Japoński nóż Kiritsuke - co to takiego i do czego służy?

W kolejnym odcinku cyklu „Lubimy gadać o kuchni” nasz specjalista „od sprzętu”, Krystian i Tomek, kucharz niezwykle utalentowany, dyskutują o specyficznym, dzikim nożu Kiritsuke.

Tomek nie wiedział, co Go czeka, zgotowaliśmy Mu niespodziankę. Warto zobaczyć Jego minę. Taką samą, nota bene, mają Ci wszyscy, którzy po raz pierwszy biorą w dłoń ten totalnie niezwykły nóż.

Do czego służy dziwaczne, bądź co bądź, ostrze noża Kiritsuke? Czy dobrze się kroi tym „jednorękim bandytą”, jak nazwał go Krystian? Obejrzyj nasz film, a wszystko stanie się jasne.

Tych, którzy chcieliby sprawdzić się w starciu sam na sam z nożem Kiritsuke, niech wpadną do naszego studio w Cieszynie.

A! W filmie pokazujemy nóż z nieistniejącej już, niestety, kolekcji noży Miyabi. Niemniej - noży o tym super-kształcie jest na rynku nadal sporo.

Produkty powiązane z filmem