• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Graphite Grey - Żeliwna patelnia do smażenia z nieprzywierającą glazurą, Ø 26 cm, Staub

Dostępne kolory
799 Promocyjnie 759
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 799 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, pytaj o termin dostawy
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Już dawno dowiedziono, że dobry sprzęt kuchenny prowokuje lepsze, ciekawsze gotowanie i umiejętność bardziej intrygującego, odważniejszego przyprawiania. Z drugiej strony - im kto doskonalej poznał tajniki sztuki kulinarnej, tych chętniej sięga po doskonały sprzęt, który pozwoli na nieskończone eksperymenty.

Francuska marka Staub, słynąca z produkcji luksusowych, masywnych, żeliwnych naczyń, proponuje miłośnikom kuchni wygodne patelnie z wylewkami. Ten lity odlew żeliwa, z którego powstała patelnia i jej uchwyt, jest niezwykle odporny na temperatury, dlatego patelnia Skillet idealnie sprawdzi się w piekarniku. Możesz upiec na niej pizzę, zrobić zapiekankę, przygotować mięso dla całej rodziny.

Dzięki temu, iż żeliwna patelnia z serii Graphite Grey, marki Staub, współpracuje z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcję, jest doskonałym partnerem w dietetycznym smażeniu. Za sprawą jej porcelanowej, niezwykle odpornej na uszkodzenia nieprzywierającej glazury, możesz pokusić się o przygotowanie potraw, których nie odważyłbyś się wcześniej stworzyć na zwykłej patelni. Żeliwo Staub pozwala smażyć z minimalnym dodatkiem tłuszczu, co wpływa na zdrowotne i smakowe walory przygotowywanych mięs, ryb, owoców morza, czy warzyw.

Francuski producent słynie ze swojego najwyższej jakości żeliwa z, aż, 30-letnią gwarancją. Okazuje się, że te niezwykle wytrzymałe, piękne i funkcjonalne patelnie potrafią przez całe lata wyglądać niemal jak nowe i służyć z roku na rok lepiej. Nikogo nie dziwią francuskie żeliwne patelnie, które kupuje się raz na całe życie.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

799 Promocyjnie 759

Zobacz, do czego wykorzystasz
płytką żeliwną
patelnię Staub

PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS

PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS

PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB

PATELNIA DO 
PANIEROWANYCH MIĘS

PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS

PATELNIA DO
PLACKÓW

PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW

PATELNIA DO GLAZUROWANIA
WARZYW I MIĘS

Obejrzyj film
o wygrzewaniu
żeliwnych patelni

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwna patelnia Staub
w skrócie

  • patelnia do smażenia, pieczenia, podpiekania, serwowania
  • nieprzywierająca glazura pozwala dietetycznie smażyć
  • wylewki służą odlewaniu wytopionego tłuszczu, czy porcjowaniu sosu na talerze
  • żeliwny uchwyt wymaga rękawicy kuchennej
  • z patelni Staub mogą korzystać alergicy

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • uchwyt - żeliwo

Wymiary

  • średnica - 26 cm
  • średnica dna - 21 cm
  • wysokość ścianek - 5,1 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 48,2 cm
  • waga - 3 kg

Patelnie, które kochają
każdą kuchenkę
i ciepło piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Magik kuchennego show -
patelnia, na której uda się
nawet pizza

Klasyczne patelnie z wylewkami, francuskiej marki Staub, powstały z litego odlewu żeliwa. Te patelnie nadają się nie tylko do używania na wszelkich typach kuchenek, ale równie doskonale służą w piekarniku. Patelnie Skillet sprawdzą się doskonale przy smażeniu, duszeniu i zapiekaniu pyszności.

Wylewki pozwolą wygodnie odlać przyrządzany na patelni sos, czy nadmiar tłuszczu wytopiony z różnego typu mięs. Dzięki bardzo funkcjonalnej, nieprzywierającej powłoce na patelni Skillet marki Staub upieczesz nawet domową pizzę. Ta legendarna już konstrukcja patelni zachwyci wszystkich, którzy lubią kuchenne wyzwania i przygody.

Staub świadomie dba,
by smażenie było zdrowe
a potrawy nadzwyczaj smaczne

  • Patelnia z wylewkami zmieści się w większości piekarników, gdzie pokaże, na co ją stać. A można na niej przyrządzić nieskończoną ilość pieczonych, zapiekanych i podpiekanych potraw. Patelnia z powłoką nieprzywierającą może też przerodzić się w formę do jabłkowej tarty, ciasta z owocami, czy puszystego biszkoptu.
  • Stworzona przez markę Staub porcelanowa, nieprzywierająca glazura wewnątrz patelni pozwala smażyć, dusić, piec i zapiekać z minimalną ilością tłuszczu. 
  • Niezwykle twarda, odporna na czynniki zewnętrzne i odpryśnięcia nieprzywierająca glazura stapiana jest w temperaturze około 800 stopni z żeliwnym szkieletem.
  • Patelnię docenią też alergicy, którzy mogą bezpiecznie z niej korzystać.
  • Żeliwo ma wielki talent do wzmacniania i wzbogacania smaków. Jeśli kochasz przyprawy, marynaty, sosy – te patelnie spełnią wszelkie twoje oczekiwania i marzenia o niezwykle różnorodnej, pysznej kuchni.

Kilka chwil i żeliwna patelnia
marki Staub jest gotowa
do ponownego działania

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że patelnie z żeliwa powinno się wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Na początku Twoja patelnia będzie wymagała nieco większej ilości oleju. Po 2-3 tygodniach będziesz potrzebował go wiele mniej, bo żeliwo się wygrzeje.
  • Pamiętaj, by do mycia żeliwnych patelni często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli coś przywrze do dna patelni, czy za mocno zredukujesz sos, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz patelnię - po smażeniu, duszeniu, czy pieczeniu - mogą pojawić się wewnątrz, na czarnej glazurze białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i patelni. Użyj ręcznika papierowego nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze patelni, odczekaj moment, umyj ją i wysusz.
  • Na patelniach z żeliwa nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.