• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Patelnie ze stali - niekończąca się, intrygująca przygoda zwana smażeniem

Wielu gotujących obawia się stalowych patelni. Zupełnie niepotrzebnie. Wszystkie problemy, związane z ich używaniem, wynikają tylko i wyłącznie z tego, że mało kto wie, jak dobrze przygotować stalową patelnię do działania i jak radzić sobie z temperaturami smażenia.

Pomożemy Ci okiełznać Twoją stalową patelnię, pokażemy, jak doskonale będzie się sprawdzać nawet wtedy, gdy zaangażujesz ją do przyrządzania delikatnych potraw.

Uzbrój się w nieco cierpliwości, daj czas patelni, a przekonasz się, że nie ma nic lepszego, niż smażenie na stali. Oczywiście, koniecznie obejrzyj nasze filmy, a wszystko stanie się jasne!

Nie smaż na oleju rzepakowym

Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.

Czytaj więcej

Jaka patelnia najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni?

Patelnia nieprzywierająca? Stalowa? Żeliwna? Miedziana? Co wybrać? Czy sobie z nią poradzę? Nie ma stresu! Nasz film rozwieje wszystkie wątpliwości i pozwoli Ci wybrać najlepszą patelnię.

Czytaj więcej

Czym różni się 7-warstwowa patelnia ProLine od 7-warstwowej patelni MultiLine?

Czasem łatwiej obejrzeć film, niż przedzierać się przez detale i samemu konstruować porównania. Dla wygody naszych Klientów porównujemy dwie doskonałe patelnie - ProLine i MultiLine.

Czytaj więcej

Pirometr i stalowa patelnia - jak poradzić sobie z przekłamaniami temperatur

Pirometr w kuchni to, naszym zdaniem, genialny pomocnik. Niestety, czasem oszukuje, gdy przyjdzie mu pracować ze stalową patelnią. Jak sobie z nim poradzić? Jak ustawić emisyjność – o tym w filmie.

Czytaj więcej

Stal naczyń Demeyere, srebrzysta przez całe dekady, kontra klasyczna stal patelni

Stalowe naczynia Demeyere, garnki i patelnie, nawet po całych latach używania będą srebrzysto-biało. Łatwo można to zobaczyć, zestawiając je z klasycznymi, stalowymi naczyniami.

Czytaj więcej

Jak smaży się placki ziemniaczane na stalowej patelni Demeyere? Wręcz bajecznie!

Placki ziemniaczane na stalowej patelni to, naprawdę, wyśmienite połączenie. Bardzo wysokiej jakości stal pozwala przygotować placki, które smakują wręcz bajecznie. I prościutko się je szykuje.

Czytaj więcej

Jak smaży się naleśniki na stalowej patelni Demeyere? Znakomicie!

Naleśniki na stalowej patelni? Wielu wydaje się to nie do zrobienia. A tu niespodzianka. Na stalowych patelniach Demeyere można przygotować 11 naleśników na łyżce tłuszczu! Sprawdź!

Czytaj więcej

Jak przygotować pyszną jajecznicę na stalowej patelni - 2 metody

Zaawansowane stalowe patelnie są genialne. Usmażysz na nich wszystko, nawet najdelikatniejsze potrawy. Musisz tylko wiedzieć, jak się do tego zabrać. Dziś jajecznica na stalowej patelni Demeyere.

Czytaj więcej