Artykuły O patelniach

O patelniach z naszej oferty możemy mówić i pisać niemal bez końca, bo wiemy o nich prawie wszystko. Używamy ich od lat, testujemy je, polecamy zawodowcom i amatorom zdrowego smażenia, intrygującego duszenia i niekończącego się eksperymentowania z potrawami kuchni całego świata. Bo patelnia, o czym ciągle przekonujemy naszych Klientów i Czytelników, nie służy już tylko do smażenia. Piszemy o najlepszych technologicznie patelniach, co do których jesteśmy przekonani, że można je polecać nawet najbardziej wybrednym i wymagającym miłośnikom kuchni.

Jaką patelnię ceramiczną wybrać, by smażyła bez przywierania?

Ceramiczne patelnie ciągle cieszą się ogromną popularnością. Choć wielu dopiero po zakupie orientuje się, że coś z tą ceramiką nie tak. Czytaj o starych i nowych powłokach ceramicznych.

Czytaj więcej

Jakie są optymalne temperatury smażenia - skrócony poradnik

Od kiedy nasi Klienci zyskali świadomość, że trzeba dobrać odpowiednią temperaturę do typu potrawy, od tego czasu ciągle ktoś pyta o optymalne temperatury smażenia różnych produktów.

Czytaj więcej

Nie utrzymasz ciężkich naczyń w dłoni? Eva Solo spieszy z pomocą

Ci, którzy nie mogą nosić ciężarów, którym drętwieją palce, mają problemy ze stawami, czy borykają się z reumatyzmem lub artretyzmem mogą gotować w lekkich, a doskonałych jakościowo naczyniach.

Czytaj więcej

Gotuj pięknie, gotuj zdrowo - naczynia Nordic Kitchen marki Eva Solo

Duńczycy mają dryg do tworzenia rzeczy pięknych. Mają też niejako wrodzoną potrzebę używania luksusowych materiałów. Efekt - spójrz na kultową kolekcję naczyń Nordic Kitchen marki Eva Solo.

Czytaj więcej

Patelnia ceramiczna, czy tytanowa - która sprawdzi się lepiej?

Wielu Klientów naszego sklepu, zdezorientowanych wypisywanymi w sieci opiniami i dziwnymi wieściami, pyta, co słuszniej wybrać - patelnię ceramiczną, czy tytanową. Odpowiem krótko.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Patelnia tytanowa i zdrowe smażenie

Patelnie tytanowe mają bardzo dużo zalet, a te, tworzone przez najlepszych, światowych producentów, stają się coraz bardziej poszukiwanym sprzętem kuchennym.

Czytaj więcej

Zalety i wady patelni ceramicznej - trzymaj nerwy na wodzy

Poszukujący dobrej, trwałej i zdrowej patelni, często mają dylemat. Czy zdecydować się na patelnię ceramiczną, czy może wybrać coś innego. Nasz artykuł pomoże Ci poznać istotę patelni ceramicznej.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6