Artykuły O akcesoriach kuchennych

Domowy świat akcesoriów kuchennych jest przejawem świadomości gotującego i tego, co naprawdę się dla niego liczy. Odpowiedni dobór markowych desek do krojenia, kamieni do ostrzenia noży, młynków do przypraw itp. pokazuje, że w tej dziedzinie można ciągle jeszcze coś odkrywać. Wszystkie sprzęty, które pełnią funkcje wspomagającą gotowanie, smażenie, krojenie, mogą też nosić znamiona luksusu i być tworzone przez bardzo świadomych ich roli producentów. W tym wypadku akcesoria kuchenne przestają być sprzętem przypadkowym, jednorazowym, zapychającym kuchenne szuflady. Stają się za tym pełnoprawnymi pomocnikami w dbaniu, by gotowanie było sztuką pełną rozmachu.

Jak odpowiednio dbać o deski do krojenia japońskiej marki Hasegawa

Japońskie, antybakteryjne i antyalergiczne deski do krojenia, stworzone przez markę Hasegawa, są naprawdę długowieczne. Posłużą Ci doskonale, ale postawią też nieco warunków. O nich w tekście.

Czytaj więcej

Japońska marka Hasegawa i jej deski kuchenne z prawdziwego zdarzenia

Deski kuchenne japońskiej marki Hasegawa to legenda sama w sobie. Korzystają z nich przeróżne sławy kuchennego świata i mówią, że nigdy się z nimi nie rozstaną. Co w tym sprzęcie wyjątkowego?

Czytaj więcej

Jak dobrze korzystać z ceramicznych kamieni Shapton?

Wyśmienite kamienie ceramiczne japońskiej marki Shapton odstają bardzo mocno od swoich noszących identyczną nazwę pobratymców. Trzeba je też nieco inaczej traktować. O tym mówi tekst.

Czytaj więcej

Co koniecznie musisz wiedzieć o kamieniach syntetycznych Shapton

Syntetyczne kamienie Shapton to, bezdyskusyjnie, kamienie najwyższej światowej klasy. I, jak przystało na sprzęt Premium, wymagają trzymania się pewnych reguł, by służyły długo i szczęśliwie.

Czytaj więcej

Jak mądrze wykorzystać wielorazowe worki do próżniowego pakowania Fresh & Save Zwilling’a

System próżniowy Fresh & Save, niemieckiej marki Zwilling, jest niezwykle rozsądnie przemyślany. Poza różnej wielkości pojemnikami, masz też to wyboru specjalne, wielorazowe, mocne woreczki.

Czytaj więcej

Jak dobrze pakować próżniowo i jak długo przechowywać jedzenie w lodówce - zestaw Fresh & Save

Zapakowane próżniowo jedzenie wytrwa w lodówce naprawdę długo. W naszym tekście podamy Ci nieco statystyk. Musisz tylko pamiętać, by odpowiednio zabrać się do pakowania.

Czytaj więcej

O wielu zaletach próżniowego pakowania jedzenia - system Fresh & Save Zwillinga

Pakowanie próżniowe to naprawdę świetna sprawa. Jedzenie jest wiele dłużej świeże, Ty nie marnujesz go i nie wyrzucasz. Przyszedł czas na zestaw Fresh & Save niemieckiej marki Zwilling.

Czytaj więcej

Każdy producent swój produkt chwali. Niektórzy nie chwalą, a robią swoje - o deskach Asahi

W przypadku japońskich desek kuchennych Asahi nie sprawny dział PR, a badania przemawiają na ich korzyść. A kiedy trafia do Ciebie ta niecodzienna deska, wiesz, że masz w domu ideał do krojenia.

Czytaj więcej
« 1