Nasze filmy uczą, jak sobie dobrze poradzić z patelnią nieprzywierającą

Patelnie nieprzywierające są jednymi z najprostszych w użyciu. Nie wymagają żadnych specjalnych zabiegów, gdy po raz pierwszy pojawiają się w Twojej kuchni. Wyjmujesz taką patelnię z pudełka, myjesz wodą z płynem i smażysz. Wydawałoby się, że nie można wymarzyć sobie lepszego sprzętu. Ale…

Jak to w życiu bywa i tu, w przypadku patelni z powłokami nieprzywierającymi, nie wszystko jest do końca tak proste, jakby się wydawało. Powłoki nieprzywierających patelni mają swoje ograniczenia. Przede wszystkim musisz znać maksymalny poziom temperatur, które wytrzyma Twoja patelnia. O tym i wielu innych niespodziankach, które szykują dla nas patelnie nieprzywierające, mówią nasze filmy. Pokazujemy w nich, jak dobrze korzystać z patelni z powłokami, by służyły długo i szczęśliwie. Oglądaj, zapraszamy!

Patelnia Adamant marki Fissler - twarda jak skała, śliska, jak lodowisko

Nie jest łatwo, niestety, znaleźć dobrą, wytrzymałą patelnię nieprzywierającą, która wytrwa długie lata i będzie pozwalała zdrowo smażyć. Poznaj patelnie Adamant marki Fissler. Warto!

Czytaj więcej

Jak smażyć na nieprzywierającej patelni Woll XL Logic?

Patelnie niemieckiej marki Woll są, co tu dużo mówić, naprawdę doskonałe. Musisz tylko pamiętać, że stawiają pewne wymagania. Jakie? Wszystkiego dowiesz się z naszego filmu.

Czytaj więcej

Szkoła smażenia na patelniach nieprzywierających - PODSTAWY

Pytanie, ilu smażących robi to wg zasad sztuki, czyli tak, by nie pozbawić tego, co smażone, wszelkich wartości odżywczych. Odpowiedź jest dość smutna - niewielu. Zmienimy ten stan rzeczy!

Czytaj więcej

Zmywarka-niszczyciel! Nie myj w niej noży, patelni i garnków!

Bardzo, bardzo wielu ludzi kocha wstawiać naczynia i noże do zmywarki. Często nie mają jednak pojęcia, jak bardzo sami sobie szkodzą. Oglądaj film o zmywarce-niszczycielu. Może Cię przekonamy.

Czytaj więcej

Jak złe smażenie i nieprawidłowe nawyki niszczą patelnie nieprzywierające

Po raz kolejny wracamy do tematu, dlaczego Twoja patelnia nieprzywierająca kończy żywot po krótkim czasie. Obejrzyj film, który wyjaśni problem, a w którym popisowo zepsuliśmy jajecznicę.

Czytaj więcej

Dlaczego Twoja patelnia tak szybko kończy żywot i co z tym zrobić

Stare patelnie często niezbyt dobrze smażyły, nowe można za to bardzo szybko przegrzać. Jak sobie z tym poradzić, podpowiada w filmie nasz specjalista. Naucz się mierzyć temperaturę smażenia.

Czytaj więcej

Patelnie zniszczalne i niezniszczalne - część 1

Stworzyliśmy nasz roboczy, a specyficzny podział patelni na zniszczalne i niezniszczalne. Czym charakteryzuje się każda z grup? Czym Cię zaskoczy smażenie na nich? Wszystko wyjaśnia nasz film.

Czytaj więcej

Scanpan - podobieństwa i różnice między patelniami CTX i HaptIQ

Ci, którzy zwrócili uwagę na zaawansowane nieprzywierające, tytanowo-ceramiczne patelnie marki Scanpan, zauważyli, że linie CTX i HaptIQ są podobne. Dlaczego w takim razie HaptIQ jest droższy?

Czytaj więcej
« 1