Gwarantujemy, że kiedy poznasz doskonałe francuskie naczynia marki Staub, przekonasz się, jak wiele można wymagać od żeliwnych garnków. Te naczynia udowodnią, że wyrafinowany smak nie jest domeną jedynie luksusowych restauracji. Razem z garnkami Staub odnajdziesz go we własnej kuchni.
Garnek i wkład do gotowania na parze zwielokrotnią Twoje doznania smakowe i możliwość tworzenia zupełnie nowych, niezwykle zdrowych, dietetycznych potraw. Jeśli wyjmiesz wkład z żeliwnego garnka z serii Dark Blue, możesz gotować w nim, dusić, smażyć, piec i zapiekać. Ekskluzywny design naczyń klasy Premium pozwala również na serwowanie potraw - pięknie podane przysmaki, niczym kulinarne dzieła sztuki, trafią z kuchni prosto na zastawiony stół.
Żeliwne naczynia Dark Blue, marki Staub, poradzą sobie doskonale na każdym typie kuchenki wraz z indukcją, gdzie pokażą, jak sprawnie i szybko są w stanie gotować. To zasługa masywnego, jednolitego szkieletu wykonanego z najwyższej klasy żeliwa i ciężkich, doskonale przylegających do naczynia pokrywek.
W żeliwnych garnkach z powłoką nieprzywierającą, która przybrała formę scalonej z naczyniem gładkiej, niezwykle twardej glazury, każdą potrawę ugotujesz idealnie zdrowo. Wszelkie wartości odżywcze, witaminy i bogate aromaty zostaną w naczyniu, bo opracowane przy udziale najsłynniejszych kucharzy świata pokrywki nie wypuszczają pary wodnej z naczynia. Pokrywki mają specjalny system wypustek, które przyspieszają obieg pary w garnku i pozwalają nawilżać potrawę o 30% mocniej, niż klasyczne, gładkie pokrywki. Dlatego smaki z żeliwnych naczyń Staub porywają.
Naczynia Staub czarują niezwykle twardą, odporną na odpryśnięcia, czy uderzenia ekologiczną glazurą w kolorze eleganckiego granatu, która została kilkukrotnie nałożona na żeliwny garnek znaną od starożytności metodą majolika.
Masywne, ciężkie, wykonane z niezwykłą starannością naczynia Staub Dark Blue to garnki na całe życie. Posiadają 30-letnią gwarancję, więc możesz mieć pewność, że nigdy nie zawiodą.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
GARNEK DO GOTOWANIA
POTRAW NA PARZE
GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP
GARNEK DO
PIECZENI
GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH
GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW
GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW
GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU
GARNEK DO
ZAPIEKANEK
GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH
GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Gratulujemy! Właśnie odkrywasz naczynia z niezawodną powłoką nieprzywierającą. Testujemy je od lat i możemy powiedzieć, że glazura wewnątrz żeliwnych, francuskich naczyń Staub jest doskonale odporna na zarysowania, uszkodzenia i, co ważne, minimalizuje zużycie oleju. Poza tym nieprzywierająca powłoka jest przyjazna dla alergików.
Spójrz, jak wyraziste kolory mają naczynia Staub. Sprawdziliśmy - po latach bardzo dynamicznego używania żeliwne garnki Staub wyglądają niemal jak nowe. Kolorowa, zewnętrzna glazura, która powstała na bazie naturalnych barwników, nie blaknie, nie zmienia koloru, nie odpryskuje i nie rysuje się.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH