Rzadko zdarza się, by najwięksi mistrzowie kuchni dzielili się swoimi skrywanymi tajemnicami. Nie wiemy, jak francuskiej marce Staub udało się nakłonić sławy świata kulinariów, kucharzy z gwiazdkami Michelin’a, do współtworzenia rewelacyjnych, żeliwnych naczyń. Efekt wspólnych działań mistrzów żeliwa, inżynierów, designerów i perfekcjonistów w świecie smaków jest uwznioślający.
Żeliwne garnki z wytwornej, szaro-grafitowej serii Graphite Grey, zaliczają się do grupy naczyń Premium. Kuszą aż 30-letnią gwarancją i, jak pokazują nasze doświadczenia, po całych latach używania ciągle wyglądają jak niemal nowe.
Pokrywająca owalne naczynia Graphite Grey połyskliwa, elegancka glazura tworzona jest na bazie naturalnych barwników. Wszystko po to, by nawet alergicy mogli korzystać z wyśmienitych naczyń francuskiego producenta.
Fachowcy i pasjonaci gotowania kochają żeliwo Staub z kilku powodów. Masywny, bardzo trwały żeliwny szkielet genialnie szybko przewodzi ciepło, pracując na każdym typie kuchenki, wraz z indukcją. Oczywiście, owalny garnek z serii Graphite Grey posłuży też w piekarniku, gdzie upieczesz i zapieczesz w nim dosłownie każdy, przychodzący Ci do głowy przysmak.
Kolejna zaleta żeliwnych naczyń Staub Graphite Grey to obmyślone niezwykle starannie pokrywki z wypustkami, które aż od 30% lepiej nawilżają potrawy. Warto dodać, że ciężkie, żeliwne pokrywki nie pozwalają parze wodnej uciec z naczynia, dzięki czemu dbają o to, byś jadł zawsze pełnowartościową, zdrową potrawę.
Wewnątrz naczyń Staub znajduje się nieprzywierająca, idealnie gładka, scalona z żeliwnym szkieletem glazura, która perfekcyjnie wzmacnia smaki przyrządzanych dań.
Naczynia Staub z serii Graphite Grey powstają przy znaczącym udziale człowieka. Mistrz rzemiosła dba o to, byś dostał produkt najwyższej klasy, który posłuży Ci przez całe dekady.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
GARNEK DO
DUŻYCH ILOŚCI ZUP
GARNEK DO PIECZENIA
KURCZAKA, KACZKI I INDYKA
GARNEK DO DUŻYCH
PORCJI PIECZENI
GARNEK DO
ZAPIEKANEK
GARNEK DO PIECZENIA
WIELU PORCJI MAŁYCH MIĘS
GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU
GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW
GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH
GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH
GARNEK DO DUSZENIA
ZŁOŻONYCH POTRAW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Wewnątrz naczyń Staub znajduje się porcelanowa glazura stworzona na bazie szkła stapianego ze szkieletem garnka. Nieodpryskująca, niezwykle twarda, odporna na kwasy i zasady ma właściwości nieprzywierające. Musisz tylko wygrzać sobie garnek (jak pokazaliśmy w filmie).
Glazura pozwala dusić, piec i smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Wspomaga w ten sposób zdrową dietę niskotłuszczową. Aksamitnie gładka w dotyku, pozbawiona porów glazura jest niezwykle higieniczna. Nie wchłania zapachów, nie absorbuje smaków przyrządzanych w naczyniach Staub potraw.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH