Artykuły O akcesoriach kuchennych

Domowy świat akcesoriów kuchennych jest przejawem świadomości gotującego i tego, co naprawdę się dla niego liczy. Odpowiedni dobór markowych desek do krojenia, kamieni do ostrzenia noży, młynków do przypraw itp. pokazuje, że w tej dziedzinie można ciągle jeszcze coś odkrywać. Wszystkie sprzęty, które pełnią funkcje wspomagającą gotowanie, smażenie, krojenie, mogą też nosić znamiona luksusu i być tworzone przez bardzo świadomych ich roli producentów. W tym wypadku akcesoria kuchenne przestają być sprzętem przypadkowym, jednorazowym, zapychającym kuchenne szuflady. Stają się za tym pełnoprawnymi pomocnikami w dbaniu, by gotowanie było sztuką pełną rozmachu.

Każdy producent swój produkt chwali. Niektórzy nie chwalą, a robią swoje - o deskach Asahi

W przypadku japońskich desek kuchennych Asahi nie sprawny dział PR, a badania przemawiają na ich korzyść. A kiedy trafia do Ciebie ta niecodzienna deska, wiesz, że masz w domu ideał do krojenia.

Czytaj więcej

Jak czyścić i pielęgnować japońską deskę kuchenną Asahi?

Japońskie deski kuchenne marki Asahi pozwalają kroić przez całe dekady. By jednak zachowały swoje właściwości, trzeba je odpowiednio traktować. Jak? O tym mówi nasz artykuł. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Zapomniana i niedoceniona deska kuchenna

Wielokrotnie ironizujemy, że dobre deski kuchenne to chyba najrzadziej kupowany sprzęt domowy.  Wielu zaopatruje się w marketowe deski, inni kroją na tym, co pradziadkowie zostawili w spadku.

Czytaj więcej

Jak dobrać ostrzałkę do japońskich noży?

Japońskie noże zdobywają coraz większe rzesze miłośników. Dla tych, którzy szykują się do zakupu tych pięknych noży, kilka informacji na temat ostrzałek i ostrzenia.

Czytaj więcej