, papryki, itp., tworzą tak bogate kompozycje, że trudno rozpoznać, co składa się na daną potrawę. Tu nic nie smakuje po swojemu. Marchewka ma smak grzybów, duszonego mięsa, papryka smakuje cebulką. Wrażenie jest oszałamiające.
  • Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że potrawy przyrządzane w woku są niezwykle sycące. Nawet mała porcja, niewielka miseczka duszonych warzyw z mięsem jest w stanie nakarmić dorosłego tak, że przez dobre kilka godzin nie pomyśli o kolejnym posiłku.
  • Potrawy z woka są genialnie lekkostrawne (zwłaszcza wtedy, gdy łączymy technikę smażenia z duszeniem, a mniej smażymy). Wokowane dania pozwalają zachować bardzo zdrową, optymalnie dobraną do trybu życia dietę.
  • Żeliwne woki francuskiej marki Staub mają dostosowaną do ich średnicy szklaną pokrywę. Jest ona niezwykle przydatna, gdyż pozwala krążyć parze wodnej w woku - tym samym gotowane, czy duszone w nim potrawy nabierają doskonałej chrupkości i sprężystości. Dodatkowo, są gotowe w mgnieniu oka. Wystarczy 20-30 minut i nawet złożona potrawa gości na stole.
  • Woki marki Staub wyposażone są w wygodny półruszt, na którym można odsączać wcześniej obsmażone w woku kawałki mięs, ryb, czy warzyw.
  • Przystosowane do każdego typu kuchenki, w tym i indukcji, żeliwne woki Staub nagrzewają się niezwykle szybko i bardzo długo zachowują ciepło potraw. Stąd wok można wykorzystać jako reprezentacyjne naczynie do serwowania.
  • Wok to naczynie niezwykle przyjazne dla gotującego. Idealnie nadaje się nie tylko dla miłośników wyrafinowanych smaków, ale i dla tych wszystkich, którzy dopiero uczą się sztuki kulinarnej.

ULTRA TWARDA POWŁOKA NIEPRZYWIERAJĄCA,
CZYLI DIETETYCZNE SMAŻENIE I DUSZENIE
W ŻELIWNYM WOKU STAUB

2 pow%c5%82oka nieprzywieraj%c4%85ca w wokach staub

  • Kucharze całego świata do dziś fascynują się doskonałą powłoką nieprzywierającą wewnątrz woków francuskiej marki Staub.
  • Ta ultra twarda glazura, stapiana z żeliwnym szkieletem, przypomina w dotyku gładki, bezbarwny lakier. Dzięki temu, że została wypalona w gigantycznych temperaturach, które scaliły ją na trwałe z żeliwnym szkieletem woka, powłoka jest praktycznie niezniszczalna. Można ją zniszczyć, przegrzewając maksymalnie naczynie, względnie przebijając ją z wielką siłą kutym, potężnym widelcem. Normalne użytkowanie żeliwnego woka Staub nijak nie zużywa gładkiej, pozbawionej porów glazury.
  • Nieprzywierająca glazura, oparta na bazie szklanej emulsji, minimalizuje zapotrzebowanie na olej, stąd w woku Stab smażysz i dusisz niezwykle zdrowo i dietetycznie.
3 kolorowa glazura i pow%c5%82oka nieprzywieraj%c4%85ca w wokach staub

  • Powłoka nie emituje żadnych szkodliwych substancji. Ponieważ potrawa nie ma kontaktu z czystym żeliwem, woków Staub mogą używać również alergicy.
  • Mimo iż wok Staub ma wewnątrz nieprzywierającą glazurę, samo żeliwo nie straciło swojej najważniejszej cechy. Potrafi z maestrią intensyfikować i wzmacniać smaki przyrządzanych w nim potraw.
  • I jeszcze jedna zaleta wyjątkowych woków z nieprzywierającą powłoką – myje się je błyskawicznie. Nawet, jeśli przyrządzany w woku sos zredukuje się za mocno, czy potrawa zostanie nadmiernie zagęszczona, a na dnie, czy ściankach woka pojawi się lekko przypalona skorupka, naczynie da się odmoczyć w kilka minut. Wystarczy ciepła woda i płyn do naczyń.

SPECJALISTA ZDRADZA TAJNIKI
GOTOWANIA W WOKU
MARKI STAUB

4 zdrowe gotowanie   wok staub v2

  • Specyficzna konstrukcja woka pozwala smażyć partiami. Np., najpierw obsmaż cebulkę, odsuń ją lekko na bok. Tłuszcz, na którym smażyła się cebula, przeniknie jej aromatem, więc mięso, które na nim przygotujesz, będzie niesamowicie pachniało. Stanie się od razu delikatnie pikantne.
  • Kiedy obsmażysz kawałki mięsa, np. wołowinę, wieprzowinę, kurczaka, czy ryby, możesz przesunąć je na bok woka albo przenieść na stalowy ruszt, by dochodziły w parze.
  • Do cebulki możesz dorzucić dowolne, twarde i miękkie warzywa. Teraz wymieszaj wszystko i przykryj woka pokrywką.
  • Kolejność dodawania produktów do woka jest bardzo prosta. Najpierw wrzucamy to, co przyrządza się najdłużej, czyli mięso, twarde warzywa, później to, co bardziej delikatne, np. grzyby, a na końcu to, co będzie gotowe w mgnieniu oka – np. pomidory, lekko obgotowany ryż, czy makaron. Parę chwil i parujące, aromatyczne danie jest gotowe.
  • Jeśli mięso było obsmażone na początku, wymieszaj je z uduszonymi, gotowymi już warzywami.
  • Przyprawiaj partiami - najpierw mięso, później warzywa, wedle woli i upodobań. Baw się w kreatora nowych, niepospolitych smaków.
  • Wok kocha różnego typu octy, np. orzechowy, malinowy, estragonowy, czosnkowy, itp., uwielbia mniej, czy bardziej orientalne sosy – rybne, sojowe, pomidorowe, chilli i setki innych. To, jak będzie smakować potrawa, zależy tylko od Twojej pomysłowości i odwagi stosowania najróżniejszych przypraw ze wszystkich zakątków świata.
  • Można powiedzieć, że, z dużą dozą prawdopodobieństwa, nigdy nie znudzą ci się potrawy z woka. Mógłbyś korzystać z niego codziennie, przez całe życie, a on zawsze by cię zaskakiwał.

SPECJALISTA ZAPEWNIA,
ŻE WYSTARCZY KILKA MINUT,
BY POZNAĆ WYMAGANIA WOKA STAUB

Drewniane utensylia prestizowa kuchnia v2

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

Syntetyczne utensylia prestizowa kuchnia v2

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

Maksymalna moc palnika prestizowa kuchnia v2

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

Nie uzywac funcji boost prestizowa kuchnia v2

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

Nie szorowac prestizowa kuchnia v2

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

Nie myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

Kuchenne rekawice prestizowa kuchnia v2

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Twój żeliwny wok Staub zacznie pokazywać prawdziwy pazur, gdy pozwolisz mu przyzwyczaić się do swojej kuchenki. Albo i piekarnika, jeśli tylko wok się w nim zmieści.
  • Żeliwo musi się wygrzać. To bardzo prosty proces. Wystarczy w woku gotować, smażyć, dusić. Wok sam z siebie dopasuje się do kuchenki, na której będzie pracował.
  • Musisz tylko pamiętać, by przez kilka pierwszych razy, gdy będziesz przyrządzać pyszności w woku, nie przegrzewać go za mocno (ustaw kuchenkę na maksymalnie 50-60% mocy). Nie używaj też nazbyt dużej ilości gruboziarnistych przypraw. Staraj się też unikać marynat, legumin, dodatku miodu, czy cukru.
  • Na początku Twój wok będzie też wymagał nieco większej ilości oleju. Większej, nie znaczy ogromnej. 2-3 łyżki wysokotemperaturowego oleju po czasie zostaną zredukowane do pół łyżki do smażenia.
  • Im starszy wok, tym sprawniej i skuteczniej będzie realizował twoje marzenia o wyjątkowych potrawach. Tak działa żeliwo.
5 specjlaista radzi  jak konserwowa%c4%87 %c5%bceliwny wok staub