• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Graphite Grey - Żeliwna patelnia grillowa z kolekcji Pure Grill, porcelanowa glazura, Ø 26 cm, Staub

799 Promocyjnie 775
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 799 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy wiesz, że grillowane mięsa i ryby muszą nieco odetchnąć, nim trafią z patelni na talerz? Dzięki temu włókna mięsa zmiękną, soki nawilżą je, a całość zyska doskonały aromat i smak.

Grillowanie jest niezwykle zdrowe i dietetyczne, jako że minimalizuje się kontakt mięsa z tłuszczem. Dodatkowo - w czasie grillowania tłuszcz wytapia się z mięs, czy ryb, sprawiając, że są lekkostrawne i pyszne.

Dzięki znakomitej jakości grillowym patelniom francuskiej marki Staub możesz zaznać doskonałych smaków zupełnie niezależnie od pory roku, czy pogody. Korzystając z dobrodziejstw żeliwnej patelni, przyrządzisz zawsze zdrowe potrawy, które nie mają kontaktu z, np., produktami ubocznymi spalania węgla drzewnego, czy chemicznych podpałek.

Francuska marka Staub stworzyła okrągłe patelnie grillowe, Pure Grill z linii Graphite Grey, które wyposażone są w nieprzywierającą, porcelanową powłokę. Nie musisz jednak obawiać się, że uszkodzisz tę na trwałe scaloną z żeliwnym szkieletem glazurę, gdyż została wypalona wraz z żeliwem w gigantycznych temperaturach, więc jest jego częścią.

Żeberka żeliwnej, okrągłej patelni grillowej wytopią nadmiar tłuszczu z mięs, stąd możesz na niej próbować milionów odsłon przeróżnych potraw. Spróbuj grillowanej ryby z warzywami, steków, grillowanych kotletów siekanych. Tu ograniczeniem jest wyłącznie Twoja wyobraźnia.

Posiadające aż 30 lat gwarancji żeliwne grillowe patelnie Staub z linii Graphite Grey doskonale współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.

Doskonałej jakości francuskie żeliwo postawi tylko jeden mały warunek. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj bardzo dużej ilości gruboziarnistych przypraw ani gęstych marynat lub słodkich sosów. Po tym czasie żeliwo się wygrzeje, czyli oswoi z Twoją kuchenką lub piekarnikiem.

Francuski producent zakłada, że wielu grillujących chce eksperymentować z odpowiednim nawilżeniem mięs. Dlatego do grillowej patelni Graphite Grey możesz dobrać pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją na dole strony, przy każdym produkcie.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

799 Promocyjnie 775

Zobacz, do czego wykorzystasz
żeliwną patelnię
grillową Staub

PATELNIA DO
GRILLOWANIA STEKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA DROBIU

PATELNIA DO
GRILLOWANIA HAMBURGERÓW

PATELNIA DO GRILLOWANIA
FILETÓW Z RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA RYB

PATELNIA DO
GRILLOWANIA SZASZŁYKÓW

PATELNIA DO
GRILLOWANIA WARZYW 

PATELNIA DO
GRILLOWANIA PANINI

Obejrzyj filmy o żeliwnych
naczyniach Staub, które
są genialnie funkcjonalne

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

  • Wielu nie wierzy, że żeliwne naczynia Staub mogą służyć do wszystkiego. Nie wierzą, póki nie spróbują.
  • I wtedy okazuje się, że żeliwo uzależnia. Smaki, jakie pozwala zyskać, są nie do opisania!
  • Plus fakt, że żeliwne garnki i patelnie wytrwają w kuchni przez długie dekady. Czego chcieć więcej?

żeliwna patelnia grillowa Staub
w skrócie

  • klasyczna patelnia grillowa z niewysokimi ściankami
  • nieprzywierająca powłoka
    - też dla alergików
  • patelnia na każdy typ kuchenki i do piekarnika
  • sprawne wytapianie nadmiaru tłuszczu z mięs i ryb
  • wzmacniane przez żeliwo wyraziste smaki grillowanych potraw
  • grillowanie, czyli metoda bardzo zdrowego smażenia mięs i ryb

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura

Wymiary

  • średnica - 26 cm
  • średnica dna - 23,5 cm
  • wysokość ścianek - 3,5 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 34 cm
  • waga - 3,5 kg

Mięsa, ryby, warzywa, owoce morza -
grilluj, na co masz ochotę
na patelni Pure Grill Staub

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Nieprzywierająca glazura
i nieskończona przyjemność
grillowania na patelniach Staub

Grillowanie na żeliwnych, okrągłych patelniach Staub jest banalnie proste. Pomaga w tym nieprzywierająca glazura. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby ugrillujesz bez dodatku tłuszczu. Żeberka patelni dokładnie wytopią go z grillowanych porcji.

Grillując chude mięsa, drób, delikatne ryby, czy owoce morza posmaruj nagrzewającą się patelnię cieniutką warstwą oleju. Dzięki temu chude mięsa nie przywrą do patelni, a zyskasz świetne smaki i pięknie wyglądające, lekko przypieczone paseczki lub kratkę na skórce.

Smaki, których się nie zapomina,
czyli o talentach grillowych patelni
francuskiej marki Staub

  • Doskonałej jakości żeliwo potrafi genialnie dystrybuować ciepło, co znacząco skraca czas grillowania i nadaje potrawie niezwykle bogatego smaku i aromatu.
  • Żeliwna patelnia dba o to, by wydobyć z grillowanych produktów i przypraw oraz marynat, czy dodawanych w czasie grillowania sosów to, co najbardziej aromatyczne i smaczne.
  • Grillowanie na patelniach z żeliwa Staub nie może się znudzić. Za każdym razem smak będzie różny, ciekawszy, bogatszy - wszystko zależy od dodatków i przypraw.

 

Specjalista o rewolucyjnej,
naturalnie barwionej glazurze,
która przetwa niejedno

  • Zaletą patelni grillowych z kolekcji Pure Grill jest również niezwykle wytrzymała zewnętrzna glazura.
  • Staub używa tylko naturalnych barwników do tworzenia zewnętrznych glazur swoich luksusowych produktów.
  • Zewnętrzna glazura stapiana jest z żeliwnym szkieletem, dzięki czemu staje się niezwykle odporna na uderzenia, odpryski, zmianę koloru.
  • Powłoka patelni grillowych nie brudzi się na kuchniach elektrycznych, ceramicznych i indukcyjnych. Niestety, tłusty gaz będzie zostawiać ślady na powłoce. Dlatego myj patelnię z zewnątrz po każdym użyciu (o tym mówimy poniżej).

Specjalista mówi o
prostym użytkowaniu
patelni Pure Grill Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku Twoja patelnia będzie wymagała nieco większej ilości oleju. Po 2-3 tygodniach będziesz potrzebował go wiele mniej, bo żeliwo się wygrzeje.
  • Na początku przygody z grillowaniem używaj niewielkiej ilości gruboziarnistych przypraw, nie stosuj gęstych marynat oraz zalew, szczególnie na bazie miodu, czy cukru trzcinowego. Na to przyjdzie czas po kilku grillowaniach, gdy patelnia się wygrzeje.
  • Pamiętaj, by do mycia żeliwnych patelni często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś mocno przywrze do patelni, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz patelnię, wewnątrz, na czarnej glazurze mogą się pojawić białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i patelni. Użyj ręcznika papierowego nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze patelni, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.