Artykuły O patelniach

O patelniach z naszej oferty możemy mówić i pisać niemal bez końca, bo wiemy o nich prawie wszystko. Używamy ich od lat, testujemy je, polecamy zawodowcom i amatorom zdrowego smażenia, intrygującego duszenia i niekończącego się eksperymentowania z potrawami kuchni całego świata. Bo patelnia, o czym ciągle przekonujemy naszych Klientów i Czytelników, nie służy już tylko do smażenia. Piszemy o najlepszych technologicznie patelniach, co do których jesteśmy przekonani, że można je polecać nawet najbardziej wybrednym i wymagającym miłośnikom kuchni.

Granitowe patelnie ballarini kontra inne patelnie granitowe

Granitowe patelnie Ballarini kontra patelnie z drugiego końca świata

Patelnia granitowa stała się niezwykle popularna w Internecie i na półkach hipermarketów. Miej świadomość, że jednak nie wszystkie są bezpieczne dla zdrowia.

Czytaj więcej
Granitowe patelnie ballarini torinio i portofino

Granitowe patelnie Ballarini zadziwiają swoją trwałością

Patelnie granitowe włoskiej marki Ballarini to prawdziwy fenomen w swojej klasie. Jak na razie nikomu nie udało się ich ani odpowiednio podrobić, ani skopiować.

Czytaj więcej
R%c3%b3%c5%bcnice mi%c4%99dzy tytanowymi patelniami taormina oraz alba w%c5%82oskiej marki ballarini

Patelnie Ballarini z tytanową powłoką dla alergików i nie tylko

Włoska marka Ballarini od XIX wieku udowadnia światu, co potrafi. A potrafi niejedno. Jej nieprzywierające patelnie tytanowe Alba i Taormina mają aż 10 lat gwarancji.

Czytaj więcej
Niezwykle wytrzyma%c5%82e pow%c5%82oki nieprzywieraj%c4%85ce naczy%c5%84 staub   presti%c5%bcowakuchnia

Naturalne barwniki i majolika - czyli o kolorowej glazurze naczyń Staub

Wytworna metoda dekoracyjna sprzed wielu wieków, majolika, zagościła we współczesnej fabryce żeliwnych naczyń marki Staub. O ich wyjątkowej glazurze przeczytasz w naszym artykule.

Czytaj więcej
Doskona%c5%82e patelnie z francuskiego %c5%bceliwa   marka staub i najlepsze nale%c5%9bniki presti%c5%bcowakuchnia

Jak smażyć naleśniki na żeliwnych patelniach Staub

Smażenie naleśników na żeliwnych patelniach wydaje się wielu gotującym sporym wyzwaniem. Okazuje się jednak, że dobrze przygotowana patelnia naleśnikowa smaży niemal sama.

Czytaj więcej
%c5%bceliwne patelnie pozwalaj%c4%85 sma%c5%bcy%c4%87 ca%c5%82ymi dekadami   presti%c5%bcowakuchnia

Jak smażyć na żeliwnych patelniach Staub

Wielu szukających doskonałych patelni na całe dekady, zapomina o istnieniu żeliwnych patelni z nieprzywierającymi glazurami. Smażenie na nich jest niezwykle zdrowe i proste.

Czytaj więcej
Nasz specjalista nauczy ci%c4%99 jak sma%c5%bcy%c4%87 na luksusowych patelniach presti%c5%bcowakuchnia

Jak nagrzewać miedziane i stalowe patelnie?

Miedziane patelnie De Buyer, jak i stalowe, zaawansowane patelnie Demeyere wytrwają całymi dekadami, pod warunkiem, że będziemy je odpowiednio rozgrzewać, a nie przegrzewać.

Czytaj więcej
Wypr%c3%b3bowane przez specjalist%c4%99 patelnie szefa kuchni w sklepie presti%c5%bcowakuchnia

Jak głęboka może być pasja gotowania?

Głębokie patelnie, zwane patelniami szefa kuchni, czy kucharza, to sprzęt niezwykle poręczny, bo zdolny przyrządzić arcyróżnorodne potrawy - smażone, duszone, czy podpiekane.

Czytaj więcej
« 1 3