• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Artykuły O patelniach

O patelniach z naszej oferty możemy mówić i pisać niemal bez końca, bo wiemy o nich prawie wszystko. Używamy ich od lat, testujemy je, polecamy zawodowcom i amatorom zdrowego smażenia, intrygującego duszenia i niekończącego się eksperymentowania z potrawami kuchni całego świata. Bo patelnia, o czym ciągle przekonujemy naszych Klientów i Czytelników, nie służy już tylko do smażenia. Piszemy o najlepszych technologicznie patelniach, co do których jesteśmy przekonani, że można je polecać nawet najbardziej wybrednym i wymagającym miłośnikom kuchni.

4 bardzo ważne reguły korzystania z patelni klasy Premium

Kiedy decydujesz się na zakup stalowej, żeliwnej, czy miedzianej patelni klasy Premium, musisz liczyć się z koniecznością spełnienia pewnych warunków. Dzięki naszym instrukcjom poradzisz sobie bez trudu.

Czytaj więcej

Tania patelnia - czego o niej nie wiesz i nie chcesz wiedzieć

Statystyczny Polak słynie z wielkiej umiejętności ignorowania drastycznych faktów. Jeśli tylko cena jest odpowiednio niska, nie liczy się, że go sprzęt kuchenny codziennie i z finezją podtruwa.

Czytaj więcej

O myciu, sezonowaniu i impregnowaniu żeliwnej patelni Skeppshult

Naturalne żeliwne patelnie Skeppshult są kapryśne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystko to zajmuje nieco czasu, ale jest banalnie proste. Naucz się sezonować szwedzkie żeliwne patelnie.

Czytaj więcej

Jak uratować patelnię Skeppshult, którą umyło się płynem do naczyń

Patelnię z naturalnego, ekologicznego, szwedzkiego żeliwa marki Skeppshult myje się tylko i wyłącznie czystą wodą. Co robić, gdy jednak komuś przydarzy się umyć ją płynem do naczyń?

Czytaj więcej

Jak wybieramy i oceniamy patelnie, które znajdziesz w sklepie PrestiżowaKuchnia.pl?

Jeśli nie uwierzysz komuś, kto sprawdza od dekad patelnie, zostaje Ci słuchać dyletantów i kupować w ciemno. Twierdzimy, że w naszej branży specjalizacja jest konieczna. W końcu chodzi o zdrowie.

Czytaj więcej

Powłoka odporna na ścieranie - co to naprawdę znaczy?

Jedną z większych i bardziej osławionych zalet powłok nieprzywierających garnków i patelni jest osławiona „odporność na ścieranie”. Jednak mało kto wie, co to tak naprawdę znaczy.

Czytaj więcej

Ukryta moc miedzi, czy naczynia Copper Core na indukcji

Miedziano-stalowe garnki znają wszyscy. Ale mało kto wie, że belgijska marka Falk ręcznie tworzy stalowo-miedziane naczynia Copper Core. O tym ciekawym zjawisku mówi nasz tekst.

Czytaj więcej

Jak smażyć na miedzianych patelniach Falk?

Smażenie na miedzianych patelniach urasta do rangi sztuki. Wielu gotującym wydaje się niezwykle skomplikowane. A czy tak jest naprawdę? Czytaj o tym, jak smażyć na miedzianych patelniach Falk.

Czytaj więcej