Czy wiesz, że grillowane mięsa i ryby muszą nieco odetchnąć, nim trafią z patelni na talerz? Dzięki temu włókna mięsa zmiękną, soki nawilżą je, a całość zyska doskonały aromat i smak.
Grillowanie jest niezwykle zdrowe i dietetyczne, jako że minimalizuje się kontakt mięsa z tłuszczem. Dodatkowo - w czasie grillowania tłuszcz wytapia się z mięs, czy ryb, sprawiając, że są lekkostrawne i pyszne.
Dzięki znakomitej jakości grillowym patelniom francuskiej marki Staub możesz zaznać doskonałych smaków zupełnie niezależnie od pory roku, czy pogody. Korzystając z dobrodziejstw żeliwnej patelni, przyrządzisz zawsze zdrowe potrawy, które nie mają kontaktu z, np., produktami ubocznymi spalania węgla drzewnego, czy chemicznych podpałek.
Francuska marka Staub stworzyła okrągłe patelnie grillowe, Pure Grill z linii Graphite Grey, które wyposażone są w nieprzywierającą, porcelanową powłokę. Nie musisz jednak obawiać się, że uszkodzisz tę na trwałe scaloną z żeliwnym szkieletem glazurę, gdyż została wypalona wraz z żeliwem w gigantycznych temperaturach, więc jest jego częścią.
Żeberka żeliwnej, okrągłej patelni grillowej wytopią nadmiar tłuszczu z mięs, stąd możesz na niej próbować milionów odsłon przeróżnych potraw. Spróbuj grillowanej ryby z warzywami, steków, grillowanych kotletów siekanych. Tu ograniczeniem jest wyłącznie Twoja wyobraźnia.
Posiadające aż 30 lat gwarancji żeliwne grillowe patelnie Staub z linii Graphite Grey doskonale współdziałają z każdego typu kuchenką, w tym i płytą indukcyjną. Możesz je również wstawiać do piekarnika, by podpiec, czy podgrzać ugrillowane przysmaki.
Doskonałej jakości francuskie żeliwo postawi tylko jeden mały warunek. Przez pierwsze 2-3 grillowania nie używaj bardzo dużej ilości gruboziarnistych przypraw ani gęstych marynat lub słodkich sosów. Po tym czasie żeliwo się wygrzeje, czyli oswoi z Twoją kuchenką lub piekarnikiem.
Francuski producent zakłada, że wielu grillujących chce eksperymentować z odpowiednim nawilżeniem mięs. Dlatego do grillowej patelni Graphite Grey możesz dobrać pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją na dole strony, przy każdym produkcie.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
PATELNIA DO
GRILLOWANIA STEKÓW
PATELNIA DO
GRILLOWANIA DROBIU
PATELNIA DO
GRILLOWANIA HAMBURGERÓW
PATELNIA DO GRILLOWANIA
FILETÓW Z RYB
PATELNIA DO
GRILLOWANIA RYB
PATELNIA DO
GRILLOWANIA SZASZŁYKÓW
PATELNIA DO
GRILLOWANIA WARZYW
PATELNIA DO
GRILLOWANIA PANINI
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Grillowanie na żeliwnych, okrągłych patelniach Staub jest banalnie proste. Pomaga w tym nieprzywierająca glazura. Dzięki niej tłuste mięsa, czy ryby ugrillujesz bez dodatku tłuszczu. Żeberka patelni dokładnie wytopią go z grillowanych porcji.
Grillując chude mięsa, drób, delikatne ryby, czy owoce morza posmaruj nagrzewającą się patelnię cieniutką warstwą oleju. Dzięki temu chude mięsa nie przywrą do patelni, a zyskasz świetne smaki i pięknie wyglądające, lekko przypieczone paseczki lub kratkę na skórce.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH