• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Artykuły O garnkach

Lata doświadczeń, testów, gotowania w najlepszych jakościowo naczyniach świata, sprawiły, że możemy dzielić się naszą szeroką wiedzą na temat doboru luksusowych garnków. Możemy z pełną odpowiedzialnością pisać o nich artykuły, pokazywać ich liczne zalety i czasem pojawiające się wady. Wiemy, jakie garnki polecać osobom z różnymi schorzeniami, czy stosującym specyficzną dietę. W artykułach naszego specjalisty znajdziesz mnóstwo pożytecznych rad i informacji na temat naczyń, które uznaliśmy, na drodze restrykcyjnej eliminacji, za najlepsze z najlepszych.

Powłoka odporna na ścieranie - co to naprawdę znaczy?

Jedną z większych i bardziej osławionych zalet powłok nieprzywierających garnków i patelni jest osławiona „odporność na ścieranie”. Jednak mało kto wie, co to tak naprawdę znaczy.

Czytaj więcej

Czego nie potrafią żeliwne garnki Staub?

Intryguje Cię, do czego wykorzystasz żeliwny garnek francuskiej marki Staub? Boisz się, że będzie stał w szafie i stresował Cię, bo nie masz pojęcia, co w nim ugotować? Rozwiejemy wszystkie wątpliwości!

Czytaj więcej

Unilloy, najlżejsze żeliwne naczynia świata - efekt ponad 200 prób

Dla konsekwentnego, upartego człowieka nie ma rzeczy niemożliwych, choć na pewno ich stworzenie nie należy do prostych. Taka właśnie jest historia najlżejszego żeliwa świata – Unilloy marki SSC.

Czytaj więcej

Niebiańskie smaki z japońskich żeliwnych naczyń Unilloy

Żeliwne garnki potrafią wzmacniać smaki gotowanych potraw. Jednak to, w jaki sposób to zrobią, zależy od jakości glazury, którą są pokryte. Japońskie naczynia Unilloy potrafią to wprost wybitnie.

Czytaj więcej

Ukryta moc miedzi, czy naczynia Copper Core na indukcji

Miedziano-stalowe garnki znają wszyscy. Ale mało kto wie, że belgijska marka Falk ręcznie tworzy stalowo-miedziane naczynia Copper Core. O tym ciekawym zjawisku mówi nasz tekst.

Czytaj więcej

Ekstremalnie zdrowe gotowanie w 100 ml wody

Kiedyś gotowało się w takiej ilości wody, jaka mieściła się w naczyniu. Ważne było, żeby to, co go gotowane było nią zalane. A teraz jest inaczej - im mniej wody, tym zdrowsze gotowanie.

Czytaj więcej

Jak dbać o miedziane naczynia Falk?

Jeśli zdecydujesz się na miedziane naczynia Falk, one z dnia na dzień staną się kolejną wielką miłością Twojego życia. Jednak i ta miłość wymaga pielęgnowania i dbania o nią. Czytaj o naczyniach Falk.

Czytaj więcej

Miedziane naczynia Falk, czyli producencka kuracja odmładzająca

Słyszałeś kiedyś o SPA dla miedzianych naczyń? Jeśli nie, opowiemy Ci o niezwykłym pomyśle belgijskiej marki Falk, która w niezwykły sposób dba o komfort swojego klienta i jego naczyń.

Czytaj więcej