Głęboka, żeliwna patelnia marki Staub, która idealnie sprawdzi się i na kuchence i w piekarniku, to sprzęt, który inspiruje do twórczego działania w kuchni. Francuski producent zawsze zakładał, że jego luksusowe, powstające w ręczno-mechanicznym procesie produkcji naczynia muszą być możliwie najbardziej uniwersalne. Mają spełniać swoją klasyczną rolę - czyli patelni do smażenia - w kuchniach tradycjonalistów, ale realizować się też jako patelnie do duszenia, podpiekania i zapiekania tam, gdzie króluje twórczo gotujący eksperymentator.
Dodatkowo - dzięki nieprzywierającej, porcelanowej glazurze głębokie patelnie francuskiej marki Staub zaspakajają potrzeby jeszcze większego grona gotujących, którzy poszukują niezawodnego sprzętu. Powłoka nieprzywierająca w żeliwnych, głębokich patelniach pozwala smażyć, dusić i piec z minimalną ilością oleju. Wszystko po to, byś przyrządzał zdrowe, niskokaloryczne, perfekcyjnie smakujące potrawy.
Porcelanowa powłoka, która została wypalona i scalona w gigantycznych temperaturach z żeliwnym szkieletem patelni z serii Graphite Grey, jest bardzo trwała, odporna na zarysowania i odpryśnięcia.
Kolejny fenomen tych stworzonych z doskonałej jakości żeliwa patelni - współpracują z każdym typem kuchenki, od gazowej, po indukcyjną. Dzięki rewelacyjnemu przewodnictwu ciepła potężnego, masywnego żeliwa, patelnie Staub nagrzewają się równomiernie i na długo pozwalają zachować ciepło potraw. Stąd warto serwować w nich przysmaki wprost na stół.
Pasjonaci wyrazistych, ciekawych i wielostopniowych smaków kochają żeliwo marki Staub za jego niezwykły, wrodzony talent. Żeliwo, choć pokryte porcelanową glazurą, potrafi intensyfikować smaki przyrządzanych w nim dań.
I na koniec to, co szczególnie cieszy tych, którzy traktują żeliwne patelnie Graphite Grey jako inwestycję na całe lata. Producent oferuje aż 30-letnią gwarancję na swoje luksusowe produkty.
Jeśli życzysz sobie dusić w 20 cm patelni Staub, producent proponuje Ci masywną pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją pod produktem, na dole strony.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
PATELNIA DO
SMAŻENIA MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
ZAPIEKANEK
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO DUSZENIA
MIĘS I WARZYW
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO PIECZENIA
CHLEBA I CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Francuskie żeliwne patenie wzmacniają i intensyfikują smaki smażonych, duszonych, czy zapiekanych potraw. Potrawa jest subtelna, delikatna, a jej smak ma wiele poziomów i niuansów. Żeliwo doskonale emituje ciepło w głąb potrawy, przygotowując ją w najbardziej optymalnych warunkach i w ściśle określonym czasie.
Dzięki powolnemu przenikaniu ciepła przez produkt zyskujemy niezwykle zdrową, bardzo bogatą we właściwości odżywcze i witaminy, rewelacyjnie pachnącą potrawę.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH