Jaka patelnia najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni?
Patelnia nieprzywierająca? Stalowa? Żeliwna? Miedziana? Co wybrać? Czy sobie z nią poradzę? Nie ma stresu! Nasz film rozwieje wszystkie wątpliwości i pozwoli Ci wybrać najlepszą patelnię.
Patelnia nieprzywierająca? Stalowa? Żeliwna? Miedziana? Co wybrać? Czy sobie z nią poradzę? Nie ma stresu! Nasz film rozwieje wszystkie wątpliwości i pozwoli Ci wybrać najlepszą patelnię.
Nowe, wyjęte z pudełka żeliwne garnki, patelnie, czy woki oraz brytfanny trzeba dostosować do kuchenki. Jak to zrobić, pokazuje nasz film. Krystian opowie, dlaczego i jak wygrzać żeliwne naczynia.
Wiemy, jak wygrzewać żeliwne naczynia, bo mamy wypróbowane metody. Chcieliśmy jednak przetestować coś nowego, co poleca Internet. I odkryliśmy, jak nie wygrzewać żeliwa Staub.
Sprawa doboru rozmiaru patelni do wielkości i ilości porcji, które będą na niej smażone, wydaje się być bardzo prosta. Ale, jak pokazuje praktyka, wielu smażących ma i z tym problem.
Wszyscy producenci świata dość dziwacznie określają średnicę patelni. Mierzą ją od brzegu do brzegu, czyli w najszerszym miejscu. Ze średnicą dna nie ma to, faktycznie, nic wspólnego.