Artykuły O patelniach

O patelniach z naszej oferty możemy mówić i pisać niemal bez końca, bo wiemy o nich prawie wszystko. Używamy ich od lat, testujemy je, polecamy zawodowcom i amatorom zdrowego smażenia, intrygującego duszenia i niekończącego się eksperymentowania z potrawami kuchni całego świata. Bo patelnia, o czym ciągle przekonujemy naszych Klientów i Czytelników, nie służy już tylko do smażenia. Piszemy o najlepszych technologicznie patelniach, co do których jesteśmy przekonani, że można je polecać nawet najbardziej wybrednym i wymagającym miłośnikom kuchni.

Patelnia ceramiczna, czy tytanowa - która sprawdzi się lepiej?

Wielu Klientów naszego sklepu, zdezorientowanych wypisywanymi w sieci opiniami i dziwnymi wieściami, pyta, co słuszniej wybrać - patelnię ceramiczną, czy tytanową. Odpowiem krótko.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Patelnia tytanowa i zdrowe smażenie

Patelnie tytanowe mają bardzo dużo zalet, a te, tworzone przez najlepszych, światowych producentów, stają się coraz bardziej poszukiwanym sprzętem kuchennym.

Czytaj więcej

Zalety i wady patelni ceramicznej - trzymaj nerwy na wodzy

Poszukujący dobrej, trwałej i zdrowej patelni, często mają dylemat. Czy zdecydować się na patelnię ceramiczną, czy może wybrać coś innego. Nasz artykuł pomoże Ci poznać istotę patelni ceramicznej.

Czytaj więcej

Jak sprawnie smażyć na miedzianych patelniach?

Niektóre patelnie, w tym i miedziane, choć potrafią czynić cuda i są kochane przez zawodowych kucharzy, gotującym w domu potrafią napsuć krwi. Czytaj, jak radzić sobie z miedzianymi patelniami.

Czytaj więcej

Mistrzowskie tytanowo-ceramiczne powłoki naczyń CTX i HaptIQ marki Scanpan

Szukasz wyśmienitych nieprzywierających naczyń, które posłużą też alergikom? Mamy dla Ciebie zjawiskową technologię duńskiej marki Scanpan. Czytaj o naczyniach CTX i HaptIQ.

Czytaj więcej

Scanpan - mistrz czyszczenia świata i eko-aluminium

Duńska marka Scanpan jest niezwykle pro-ekologiczna. Ma pełną świadomość tego, że o naturę trzeba dbać i robi to, wykorzystując recyklingowane aluminium do produkcji naczyń.

Czytaj więcej

Scanpan lubi zostawiać konkurencję w tyle - powłoki non-stick nowej generacji

Duńska marka Scanpan przez dekady swojego istnienia przyzwyczaiła i specjalistów i gotujących w domu, że ciągle odkrywa coś nowego, rewolucjonizując rynek naczyń. Czytaj o powłokach Scanpan.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5