Nasze filmy uczą, jak sobie dobrze poradzić z patelnią nieprzywierającą

Patelnie nieprzywierające są jednymi z najprostszych w użyciu. Nie wymagają żadnych specjalnych zabiegów, gdy po raz pierwszy pojawiają się w Twojej kuchni. Wyjmujesz taką patelnię z pudełka, myjesz wodą z płynem i smażysz. Wydawałoby się, że nie można wymarzyć sobie lepszego sprzętu. Ale…

Jak to w życiu bywa i tu, w przypadku patelni z powłokami nieprzywierającymi, nie wszystko jest do końca tak proste, jakby się wydawało. Powłoki nieprzywierających patelni mają swoje ograniczenia. Przede wszystkim musisz znać maksymalny poziom temperatur, które wytrzyma Twoja patelnia. O tym i wielu innych niespodziankach, które szykują dla nas patelnie nieprzywierające, mówią nasze filmy. Pokazujemy w nich, jak dobrze korzystać z patelni z powłokami, by służyły długo i szczęśliwie. Oglądaj, zapraszamy!

Jak smażyć na nieprzywierającej patelni Woll XL Logic?

Patelnie niemieckiej marki Woll są, co tu dużo mówić, naprawdę doskonałe. Musisz tylko pamiętać, że stawiają pewne wymagania. Jakie? Wszystkiego dowiesz się z naszego filmu.

Czytaj więcej

Szkoła smażenia na patelniach nieprzywierających - PODSTAWY

Pytanie, ilu smażących robi to wg zasad sztuki, czyli tak, by nie pozbawić tego, co smażone, wszelkich wartości odżywczych. Odpowiedź jest dość smutna - niewielu. Zmienimy ten stan rzeczy!

Czytaj więcej

Zmywarka-niszczyciel! Nie myj w niej noży, patelni i garnków!

Bardzo, bardzo wielu ludzi kocha wstawiać naczynia i noże do zmywarki. Często nie mają jednak pojęcia, jak bardzo sami sobie szkodzą. Oglądaj film o zmywarce-niszczycielu. Może Cię przekonamy.

Czytaj więcej

Jak złe smażenie i nieprawidłowe nawyki niszczą patelnie nieprzywierające

Po raz kolejny wracamy do tematu, dlaczego Twoja patelnia nieprzywierająca kończy żywot po krótkim czasie. Obejrzyj film, który wyjaśni problem, a w którym popisowo zepsuliśmy jajecznicę.

Czytaj więcej

Dlaczego Twoja patelnia tak szybko kończy żywot i co z tym zrobić

Stare patelnie często niezbyt dobrze smażyły, nowe można za to bardzo szybko przegrzać. Jak sobie z tym poradzić, podpowiada w filmie nasz specjalista. Naucz się mierzyć temperaturę smażenia.

Czytaj więcej

Patelnie zniszczalne i niezniszczalne - część 1

Stworzyliśmy nasz roboczy, a specyficzny podział patelni na zniszczalne i niezniszczalne. Czym charakteryzuje się każda z grup? Czym Cię zaskoczy smażenie na nich? Wszystko wyjaśnia nasz film.

Czytaj więcej

Scanpan - podobieństwa i różnice między patelniami CTX i HaptIQ

Ci, którzy zwrócili uwagę na zaawansowane nieprzywierające, tytanowo-ceramiczne patelnie marki Scanpan, zauważyli, że linie CTX i HaptIQ są podobne. Dlaczego w takim razie HaptIQ jest droższy?

Czytaj więcej

O konstrukcji naczyń TechnIQ marki Scanpan i tytanowej powłoce Stratanium Plus

Prawdziwym wyzwaniem dla każdego, kto traktuje poważnie gotowanie, jest znalezienie naczyń, które zmienią jego spojrzenie na kuchnię. Sprawdź, czym fascynuje linia TechnIQ marki Scanpan.

Czytaj więcej
« 1